Interpretarea hemoleucogramei

Hemoleucograma sau hemograma face parte din analizele uzuale pe care fiecare persoană ar trebui să și le facă cel puțin o dată pe an.

Ea constă în analiza elementelor celulare ale sângelui – eritrocite (hematii, globule roșii), trombocite (plachete) și leucocite (globule albe). Astfel, principalii parametri măsurați la o hemoleucogramă (HLG) sunt:

 • numărul de eritrocite (RBC, red blood cells)
 • hemoglobina (Hb)
 • hematocritul (HT)
 • indicii eritrocitari: VEM – volumul eritrocitar mediu (MCV), hemoglobina eritrocitară medie (HEM), concentrația medie a hemoglobinei eritrocitare (CHEM), lărgimea distribuției eritrocitare (RDW)
 • numărul de trombocte (PLT, platelet count) și volumul trombocitar mediu (MPV)
 • numărul de leucocite (WBC, white blood cells)
 • formula leucocitară: exprimată sub formă numerică și procentuală – NE (neutrofile), EO (eozinofile), BA (bazofile), MO (monocite) și LY (limfocite)

În mod normal, orice hemogramă ar trebui însoțită și de un frotiu de sânge periferic, care presupune analiza la microscop a elementelor celulare ale sângelui, însă acesta este de obicei efectuat în clinicile de hematologie. Hemoleucograma completă este o analiză uzuală și la copil, însă pentru populația pediatrică există alte valori normale pentru fiecare cateogorie de vârstă.

Ca orice altă analiză, interpretarea hemogramei trebuie făcută doar în contextul clinic al pacientului și nu prin “citirea” unei cifre în raport cu valoarea normală. În continuare vom prezenta un algoritm de interpretare a hemoleucogramei și cele mai frecvente cauze de modificări ale parametrilor acesteia.

Numărul de eritrocite (RBC) are valori normale de 4.5-6 milioane/mm3 la bărbați și 4-5.5 milioane/mm3 la femei. Ea reflectă capacitatea de transport a hemoglobinei și deci a gazelor respiratorii (oxigen și dioxid de carcon).

Creșterea numărului de eritrocite poartă numele de poliglobulie (eritrocitoză) și se poate întâlni fiziologic la persoanele care trăiesc la altitudini mari, în sarcină, la nou-născuți și la sportivii de performanță sau patologic în policitemia vera, policitemia secundară (ex. la pacienții cu BPOC cu predominanța bronșitei), boli cardiace congenitale, fibroză pulmonară, cord pulmonar cronic, deshidratare (hemoconcentrare), afecțiuni renale (stenoză de arteră renală care produce hipoxie și stimulează secreția de eritropoetină, unele tumori renale), tratament cu cortizon, steroizi anabolizanți sau substanțe dopante.

Scăderea numărului de eritrocite definește anemia, care poate apărea din diferite cauze – pierderi de sânge oculte sau manifeste (hemoragii digestive, urinare, genitale, gingivale, nazale), deficit de fier (anemie feriprivă), deficit de vitamina B12 sau acid folic (anemie megalobastică cu forma ei particulară anemia pernicioasă Biermer), deficit de piridoxină (anemia sideroblastică), hemoglobinopatii cantitative (talasemia) sau calitative (siclemie), enzimopatii (deficitul de glucozo-6-fosfat dehidrogenază sau piruvat-kinază), membranopatii (sferocitoza), procese autoimune (anemii hemolitice autoimune) sau infecțioase (anemii hemolitice infecțioase), boli cronice (anemie de boală cronică), insuficiență renală cronică (datorită scăderii secreției de eritropoetină), intoxicații (plumb), medicamente sau afecțiuni hematologice (leucemie, mielom multiplu, afectarea măduvei hematogene – boli infiltrative, iradiere, tumori). Odată confirmată anemia pa baza scăderii numărului de eritrocite, a hemoglobinei și hematocritului, diagnosticul cauzei se face cu ajutorul indicilor eritrocitari și a aspectului frotiului de sânge.

Hemoglobina (Hb) este compusul eritrocitar care transportă gazele respiratorii. Valorile normale ale hemoglobinei sunt 14-18 g/dl la bărbat și 12-16 g/dl la femei. Cea mai frecventă modificare a hemoglobinei este scăderea acesteia în anemiile hipocrome (eritrocitele conțin hemoglobină puțină). Există însă și anemii normocrome, când cantitatea de hemoglobină este normală dar numărul de eritrocite este scăzut.

Hematocritul (HT) reprezintă exprimarea procentuală a volumului globular în raportul cu volumul sang vin (adică ce proporție din volumul de sânge este reprezentată de elementele celulare). Valorile normale sunt de 42-52% la bărbați și 37-47% la femei. De obicei, valoarea hematocritului este de 3 ori concentrația hemoglobinei. Valori crescute ale hematocritului sunt întâlnite în policitemie, arsuri grave, deshidratare (pierderi hidrice prin vărsături, diaree, transpirații profuze, febră) și hipoxie cronică (fumători, altitudine mare, cardiopatii congenitale) iar valori scăzute în anemii de diferite cauze (feriprivă, hemolitică, megaloblastică, din boli cronice, prin afectarea măduvei hematogene) și stări de hiperhidratare (hemodiluție). În cazul unei anemii prin hemoragie, hematocritul nu reflectă severitatea sângerării în primele ore după evenimentul hemoragic deoarece poate fi normal prin eliberarea în circulație a unor hematii tinere de către măduva hematogenă (dar a căror funcție de transport nu este încă matură). Numărul de eritrocite, hemoglobina și hematocritul pot avea valori la limita inferioară a normalului la femeile aflate la menstruație (datorită sângerării menstruale).

Volumul eritrocitar mediu (VEM, MCV) este indicele eritrocitar care face diferența între anemiile microcitare (cu volum mic), normocitare (cu volum normal) și cele macrocitare (cu volum mare). Valorile normale sunt de 80-94 fL (µm3). La analiza morfologică pe frotiu, eritrocitele normale au un diametru mediu de 7-8 µm: cele cu dimensiuni mici (microcite) corespund unui VEM scăzut, iar cele cu dimensiuni mari (macrocite, până în 12 µm, sau megalocite, peste 12 mm) corespund unui VEM crescut. O valoare crescută a VEM poate apărea și în consumul cronic de alcool, hipotiroidism sau în anemiile hemolitice (datorită prezenței reticulocitelor, care au volum mai mare decât hematiile mature).

Hemoglobina eritrocitară medie (HEM, MCH) și concentrația medie a hemoglobinei eritrocitare (CHEM, MCHC) sunt parametri eritrocitari utili în diagnosticul diferențial al cauzei anemiei. Valorile normale sunt de 27-33 pg pentru HEM și de 32-36% pentru CHEM. Valori scăzute ale CHEM (hipocromie) sunt întâlnite în anemiile microcitare, valori normale (normocromie) în anemiile macrocitare (datorită volumului mare al hematiilor, deși cantitatea de hemoglobină = HEM este crescută, concentrația rămâne normală) și valori crescute (hipercromie) în sferocitoza ereditară, siclemie și HbC. Valori scăzute ale HEM apar în anemiile hipocrome microcitare.

Lărgimea distribuției eritrocitare (RDW) are valori normale între 11.5-14.5%. Valori crescute ale RDW caracterizează anizocitoza (eritrocite de dimensiuni variabile). În anemia macrocitară RDW este normal, pe când în cea microcitară prin deficit de fier RDW este crescut. În cazul unei hemograme cu hematocrit scăzut și VEM scăzut, un RDW crescut sugerează o anemie cronică (ex. eritropoeză scăzută prin deficit de fier), pe când un RDW normal pledează pentru o pierdere acută de sânge (ex. prin hemoragie).    

Numărul de trombocite (PLT) oferă informații cu privire la hemostaza primară, cea în care se formează dopul fibrino-plachetar. Valorile normale ale trombocitelor sunt cuprinse între 150.000 și 400.000/mm3.

Valori scăzute ale trombocitelor (trombocitopenie) sunt asociate cu risc hemoragic și apar în hipersplenism (asociat frecvent cirozei hepatice), în diferitele tipuri de purpură, uremie, consum cronic de alcool, trombocitopatii, boala Gaucher, infecții virale, hemoglobinuria paroxistică nocturnă, sindrom HELLP, reacții transfuzionale, boli autoimune sau ale măduvei hematoformatoare, precum și după anumite medicamente (heparină).

Valori crescute ale trombocitelor (trombocitoză) pot apare în boli infecțioase sau inflamatorii, boli reumatice, post-hemoragic, post-operator, după splenectomie (în primele 2 luni) sau ca fenomen paraneoplazic în cancere; valori foarte mult crescute (trombocitemie, peste 1 milion/mm3) apar în sindroamele mieloproliferative și sunt asociate cu risc crescut de evenimente trombotice datorită formării de cheaguri în microcirculație.

Volumul trombocitar mediu (MPV) are valoarea normală de 7.5-11.5 fL și oferă informații cu privire la producția și distrucția plachetelor: valori crescute apar atunci când există o distrugere crescută a trombocitelor (purpura trombocitopenică imună, boli mieloproliferative, sindrom Bernard-Soulier), iar valori scăzute se întâlnesc atunci când există o producție scăzută de plachete (anemie aplastică).

Numărul de leucocite (WBC) și formula leucocitară sunt utile în diagnosticul infecțiilor (bacteriene, virale, parazitare), a bolilor alergice, mieloproliferative și limfoproliferative. Valorile normale sunt de 4.000-8.000 leucocite/mm3 (până la 10.000/mm3 la copii și 15.000/mm3 în sarcină), cu următoarea formulă leucocitară: neutrofile 55-70%, eozinofile 1-6%, bazofile 1%, limfocite 20-45%, monocite 2-8%. La menstruație, femeile pot avea valori ușor crescute ale leucocitelor.

Valori crescute ale leucocitelor (leucocitoză) apar în infecții bacteriene, boli inflamatorii acute (inclusiv infarct), după tratament cu preparate cortizonice, stress fizic sau emoțional, traumatisme, în leucemie, reacții post-transfuzionale sau atacuri de gută. Clasic, infecțiile bacteriene evoluează cu leucocitoză și neutrofilie, iar cele virale cu valori normale sau scăzute ale leucocitelor și limfocitoză.

Valori scăzute ale leucocitelor (leucopenie) apar in infecții virale, infecții grave (septicemie), colagenoze (lupus eritematos sistemic), hepatită, în boli ale măduvei hematopoetice, după tratamente citostatice/imunosupresoare sau după iradiere.

Iată și cele mai frecvente modificări ale formulei leucocitare:

 • creșterea numărului de neutrofile (neutrofilie) – infecțiile bacteriene, boli neoplazice, boli mieloproliferative
 • scăderea numărului de neutrofilie (neutropenie) – în stări de imunodepresie (infecție HIV-SIDA, tratament citostatic sau imunosupresor, boala granulomatoasă cronică) și în bolile infecțioase cronice (scădere relativă prin creșterea celorlalte tipuri de leucocite)
 • creșterea numărului de eozinofile (eozinofilie) – boli parazitare, boli alergice, astm bronșic, ateroembolism, leziuni cutanate extinse
 • creșterea numărului de bazofile (bazofilie) – boli alergice, boli mieloproliferative (leucemii, limfoame)
 • creșterea numărului de limfocite (limfocitoză) – infecții virale, tuse convulsivă, tuberculoză, sifilis, boli limfoproliferative (leucemie limfocitară cronică)
 • scăderea numărului de limfocite (limfopenie) – sindrom Cushing, tratamente cortizonice, uremie, boala Hodgkin
 • creșterea numărului de monocite (monocitoza) – însoțește adesea limfocitoza în infecțiile virale, colita ulcerativă, boala Crohn, tuberculoză, malarie

În interpretarea rezultelor formulei leucocitare este important de analizat atât valoarea absolută (număr de celule/mm3) cât și valoarea relativă (% din numărul total de leucocite).

Așadar, hemoleucograma poate aduce informații cu privire la volemie (stări de deshidratare), pierderi de sânge, anemii carențiale, infecții, alergii, boli ale măduvei hematogene sau tulburări ale distrugerii celulelor sangvine. Este o analiză ieftină care oferă destul de multe informații despre starea de sănătate a unei persoane.

Comments  

# Gina 2020-11-10 16:22
RDW=15.2
WBC=4.08
NEUT%=24.4
NEUT=1.04
acestea sunt valorile din afara intervalului unei analize de sange ale copilului meu de 9 ani.
Copilul aparent este foarte bine.
Care credeti ca este cauza?
Multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
# Gina 2020-11-10 16:19
Buna ziua!
In urma unui consult cardiologic ni s-a cerut sa facem si cateva analize de sange si auiesit cateva rezultate in afara limitei:
RDW = 15.2
WBC=4.08
Proecentul de neutrofile(NEUT%)=25.4
Numar de neutrofile(NEUT)=1.04
Copilul are 9 ani si aparent este bine.
Care credeti ca este cauza?
Multumesc frumos!
Reply | Reply with quote | Quote
# Andrreea 2020-10-08 22:28
Buna seara! Acestea sunt analizele fetitei mele de 8 luni: WBC - 7,29
RBC - 3,71
HGB-10,2
HCT-27,8
MCV-74,9
MCH-27,5
MCHC-36,7
PLT-284
NEUTR- 16,5
LYM-63,8
MONO-15,2
EO-4,4
BASO-0,1
NEUTR#-1,2
LYM#-4,65
MONO#-1,11
EO#-0,32
BASO#-0.01
RWD-SD- 36,6
RWD-CV-13,7
PDW-8,9
MPV-8,4
P-LCR- 12,5
PCT-0,24
Ari putea sa imi spuneti daca e ceva grav ? Multumesc anticipat !
Reply | Reply with quote | Quote
# Dana Preda 2018-09-10 21:21
Bună seara!
Vă rog să-mi spuneți ce înseamnă modificările de mai jos, în condițiile în care restul rezultatelor se află în limitele normale.
Hematocrit 46,1%
Limfocite 44.2%
N/Gr % 44.4%
Colesterol seric total (BA 400) 269,78mg/dl
LDL colesterol (BA 400) 162,37mg/dl
Mulțumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
# Domokos Reka 2018-06-11 10:49
Buna ziua,
Numele meu este Reka si sunt o tanar de 25 de ani. Mi-am facut niste analize pentru angajare iar azi am primit rezultatele:
Hematii 4070000/mm3 (Val. Biol. Ref. 3.85-5.16 mil)
Hemoglobina 12.4 g/dL (12.0-16.0)
Hematocrit 37.3 % (34.8-45.0)
MCV 91.6 fL (80.0-96.0)
MCH 30.5 pg (26.0-33.0)
MCHC 33.4 g/dL (31.0-35.9)
RDW 12.3% (11.3-14.7)
Trombocite 303000/ mm3 (150-450 mii)
Leucocite 6650/mm3 (3900-11700)
Formula leucocitara:
Neutrofile 65.5% 4350/mm3 (39.6-74.7)
Limfocite 29.4% 1950/mm3 (21.1-52.8)
Monocite 3.9% 260/mm3 (3.3-9.2)
Eozinofile 0.6 40/mm3 (1.0-5.0)
Bazofile 0.6% 40/mm3 (0.0-1.0)

Reticulocite 4% (9-24)

Valorile eozinofilelor si a reticulocitelor este sub limita. Ce inseamna? (citind pe net interpretarea rezultatelor, mai ales pentru valori scazute a reticulocitelor dau un diagnostic prost si incep sa imi fac griji)
Va multumesc anticipat
Reply | Reply with quote | Quote
# GIURGIU MARINELA 2018-05-11 10:42
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce inseamna MCH 98,9 ( limita maxima 100) si MCHC 30,1 (limita minima 32). Bilirubina totala valori normale, bilirubina directa 0,04 (limite 0,1-0,5) Multumesc mult.
Reply | Reply with quote | Quote
# emi 2018-03-11 16:11
am fost internata cu metroragie disfunctionala dupa 3 saptamani de hemoragie.hemol eucograma;WBC;6 .39,RBC2,90,HGB 8,1g/dL,HCT24,5 ,MCV84,5 MCH27,9MCHT33,1 PLT257 NEUT.SEGM63.8 LYMPH269 MONO7.5EO1,3BAS O0.5NEUT4.08LYM PH1,72MONO0,48E O0,08BAO0,03 RDW-SD35,9RDW-C V12,2 PDW10,2 MPW9.5 P-LCR21.0PCT0,2 4
Reply | Reply with quote | Quote
# Anemie 2018-01-22 22:57
Salut, sunt fata 23 ani. Hemoleucograma (preview.ibb.co/bTde8b/test.jpg)
Reply | Reply with quote | Quote
# Ioan 2018-01-10 16:13
Buna ziua am urmatoarele analize care sunt peste limita normala.daca imi puteti zice ce se intampla.LYM-4. 049. EOS-3719. BASO-1168. NEU%-36.04. LYM%-51.16. EOS%-4.699. BASO%-1.476. Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# Buna ziua 2017-12-25 15:03
P-LCR 46.8........vol um mediu plachetar 12.7......conc. eritrocitara medie in hemoglobina.Imi apar ca peste limita normalului pe fisa.Sarbatori fericite!!As dori doar un raspuns..ma simt rau de 5 luni
Reply | Reply with quote | Quote
# aleza 2017-11-20 00:01
Buna ziua,mi-am facut analizele iar vsh mi-a iesit la 1h-5 iar la 2h-1o,limfocite le-51,6,volumul mediu trombocitar-11, 4 iar neutrofilele 36,5 tin sa precizez ca neutrofilele le-am mai avut si 47,7...exista vreo problema de care ar trebui sa ma ingrijorez?
Reply | Reply with quote | Quote
# judith 2017-09-12 19:27
Buna seara,
Analiza mea de sange facute in urma,unor stari nu prea placute din punct de vedere hormonal si anume:
Mentionez ca am 31de ani si am nascut in urma cu un an.
-mcv 102 Fl
-mch 33.3 pg
-plt 120
-mpv 11.3 Fl
-pct 0.136%
-pdw 20.5%
-neutrofile 45.6%
-eosinofile 5.5%
WBC,neutrofile,Eosinofile,Limfocite,Basofile,Monocite,RBC,HGB,HCT,cu valori normale.
Calciu,Magneziu cu valori normale,FT4,TSH si Anti-TPO cu valori normale.
Analiza s-o facut de rutina .
Daca mi-ati da un raspuns cea ce priveste analiza v-as fi recumoscator.
Multumesc anticipat.
Reply | Reply with quote | Quote
# Janos 2017-08-18 12:18
Buna ziua,
La rezultatele hemoleucogramei am obtinut marcate ca diferite fata de valori de referinte:
Mon# 1,52 10^3/uL
Mon% 20,2 %
MCV 94,9 fl
Am 61 ani, barbat.
Puteti sa-mi indicati ce reprezinta aceste valori ?
MUltumesc,
Cu respect
Veres Janos
Reply | Reply with quote | Quote
# Duta Nadia 2017-04-06 13:20
As dori sa-mi spuneți și mie ce înseamnă rezultatele urmatoare și ce masuri se pot lua:
HEM-26,4
CHEM-30,9
RDW-CV-14.6
MULȚUMESC
Reply | Reply with quote | Quote
# daniela 2016-07-02 14:25
Buna ziua. Am facut analizele fetitei mele de 5 ani sI avem 2 valorI anormale:
MCHC 31.90 g/dl
MPV 5.047fl
Daca ne puteti da Un sfat.multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# dio 2016-05-26 09:58
BUNA ZIUA AS DORI SA STIU DACA ESTE VREUN MOTIV DE INGRIJORARE IN PRIVINTA ACESTOR ANALIZE FETITA MEA ARE 17 ANI MCV 92,0,MCH 31,8.MPV 11,1 ,EOZINOFILE,0,5 2, EO,6,7 IMI SCRIE CA SUNT CRESCUTE DAR NU STIU CARE AR PUTEA FI CAUZA IAR LA URINA IMI SCRIE CA PH ESTE 5 SI E SCAZUT VA MULTUMESC
Reply | Reply with quote | Quote
# MARIA 1958 2016-04-05 16:03
Denumire Rezultat Unitate de masura Valori normale
HEMOLEUCOGRAMA COMPLETA
ERITROCITE 4.33 10³*10³/μL 3.7-4.9
HEMOGLOBINA 13.4 g/dl 12.0-14.6
HEMATOCRIT 39.6 % 36.0-46.0
VOLUM ERITROCITAR MEDIU 91.5 fL 80.0-98.0
HEMOGLOBINA ERITROCITARA MEDIE 30.9 pg 27.0-38.0
CONCENTRATIA DE HEMOGLOBINA ERITROCITARA MEDIE 33.8 g/dl 32.0-35.5
LATIMEA DISTRIBUTIEI ERITROCITELOR 12.3 % 11.5-14.5
LEUCOCITE 3.9 *10³/μL 4.0-9.0
NEUTROFILE 45.9 % 45.0-72.0
EOZINOFILE 1.5 % 0.0-4.0
BAZOFILE 0.2 % 0.0-1.0
LIMFOCITE 48.9 % 25.0-40.0
MONOCITE 3.5 % 2.0-9.0
NEUTROFILE 1.8 *10³/μL 2.0-7.0
EOZINOFILE 0.1 *10³/μL 0.0-0.7
BAZOFILE 0.0 *10³/μL 0.0-0.2
LIMFOCITE 1.9 *10³/μL 1.0-4.8
MONOCITE 0.1 *10³/μL 0.1-0.8
TROMBOCITE 196 *10³/μL 150-450
VOLUM TROMBOCITAR MEDIU 6.7 fL 7.4-10.4
TROMBOCITOCRIT 0.13 % 0.01-1.0
LATIMEA DISTRIBUTIEI TROMBOCITELOR 16.9 % 9.0-30.0

DE CEVA VREME LEUCOCITELE , NEUTROFILELE IES MAI MICI, DE APROXIMATIV UN AN , DOI.
Puteti va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac? Va multumesc f mult! Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# nadia 2016-03-26 17:04
Buna ziua,
La hemograma completa aproape toate valorile sunt in limita, dar exact la limita inferioara, mai exact:
leucocite 4,8
eritrocite 3,92
hemoglobina 11,7
hematocrit 34,2
volum eritrocitar mediu 87,2
hemoglobina eritrocitara medie 29,8
concentratie medie a HB, 34,2
largimea distributiei eritrocitare 11,7
neutrofil 42
Restul valorilor sunt spre mijlocul intervalului.
Ar trebui interpretarea unui medic?
Mentionez ca urmez un tratament pentru HCV, de 5 saptamani, mai am inca 7 saptamani. In momentul de fata virusul este nedetectabil.
Reply | Reply with quote | Quote
# nini 2016-03-16 18:01
plt-361.0,pct-3 .01,glicemie108 ,,ket-5mg pe dl plus,ery-5-10 ery pe aul sunt bune sau rele si ce rol au celelalte sunt normale numai acestea as vrea sa-mi le spuneti multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# anisoara 2016-03-06 19:29
Am mai multe probleme cu sanatatea .Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de urmatoarele analize;MVC=95 MCH-32,6, LYM-48,8,MON=6, NEU=41,1,EOS-=3 ,3,BAS=0,8,,MON =0,41,BAS=0,05. MULTUMESC MULT.
Reply | Reply with quote | Quote
# Gina 2016-02-26 22:48
Buna seara
Astazi am luat analizele sotului meu cu aceste valori mai ridicate .Sotul meu este diabetic si are tiroida
MCH 33.3 ( 27.5 - 33.0)
Glucose 28 NEGATIVE
Ketones 2.0 NEGATIVE
Glucose Fasting HI 15.5 ( 3.6 - 6.0 )
Hemoglobin A1C/Total Hemoglobin 11.3 (
Reply | Reply with quote | Quote
# Enache Cristina Iuli 2016-02-17 09:50
Buna ziua,
Am si eu o intrebare la dvs. si anume daca analizele copilului meu de 5 ani jumate sunt in regula avand urmatoarele valori iesite la analize:

Acid uric seric 7.51 mg/dl
Hematocrit 31.8%
Concentratie medie Eritrocit 37.1g/dL
Volum mediu trombocitar 6.6 fl

Restul analizelor sunt in parametrii normali. Ceea ce ma ingrijoreaza pe mine este valoarea crescuta la Acid uric seric.
Multumesc,
Reply | Reply with quote | Quote
# gabriela 2016-02-09 09:43
Buna ziua,
Analizele fetei mele de 6 luni au iesit prost.Ma puteti ajuta va rog cu interpretarea lor?Mentionez ca au fost facute de 2 ori la interval de aprox o luna si au iesit la fel.

Numar leucocite 9.49 mii/μL 5 - 20
Numar eritrocite 4.63 mil./μL 3.9 - 5.5
Hemoglobina {Hb} 11.6 g/dL 11.4 - 14
Hematocrit 35 % 33 - 41
Volum eritrocitar mediu {VEM} 75.6 fL 70 - 89
Hemoglobina eritrocitara medie {HEM} 25.1 pg/cell 25 - 30
Concentratie medie a Hb./eritrocit {CHEM} 33.1 g/dL 32 - 37
Largimea distributiei eritrocitare 12.8 % 14.9 - 18.7
Numar trombocite 579 mii/μL 150 - 450
Volum trombocitar mediu {VTM} 9.6 fL 7.4 - 13
Largimea distributiei trombocitare 10.1 fL 8 - 16.5
Neutrofil 19.6 % 15 - 50
Neutrofil 1.86 mii/μL 1 - 8.5
Limfocit 67 % 40 - 70
Limfocit 6.36 mii/μL 4 - 13.5
Monocit 7.6 % ≤ 10
Monocit 0.72 mii/μL 0.3 - 1
Eozinofil 5 % ≤ 5
Eozinofil 0.47 mii/μL 0.05 - 0.7
Bazofil 0.8 % ≤ 2
Bazofil 0.08 mii/μL ≤ 0.2
Reticulocite 1.32 % 0.2 - 2
Reticulocite 61.1
Fractia reticulocitelor imature 6.2 % 3 - 15.9
Echivalent al hemoglobinei reticulocitare (RET-He) 30 pg 28 - 35

Multumesc frumos!
Reply | Reply with quote | Quote
# Cristina M. 2016-02-14 03:51
Analizele sunt bune. Doar doua valori sunt in afara parametrilor, insa diferenta nu este semnificativa.
Stati linistita, copilul este sanatos! Bineinteles, va rog sa mergeti la medicul curant pentru o interpretare in context clinic.
Reply | Reply with quote | Quote
# Marius 2016-01-25 16:32
Buna ziua.
In urma unor analize de rutina la copilul meu in varsta de 6 ani si 4 luni au reiesit urmatoare rezultate rele.
Leucocite - 4,9
Neutrofile - 23,4
Limfocite - 67,1
Hematii - 5,05
Neutrofile - 1,14
Restul fiind in limite.
Mentionez ca ne-am chinuit ~ 1,5 ore sa-i putem lua sange deoarece a plans si era speriat.
Inca nu am fost cu rezultatul la nici un doctor, doar astazi am primit rezultatul si nu stiu unde sa ma indrept.
Va multumesc, Marius.
Reply | Reply with quote | Quote
# RAMONA 2015-10-23 11:15
Buna ziua,

rezultatele care nu sunt in limitele normale sunt:
hemoglobina 10,6 ( 12-16)
hematocrit 31.4 ( 36-48)
mcv 69.8 ( 82-99)
mch 23.5 ( 24-34)
trombocite 136 ( 140-400)
mpv 12.6 ( 6-11.4)
monocite 10.5 (3-10)
fosfataza alcalina 32.3 ( 40-128)
Va rog daca ma puteti ajuta cu o interpretare
Reply | Reply with quote | Quote
# costy 2015-10-20 16:33
Buna ziua,

Am facut testul hemoleucograma si am urmatoarele valori depasite la :


leucocite - 4000-10000 val normale , rezultatul a iesit 10200
neutofile - 50-70 val normale. rezultatul este 85.6
limfocite - 25-40 val normale, rezultatul este 8.2
neutrofile - 2000-7000 val normale, rezultatul este 8700
linfocite - 1000-4000 val normale, rezultatul este 800.

restul au iesit normale.

Multumesc si astept un raspuns
Reply | Reply with quote | Quote
# Elena 2015-10-14 09:07
Buna ziua!Ma numesc Anca,am 37 ani si va rog sa ma ajutati in intrepretarea analizelor medicale.Va multumesc anticipat!
hematii,hemoglobina,hematocrit in limite normale...MCV normal,MCH 31.1,MCHC normal,RDW-14.6 ,leucocite normal,%LYM-36. 5,#LYM-2.39,%MO N-7.3,#MON-0.48 ,%NEU-52.3,#NEU -3.43,%EOS-3.1, #EOS-0.2,%BAS-0 .8,#BAS-0.05... trombocite,PCT, MPV,PDW-normale ...TGP,TGO,crea tinina,glicemie ,sideremie,mg,p roteine totale serice,uree serica si ca++-normale... calciu seric total-10.28,cle sterol seric total-235.9...A SLO normal...VSH-no rmal..fibrinoge n-normal...heli cobacter-poziti v.
Reply | Reply with quote | Quote
# cerasela 2015-09-21 10:41
leucocite wbc 10.3
monocite 0.89
eosinofile 4.4
albumina 55.2
raport a/g 1.23

ce poate sa insemne
Reply | Reply with quote | Quote
# speranta 2015-09-04 18:00
Buna ziua .
Am urmatoarele valori la analiza :
hemoglobina glicozilata = 7.9 interval(3.9-6.2)
viteza de sedimentare =38 interval (0-20)
nr.leucocite =3.16 interval 3.6-10
nr.eritrocite =4.76 interval 3.5-6.0
hemoglobina = 5.9 interval 11-16
hematocrit =40.1 interval36-50
volum eritrocitar mediu 84.2 interval 80-100
continutul eritrocitar mediu in hemoglobina=12.4
interval 27-34
conc.eritrocitara medie in hemoglobina=14.7interval33-35
nr.trombocite =122interval 150-450
RDW-SD 36.6 INTERVAL 37.0-54.0
latime distributie eritrocitara=15 .9 interval 11.6-16.5
latimea distributieie plachetare=20.9 interval 9-17
volum mediu plachetar = 7.6 interval6.5-10.4
P-LCR 36.78 INTERVAL 13-43
Plachetocrit=0.09 interval 0.17-0.475
nr.total neutrofile=1.95 interval 1.5-7
nr.total limfocite=1.06 interval 1.0-3.5
nr.total monocite 0.11 interval0.1-0.8
nr.total eozinofile =0.04 interval 0.00-0.35
nr.total bazofile=0.01 interval 0.00-0.12
neutrofile=61.6 interval 50-70
limfocite =33.4 interval 20-45
monocite=3.5interval 2-10
eocinofile =1.2 interval 0-5
bazofile =0.3 interval 0-1
glucoza 187.9 interval 70-105
colesterrol total 112.74 interval 0.200
trigliceride=112.13 interval 0.150
TGO=48.43 interval 0-40
RGP=34.65 interval 0-41
acid uric=5.05 interval 2.6-7.2
urea=21.88 interval 15-45
creatinina=0.82 interval 0.6-1.3
Reply | Reply with quote | Quote
# mircea 2015-09-07 22:54
AM URMATOARELE VALORI LA HEMOLEUCOGRAMA DEPASITE
WBC =10,22 LA BIOCHIMIE
BILIRUBINA TOTALA=1,09
MON =0,93
MON =9,00
BAS =0,40
RBC =4,41
MCV =98,90;MCH =33,10
Reply | Reply with quote | Quote
# ica 2015-09-03 18:37
copil -1 an si 5 luni. Hematii-519000 mm3,
Formula leucocitra.Neut rofile-19,23%,L imfocite 66,79%,Monocite -6,22%,Euzinofi le-7,08%,Bazofi le-0,67%,in rest celelalte in limite normale. Precizez ca in primavara a facut rubeola si e sesibil l pile ii tot ies bubite.
Reply | Reply with quote | Quote
# Roxana 2015-08-07 14:58
Buna ziua,
Baietelului meu in varsta de 2 ani i-au iesit la niste analize de rutina urmatorii indicatori modificati. Puteti sa-mi spuneti ce reprezinta acest lucru?

Va multumesc!

HEMATOCRIT (HCT) 31.72 33.00 - 43.00 %
VEM (MCV) 66.22 76.00 - 90.00 fL
HEM (MCH) 24.24 25.00 - 31.00 pg
CHEM (MCHC) 36.64 32.00 - 36.00 g/dL
RDW-SD 33.62 35.00 - 48.00 fL
MONO% 6.94 0.00 - 5.00 %
3136 CALCIU TOTAL (seric) 10.71 8.40 - 10.40 mg/dl
Reply | Reply with quote | Quote
# Catalina A. 2015-07-18 20:54
Buna seara, ma numesc Catalina. Urmatoarele analize sunt ale mamei mele in varsta de 62 ani. Analizele sunt facute pe 2 iulie. A fost deja la 3 doctori pentru interpretare si i se spune in continuare ca este totul in regula si nu are devoie de nici un tratament.Sunt nelinistita de rezultate, mai ales de GGT (gama glutamil transpeptidaza) in valoare de 105 (interval de referinta 7.00-32.00). Intre toate, sunt 9 analize ce nu au iesit in parametri normali. Va rog ajutati-ma cu interpretarea rezultatelor. Multumesc anticipat!

HEMATOLOGIE:
GLOBULE ALBE (WBC): 6.94
ERITROCITE (RBC): 4.55
HEMOGLOBINA (HGB): 14.10
HEMATOCRIT (HCT): 39.40
VEM (MCV): 86.60
HEM (MCH): 31
CHEM (MCHC): 35.80
TROMBOCITE (PLT): 203
RDW-SD: 37.10
RDW-CV: 12.10
PDW (PDW):12.70
MPV (MPV): 10.20
P-LCR (P-LCR): 26.60
PCT: 0.21
NEUTROFILE SEGMENTATE (NEUT % (W-LCR)): 50.20
LIMFOCITE (LYM % (W-SCR)): 39
MONO%: 8.80 (interval de referinta 2.00-8.00)
EO%: 1.60
BASO%: 0.40
NEUTROFILE SEGMENTATE (NEUT # (W-LCC)): 3.48
LIMFOCITE (LYM # (W-SCC)): 2.71
MONO#: 0.61
EO#: 0.11
BASO#: 0.03
VSH: 38 (interval de referinta 2.00-25.00)

BIOCHIMIE
3101 GLUCOZA (ser): 100
3109 UREE (ser, plasma): 23
3111 CREATININA (ser, plasma): 0.62
3155 ACID URIC (seric): 6.66 (interval de referinta 2.40-5.70)
3122 BILIRUBINA TOTALA: 0.92
3123 BILIRUBINA DIRECTA: 0.10
3124 COLESTEROL TOTAL: 227
3125 HDL - COLESTEROL DIRECT: 64
3126 LDL - COLESTEROL DIRECT: 150
3127 TRIGLICERIDE: 107
3136 CALCIU TOTAL (seric): 9.02
3138 MAGNEZIU: 2.15
3139 FIER: 89
3149 TGP/ALT (alaninaminotra nsferaza): 52 (interval de referinta 4.00-31.00)
3150 TGO/AST (aspartataminot ransferaza): 41 (interval de referinta 4.00-31.00)
3155 GGT (gama glutamil transpeptidaza) : 105 (interval de referinta 7.00-32.00)
3156 FOSFATAZA ALCALINA: 253
3173 CRP (PROTEINA C REACTIVA): 6.56 (interval de referinta 0.00-5.00)
3137 CALCIU IONIC (seric): 4.64

IMUNOLOGIE
4433.41 TSH (chemiluminisce nta): 0.135 (interval de referinta 0.4-4)
4107-FT4 (FRACTIUNE LIBERA A TIROXINEI): 1.28
4422.26 25-OH-vitamina D: 15.2 (interval de referinta Deficient
Reply | Reply with quote | Quote
# Apolonia 2015-06-15 15:27
fetita mea de 4 ani jumate are urmatoarele analize: sunt ingrijorata un pic.
WBC 9,44
RBC 4,08
HGB 11,8
HCT 32,8
MCV 80,4
MCH 28,9
MCHC 36
PLT 322
NEUT % 44,7
LYMPH% 43,4
MONO %8,2
EO% 2,5
BASO% 1,2
NEUT#4,22
LYMPH#4,1
MONO# 0,77
EO# 0,24
BASO#0,11
RDW SD 37,6
RDW CV 13,1
PDW 10,1
MPV 9,2
P LCR 18,9
PCT 0,3
IG# 0,02
IG %0,2

ERITR NEGATIV
BILIRUBINA 1+
UROBILI NORMAL
CORP CETONICI 5 MG
PRO NEG
NITRI NEG
GLUCOZA NEG
PH 0,6
DENSITATE 1,025
LEUCOCITE NEG


SEDIMENT URINAR 1-2 LEUOCITE
RARE EPITELII PLATE


VA ROG FRUMOS UN RASPUNS LA ACESTE ANALIZE

VA MULTUMESC
Reply | Reply with quote | Quote
# Avrigeanu Marian 2015-06-10 17:03
Am hep C virus nedetectabil, bila eliminata, rezultate analiza sange:
eozinofile % 5.8
Neutrofile % 3.81
Bazofile % 0.01
bilirubina totala 2.29 mg/dl
bilirubina directa 0.31 mg/dl
nitriti (urina) pzitiv
Ce inseamna? Este grav?
Reply | Reply with quote | Quote
# CRISTIAN 2015-05-04 18:55
Hemoleucograma completa:WBC-5. 22;LYM-25.8;MON -2.6;NEU-68.1;E OS-3.3;BAS-0.2; ALY-0.3;RBC-2.6 1;HGB-6.9;HCT23 .1;MCV-88.4;MCH -26.4;MCHC-29.9 ;RDW-SD=54.5RDW -CV=15.3;PLT-29 9,MPV-10.6;PCT- 3.17;PDW15.9.Ex amen citologic al frotiului-anizo citoza cu microcitoza;hip ocromie accentuata;disc reta poikilocitoza;a nizocitoza trombocitara cu rare macrotrombocite ;eritroblasti oxifili 1%..Este foarte grav?
Reply | Reply with quote | Quote
# AndreeaD 2015-03-19 12:13
Acestea sunt analizele fetitei mele de 1 an si 3 luni. prima valoare este de pe data de 9.03.2015, iar cea de-a doua de pe data de 18.03.2015. Sunt analizele inainte si dupa internarea in spital Va multumesc!
WBC 12.08 # 9.68
RBC 5.39 # 4.87
HGB 13.8 # 13.10
HCT 41.7 # 37.40
PLT 441 # 350.00
MCV 77.4 # 76.80
MCH 25.6 # 26.90
MCHC 33.1 # 35.00
MPV 11.2 # 10.50
PDW 14.30 # 12.70
PCT 0.49 # 0.37
P-LCR 34.10 # 28.90
RDW-CV 13.7 # 14.30
RDW-SD ? # 38.30
LYMPH% 76.20 # 41.50
MONO% 7.80 # 20.00
NEUT% 13.80 #37.50
BASO% 0.40 # 0.30
EO% 1.80 # 0.70
LYMPH# 9.21 # 4.02
MONO# 0.94 # 1.94
NEUT# 1.66 # 3.62
BASO# 0.05 # 0.03
EO# 0.22 # 0.07
La data de 09.03.2015 am mai facut si urm analize:
ALT/TGP 30U/L
AST/TGO 38 U/L
Calciu ionic 1.31 mmol/l
Calciu seric 10.1 mg/dL
comentarii ser hemolizat
creatina serica 0.4 mg/dL
fosfaza alcalina 221U/L
proteina C reactiva 0.15 mg/dL
proteine totale 6.4 g/dL
siredemie 22Amicromol/L
uree serica 23 mg/ dL
Ig E totale 124UI/mL
K 5.4 mmol/l
Na 135 mmol/l
Reply | Reply with quote | Quote
# viorica 2015-02-23 21:33
Buna seara,
Am 37 de ani. Azi a venit rez. hematologic facut azi, daca se poate sa-mi spuneti ce se intampla daca:
-neutrofile 41,2%; eosinofile 5,2%; monocite 11,6%; RDW 18,2%; neutrofile 1,65 10^3/ul.
Va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# IORGA LUMINITA 2015-01-30 18:31
VSH ( PS-02-05-SM ) = 28
MCH = 26,3
RDW = 18,2
FACTOR REUMATOID = 182,68
SIDEREMIE = 41,2
SODIU SERIC =134
HEMATOCRIT = 35,1
MENTIONEZ CA AM 45 ANI AM POLIARTRITA SEROPOZITIVA STADIUL II , URMEZ TRATAMENT CU METOTREXAT 15mg/ml .
IN URMA CU O SAPTAMANA LA RADIOGRAFIE MI S-A DEPISTAT OPACITATE NEOMOGENA BAZALA DREAPTA CU PLEUREZIE INCHISTATA . POATE FI VORBA DE CEVA FOARTE GRAV ????
VA MULTUMESC !
Reply | Reply with quote | Quote
# Gabriela 2015-01-28 15:21
Buna ziua am 34 ani, am facut analizele de sange, ma puteti ajuta cu interpretarea lor!!
Nr. eritrocite 5.02, Hemoglobina 14.8, Hematocrit 44.3, VEM 88.2, HEM 29.5, CHEM 33.4, RDW-CV 12.4, Nr. LEUCOCITE 9.45, Neutrofile 39.1%, Nr. neutrofile 3.69, Eozinofile 2.3%, Nr. eozinofile 0.22, Basofile 0.5%, Nr. basofile 0.05, L 413, Limfocite 52.5, Nr. limfocite 4.96, Monocite 5.6%, Nr. monocite 0.53, Nr. trombocite 413, VTM 10.3, PCT 0.43, PDW 11.8, Glucoza serica 96mg/dL, Proteine totale 7.3g/dl, TGO/AST 17U/L, TGP/ALT 14U/L, Calciu seric total 8.9mg/dl, Calciu ionic 3.83mg/dl, Magneziu 2.08mg/dl, Sideremie 77.2.
Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
# Simona 2014-12-02 15:02
HEMOLEUCOGRAMA COMPLEATA a fiicei mele de 11 ani ....am facut analiza pt astm bronsic...ma puteti lamuri mai mult deoarece medicul meu nu a fost deloc explicit...Va multumesc
WBC 9.1
LYMPH # 3.1
MID# 1.0
GRAN# 5.0
LYMPH% 34.6
MID%11.4
GRAN% 54.0
HGB 12.3
RBC 4.51
HCT 37.3
MCV 82.9
MCH 27.2
MCHC 32.9
RDW-CV 14.2
RDW-SD 42.2
PLT 319
MPV 7.9
PDW 15.1
PCT 0.252
Reply | Reply with quote | Quote
# olimpia 2014-11-24 15:22
Hemoleucograma completa
Nr. eritrocite 4.68 *10^6/µl 3.8 - 5.1 *10^6/µl
Hemoglobina 14 g/dL 11.7 - 15.5 g/dl
Hematocrit 43.1 % 34 - 45 %
VEM 92.1 fL 81 - 100 fL
HEM 29.9 pg 27 - 34 pg
CHEM 32.5 g/dL 32 - 36 g/dl
RDW-CV 12.9 % 11.5 - 14.5 %
Nr. leucocite 7.34 *10^3/µl 4.0 - 11.0 *10^33/ul% Neutrofile 51.4 % 45 - 80%
Nr. neutrofile 3.77 *10^3/µl 2.0 - 8.0 *10^3/µl %
Eozinofile 1.2 % 0 - 7%
Nr. eozinofile 0.09 *10^3/µl 0.0 - 0.7 *10^3/µl %
Basofile 0.8 % 0-2%
Nr. basofile 0.06 *10^3/µl 0.0 - 0.2 *10^3/µl %
Limfocite 39.4 % 20 - 55%
Nr. limfocite 2.89 *10^3/µl 1.0 - 4.0 *10^3/µl %
Monocite 7.2 % 0 - 15%
Nr. monocite 0.53 *10^3/µl 0.0 - 1.0 *10^3/µl
Nr. trombocite 209 *10^3/µl 150 - 450 *10^3/µl
VTM 13.2 fL 7.4 - 10.4 fL
PCT 0.28 % 0.16 - 0.48 %
PDW 18.9 % 12 - 16.5 %
VSH 18 mm/h < 25 mm/h
Reply | Reply with quote | Quote
# Ion 2014-10-16 19:18
Buna Ziua
Daca stie cineva de unde sa poate face rost/cumpara noul tratament pentru hepatita c fara interferon

Va Multumesc anticipat
Reply | Reply with quote | Quote
# Genoveva 2014-11-29 19:24
Eu folosesc de 5 ani INTERFERONAT de la Daciaplant foarte bine suportatNu da stari de slabiciune..Rez ultatele sunt bune daca nu agresez ficatul cu medicamente de sinteza sau diverse mancaruri mai grele.Nu exclud Hepatoprotect,A rmurariu,Live 52.
Reply | Reply with quote | Quote
# Elisabeta c. 2014-10-09 11:41
Bunaziua, va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat in interpreterea analizelor pina ajung la medic.Arata in felul urmator:
leucocite 6.20
eritrocite 4.99
hemoglobina 14.5
hematocrit 43.1
volum mediu eritrocitar 86.4
hemoglobina eritrocitata medie 29.1
concentratia medie a Hb/eritr 33.7
indice de distributie eritrocitara 13.0
trombocite 238
volum trombocitar mediu 6.4
trombocrit 0.15
indice de distributie trombocitata 36.6
limfocite% 36.2
limfocite# 0
munocite% 4.8
monocite# 0
neutrofile% 57.1
neutrofile# 0
bazofile% 0
bazofile# 0
eozinofile% 1.9
eozinofile# 0
De fapt ma ingrijoreaza acele valori care sint egale cu 0. Cum se explica lucrul acesta? Multumesc mult.
Reply | Reply with quote | Quote
# Gabriel 2014-10-06 18:25
As dori si eu daca se poate interpretarea analizelor
VSH 15-36
Trigliceride 166
HDL 36
TGO 45
TGP 93
Reply | Reply with quote | Quote
# George 2014-09-18 13:01
Rog interpretare pt:

RDW-CV 15.7 %
HDL- Colesterol: 30 mg/dL
Trigliceride: 319 mg/dl
Creatinkinaza-CK: 204 U/L
Fac efor fizic si intelectual destul de ridicat.
Reply | Reply with quote | Quote
# Cojanu Mihaela 2014-09-10 03:24
Buna seara , as dori din suflet o interpretare a analizelor. Am 19 ani

Leucocite (WBC) 7.2 10^3/ul 4 - 10 / 10^3/ul
Neutrofile % 58.9 % 45 - 80 / %
Eosinofile % 3.2 % 0 - 4 / %
Basofile % 0.6 % 0 - 2 / %
Limfocite % 28.0 %
Monocite % 9.3 %
Hematii (RBC) 4.35 10^6/uL
Hemoglobina (HGB) 13.5 g/dl
Hematocrit (HCT) 40.1 %
Volum mediu eritrocitar (MCV) 92 FI
Hemoglobina eritrocitara medie (MCH) 31.0 pg
Conc. medie de hemoglob. eritrocitara (MCHC) 33.6 g/dl
Indice de distributie a eritrocitelor (RDW) 10.4 %
Trombocite (PLT) 347 10^3/ul
Volum mediu trombocitar (MPV) 8.8 FI
Trombocrit (PCT) 0.307 %
Indice de distributie a trombocitelor (PDW) 15.3 %
Neutrofile (ANC) 4.22 10^3/ul
Eosinofile 0.23 10^3/ul
Limfocite 2.01 10^3/ul
Basofile 0.04 10^3/ul
Monocite 0.67 10^3/ul
Reply | Reply with quote | Quote
# Florentina 2014-08-30 14:53
Buna ziua. Am si eu nevoie de ajutor in interpretarea analizelor baietelului meu..are un an si 8 luni
Limfocite..4,61 10^9 l...( val ref 1,2-3,4)
Densitate urina
Reply | Reply with quote | Quote
# Adriana 2014-08-07 14:07
Buna ziua! Mentionez ca am ajuns la doctor in urma unui salt hipertensiv,var sta 29 de ani! eritrocite 4.03 10^12/L (4.2-5,4) granulocite(%) 56.4% (50-75/%) Vol er mediu VEM 100.5(76-100/fL ) Hemoglobina er medie HEM 34.2pg(26-32/pg ) latimea distributiei eritrocitare(CV ) 14.3%(11,5-14%) Volum mediu trombocitar 10.9fL(6-9.5/fL ) hemoglobina 13.8g/dl(12.0-1 6.0/g/dl) hematocrit 40.5%(37-47%) trombocite 211 10^9/L (150-450/10^9/L ), latimea distributiei tromocitare 15.2%(10-17/%) Va multumesc anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
# Radu Coralia 2014-07-31 08:05
Buna ziua baietelului meu de 7 luni in urma unor analize de sange i-au iesit urmatoarele rezultate negative pe care nu stiu cum sa le interpretez: % Eozinofile 16.3 %, Nr. eozinofile 2.03 *10^3/µl, VTM 11.4 fL
Reply | Reply with quote | Quote
# myMED.ro 2014-08-02 22:52
Buna ziua, sa dea proba de scaun pentru examen coproprazitolog ic.
Reply | Reply with quote | Quote
# emanuel 2014-07-26 20:20
baiatului meu de 12 ani jum i-au iesit rezultatele:sid eremie 109, magneziu seric 1.96, glucoza serica 89, aslo 463, leucocite 4.52, eritrocite 4.54, hb 11.9, hematocrit 37.4, vem 82.4, hem 26.2, concentratie medie a hb/eritrocit 31.8, neutrofil 44.3 %, neutrofil 2 mii/u, monocit 5.5%, monocit 0.25 mii/u, eozinofil 0.1 mii/u, eozinofil 2.2%, bazofil 0.2%, bazofil 0.01mii/u, calciu ionic 4.37, calciu seric 9.85, proteine totale serice 6.99. Cum vedeti dvs aceste rezultate? multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
# amalia 2014-07-19 01:54
buna seara...mi-am facut analize hemoleucograma complecta si se pare ca nu e prea bine ce vad eu si v-asi ruga sa imi spuneti d-stra daca am probleme ma numesc amalia am 35 de ani.. ...(wpc)9.07..g ranulocide neutrofile valori apsolute 4.08.limfocide valori apsolute 3.80. monocide valori apsolute 0.81.eozinofile 0.36.bazofile0. 00..granulocite neutrofile segmente procent 45.00..limfocid e procent 42.00..monocide procent9.00..eo zinofile 4.00..bazofile 0.00..hematii 4.23..hemoglobi na 11.50..hematocr it36.50..volum mediu eritrocitar 86.30..hemoglob ina eritrocitara 27.20..concentr atia hemoglobinei eritrocitare medie 31.50..indice de distributie eritrocitara (rdw.cv) 16.60.. rdw-sd48.80..tr ombocite309.00. .(MPV)11.80..(P DW)16.30..(PCT) 037 analizele de urina au iesit urate ptr ca nu stiam ca daca esti la menstruatia eram la terminare nu se fac le voi repeta..va multumsc si astept sa imi raspundeti
Reply | Reply with quote | Quote
# bia 2014-06-24 22:18
buna ziua.am 25 de ani si sunt insarcinata in luna a 4-a.imi puteti spune va rog daca analizele la sange ce le-am facut sunt bune:WBC-10.4
NEU-7.92
LYM-1.72
MONO-.623
EOS-.080
BASO-.052
RBC-4.06
HGB-12.9
HCT-37.5
MCV-92.4
MCH-31.9
MCHC-34.5
RDV-14.9
PLT-249
MPV-10.8
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Reply | Reply with quote | Quote
# Lawan 2014-06-12 19:17
Buna ziua! rezultatul analizelor sunt: RDW-CV 17.2 LEUOCITE 4.25 % NEUTROFILE 33.1 NR NEUTROFILE 1.41 %LIMFOCITE 54.8 PDW 18.4 Ar trebui sa imi fac griji?
Reply | Reply with quote | Quote
# ionut stefan 2014-06-11 01:02
buna seara,imi cer scuze de deranj dar as dorii parerea d-voastra privitor la analizele mamei,multumesc anticipat.
Leucocite (WBC) 8.9 10^3/ul 4 - 10 / 10^3/ul
Neutrofile % 60.4 % 45 - 80 / %
Eosinofile % 2.1 % 0 - 6 / %
Basofile % 0.7 % 0 - 2 / %
Limfocite % 32.3 % 20 - 55 / %
Monocite % 4.5 % 0 - 10 / %
Hematii (RBC) 5.15 10^6/uL 3.9 - 5.7 / 10^6/uL
Hemoglobina (HGB) 15.0 g/dl 11.0 - 16.0 / g/dl
Hematocrit (HCT) 44.4 % 35 - 47 / %
Volum mediu eritrocitar (MCV) 86 FI 76 - 102 / FI
Hemoglobina eritrocitara medie (MCH) 29.2 pg 25 - 33.5 / pg
Conc. medie de hemoglob. eritrocitara (MCHC) 33.9 g/dl 31.5 - 36 / g/dl
Indice de distributie a eritrocitelor (RDW) 11.1 % 0 - 18 / %
Trombocite (PLT) 242 10^3/ul 150 - 450 / 10^3/ul
Volum mediu trombocitar (MPV) 10.4 FI 6 - 15 / FI
Trombocrit (PCT) 0.251 % 0.15 - 0.45 / %
Indice de distributie a trombocitelor (PDW) 19.3 % 8 - 18.5 / %
Neutrofile 5.39 10^3/ul 2.0 - 8.0 / 10^3/ul
Eosinofile 0.19 10^3/ul 0.02 - 0.7 / 10^3/ul
Limfocite 2.88 10^3/ul 1.0 - 4.5 / 10^3/ul
Basofile 0.06 10^3/ul 0 - 0.2 / 10^3/ul
Monocite 0.40 10^3/ul 0.2 - 0.8 / 10^3/ul
Reply | Reply with quote | Quote
# Adrian 2014-06-03 22:35
Buna seara, am 26 de ani, am probleme cu stomacul, initial mi s-a spus ca am sindrom ulceros, am luat OMEZ si Dicarbocalm, am facut si analize de H.Pylori si au iesit negative. Acum am o durere la palpare in partea lateral-dreapta a abdomenului, care se simte dinspre lateral spate, pana sub coaste. In general ma simt slabit, simt uneori ca n-am forta sa stau in picioare sau ca-mi pierd echilibrul si energia. Incerc sa mananc regulat si tin un regim pentru ulcer (desi nu stiu sigur daca am). Nu mai iau OMEZ. Am facut analize iar datele care ies din limitele normale sunt urmatoarele:

Neutrofile 44.00% x10^3/uL - normal este intre 51-75

Limfocite 46.70% x10^3/uL - normal este intre 25-40

Latimea distributiei eritrocitare: 47.40 fL - normal este intre 35.10-46.90

Uree: 45 mg/dL - normal este intre 19-44

Va rog sa-mi dati un sfat, ce sa fac? Cum se rezolv aceste probleme?

Va multumesc, numai bine
Adi
Reply | Reply with quote | Quote
# ADRIANA 2014-05-14 21:12
buna seara.sper sa ma poata ajuta si pe mine cineva cu informatii despre analizele copilului meu in varsta de 7ani
care ma cam sperie putin si nu stiu unde sa mai merg cu el.
hematologie
WBC 8.73
NEU 4.56
LYM 3.07
MONO 0.65
EOS 040
BAS 0.05
NEO% 52.20
LYM%35.20
MONO%7.40
EOS%4.60
BAS%0.60
RBC 5.01
HGB 13.90
HCT 40.90
MCV 81.60
MCH 27.70
MCHC 34.00
RDW 13.10
PLT 455.00
MPV 9.40
PCT 0.40
PDW 10.40
IG 0.01
NRBC 0.00
IG% 0.10
NRBC% 0.00
VSH 6.00
biochimie sange:
CK 512.00
GGT 11.00
LDH 314.00
TGO 31.40
TGP 14.00
UREE SERICA 22.80
IMUNOLOGIE:
ASLO CALITATIV
Reply | Reply with quote | Quote
# gabriela 2014-07-08 16:47
CK512 si LDH 314 indica nu tocamai lucruri bune.trebuie sa mergeti la un neurolog.
Reply | Reply with quote | Quote
# Catalina 2014-04-17 22:28
Buna seara. Va rog daca se poate sa-mi interpretati si mie rezultatele analizelor de sange. Mentionez ca am 42 ani si am facut analizele la recomandarea medicului de familie.
WBC (leucocite) =4.7 K/ miu l
RBC (hematii) = 3.95 M/miu l
HGB (hemoglobina) = 12.6 g/dl
HCT (hematocrit) = 36 %
MCV (volum mediu eritrocitar) = 91.8 fL
MCH (cant. HGB medie) = 31.9 pg
MCHC (conc. HGB erit. medie) = 34.9 g/dl
RDW (latime distrib. eritrocit.) = 12.4 %
PLT (trombocite) = 206 K/miu l
PCT (plachetocrit) = 0.197 %
MPW (vol. mediu plachetar) = 9.6 fL
PDW (latime distrib. plachet.) = 15.6 %
LY = 1.2 K/miu lț
MO = 0.3 K/miu l
NE = 3.1 K/miu l
EO = 0.1 K/miu l
BA = 0 K/miu l
LY% (procent limfocite) = 26.2%
MO% = 7.4%
NE% = 64%
EO% = 2.2%
BA% = 0.2%
VSH 1h = 6 mm/h
Calciu seric total = 09.1 mg/dl
Calciu ionic seric = 04.3 mg/dl
Glicemie = 83 mg/dl
Magneziu seric = 01.7 mg/dl
TGO = 15.4 U/L
TGP = 17.1 U/L
Sideremie = 52.2 miu g/dl
Proteina C reactiva = 6 mg/l
Reply | Reply with quote | Quote
# cris 2014-04-14 22:36
free t4-0.87ng/dl (0.82-1.77)
tsh-1.20 (0.27-4.29)
volum eritrocitar mediu-91 (80-100)
latimea distributiei eritrocitare 10.2% (11-15%)
tgo 32.8U/L (0-31)
tgp 21.7U/L (0-34)
inr!0.87 (0.8-1.2)
Reply | Reply with quote | Quote
# Ana Ciofrangeanu 2014-03-28 12:40
Hemoleucograma completa
Test
Rezultat
Interval de referinta
Nr. eritrocite 4.38 *106 /µl 3.8 - 5.1 *106 /µl
Hemoglobina 13.3 g/dL 11.7 - 15.5 g/dl
Hematocrit 40.2 % 34 - 45 %
VEM 91.8 fL 81 - 100 fL
HEM 30.3 pg 27 - 34 pg
CHEM 33.1 g/dL 32 - 36 g/dl
RDW-CV 15.1 % 11.5 - 14.5 %
Nr. leucocite 6.4 *103 /µl 4.0 - 11.0 *103 /ul
% Neutrofile 63 % 45 - 80%
Nr. neutrofile 4.04 *103 /µl 2.0 - 8.0 *103 /µl
% Eozinofile 2.72 % 0 - 7%
Nr. eozinofile 0.17 4 *103 /µl 0.0 - 0.7 *103 /µl
% Basofile 0.576 % 0-2%
Nr. basofile 0.037 *103 /µl 0.0 - 0.2 *103 /µl
% Limfocite 24.8 % 20 - 55%
Nr. limfocite 1.59 *103 /µl 1.0 - 4.0 *103 /µl
% Monocite 8.85 % 0 - 15%
Nr. monocite 0.566 *103 /µl 0.0 - 1.0 *103 /µl
Nr. trombocite 312 *103 /µl 150 - 450 *103 /µl
VTM 8.15 fL 7.4 - 10.4 fL
PCT 0.254 % 0.16 - 0.48 %
PDW 16.9 % 12 - 16.5 %


Hematologie
Test
Rezultat
Interval de referinta
VSH 13 mm/h < 25 mm/h


Coagulare/Hemostaza
Test
Rezultat
Interval de referinta
Fibrinogen 299.27 mg/dL 200 - 450 mg/dL


Biochimie
Test
Rezultat
Interval de referinta
Acid uric 3.3 mg/dl < 6.0 mg/dl
Creatinina serica 0.76 mg/dl < 1.10 mg/dl
Uree serica 19 mg/dl = 500 mg/dl
Proteine totale 7.41 g/dl 6.4 -8.3g/dl
Bilirubina totala 0.88 mg/dl
Reply | Reply with quote | Quote
# myMED.ro 2014-03-29 09:05
Analizele sunt in limite normale. Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# claudia 2014-03-27 20:42
Buna ziua ,fetita mea are urmatoarele rezultate la hemoleucograma.
WBC 11.68+[10^3/uL]
RBC 4.59 [10^6/uL]
HGB 13.3 [g/dL]
HCT 38.7[%]
MCV 84.3[fL]
MCH 29.0[pg]
MCHC 34.4[g/dL]
PLT 303[10^3/uL]
RDWSD36.8[fL]
RDW-CV 12.4[%]
PDW 15.7[fL]
MPV 12,4[fL]
P-LCR 44.8+%]
PCT 0.38+[%]
NEUT# 7.11*[10^3/uL]
LYMPH#3.35*[10^3/uL]
MONO#0.96*{10^3/uL]
EO# 0.24[10^3/uL]
BASO# 0.02[10^3/uL]
NEUT% 60.8*[%]
LYMPH% 28.7*[%]
MONO% 8.2*[%}
EO% 2.1 [%]
BASO% 0.2[%]
as dori sa stiu daca are rost sa merg mai departe si sa imi fac griji sau est o simpla raceala
astept raspuns
Reply | Reply with quote | Quote
# iulia 2014-03-26 19:11
Buna seara,
valorile analizelor solui meu sunt:
RBC 5.77 (3.9-5.7)
HCT 50.7 (36.1-50.3)
MCHC 31.7 (33-34.8)
MPV 6.7 (7.8-11)
Va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# doina 2014-03-26 11:10
buna ziua! hemoleucograma fiului meu de 12 ani
leucocite Vn 4.5-10.0^9/L - Rez - 10.7x10^9/L
limfocite Vn 1.1-4.0x 10^9/L - Rez - 6.0x10^9/L- procent limfocite Vn 20.0%*51.0% - Rez - 55.7%
eozinofile Vn0.%-4% - Rez- 7 %
calciu total Vn10.9-13.5 mg/dl -Rez -8.94mg/dl
restul analizelor sunt in parametrii normali
Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
# MARIUS 2014-03-10 19:54
Buna seara,
numele meu este Marius, am 44 ani si am facut analizele la recomandarea medicului cardiolog care mi-a gasit tensiunea 140 cu 85.
hematii 5.52
hemoglobina 16.6
hematocrit 50.2
trombocite 303
leucocite 11.4
neutrofile % 43.4
neutrofile 4.95
eozinofile%10.1
eozinofile 1.15
bazofile %1.76
bazofile 0.201
limfocite % 38.1
limfocite 4.35
monocite% 6.68
monocite 0.762
VEM 90.2
HEM 30.0
CHEM 33.0
MPV 9.94
RDW 15.4
VA ROG SA-MI INTERPRETATI ANALIZELE
Reply | Reply with quote | Quote
# Ioan 2014-01-16 18:28
WBC 11.02
NEUT# 7.14
LYMPH% 21.8
EO# 0.63
MCV 95.5
MCHC 31.4
RDW-SD 48.4
Reply | Reply with quote | Quote
# crisebi 2014-01-09 18:00
Buna seara.I-am facut analize baietelului meu de 6 ani.Puteti sa imi spuneti ce inseamna aceste valori?
MCHC 37.4
RDW-SD 34.8
PDW 8.6
P-LCR 10.7
EO% 5.2
Creatinina 37
Acid uric 374
Imunoglobulina A 2.48
G 8.04
M 0.45

Va multumesc mult.Astept cu nerabdare raspunsul dv.
Reply | Reply with quote | Quote
# tavi 2013-12-20 17:53
buna seara , am studiat analizele medicale si am decoperit urmatoarele date (care se coreleaza strict intre ele) , dar totus nu pot sa inteleg .. restul ! ? va rog sa-mi spune-ti mai pe inteles !
nr. eritroocite -3,81 / hemoglobina - 12.6 / hematocrit - 37,7 , vem - 98,9 / hem - 33 / chem - 33,4 / rdw-cv - 15,2 .
se pare ca ... ar fi , anemie normocitara , monocroma - dar ... nu inteleg ?
Reply | Reply with quote | Quote
# R. Amalia 2013-12-01 11:16
Buna ziua,
Fetitei mele de 3 luni i-am facut analize si i-au iesit urmatoarele valori:
BIOCHIMIE
Alaninaminotran sferaza - 40.4 (mai mic decat 56)
Bilirubina directa - 0.14 (mai mic sau egal cu 0.30
Bilirubina totala - 0.42 (mai mic sau egal cu 1)
Nr. leucocite - 10.15 (5 - 20)
HEMATOLOGIE
Nr, eritrocite - 3.59 (3.3 - 5.3)
Hemoglobina - 10.5 - (9.4 - 13)
Hematocrit - 29.2 - (28 - 42)
Volum eritrocitar mediu - 81.3 - (84 - 106) - sub nivelul normal
Hemoglobina eritrocitara medie - 29.2 - (27 - 34)
Concentratie medie a Hb/eritrocit - 36 (28 - 35) - peste nivelul normal
Largimea distributiei eritrocitare - 12.7 (14.9 - 18.7) - sub nivelul normal
Numar trombocite - 421 (150 - 450)
Volum trombocitar mediu - 9.8 (7.4 - 13)
Largimea distributiri trombocitare - 11.3 (8 - 16.5)
Neutrofil - 13.8 %(15 - 50)
Neutrofil - 1.4 (1 - 8.5)
Limfocit - 73.1 %(40 - 70)
Limfocit - 7.42 (4 - 13.5)
Monocit - 9.2 %(mai mic sau egal cu 10)
Monocit - 0.93 (0.3 - 1)
Eozinofil 3.3 % (mai mic sau egal cu 5)
Eozinofil 0.34 (0.05 - 0.7)
Bazofil - 0.6 %(mai mic sau egal cu 2)
Bazofil - 0.06 (mai mic sau egal cu 0.2)
BIOCHIMIE
Aspartataminotr ansferaza - 53.8 (mai mic decat 77)
Sideremie - 51.12 (25 - 126)
Glucoza serica - 99.3 (60 - 99 normal/100 - 125 glicemie bazala modificata)
Proteina C reactiva - 0.1 (mai mic decat 0.5)
CALCIU IONIC
Calciu ionic - 5.46 (4.2 - 5.2) peste nivelul normal
Calciu seric - 10.9 (8.4 - 10.8) peste nivelul normal
Proteine totale serice 5.64 (4.8 -7.6)
Fetitei nu-i curge nasul,nu stranuta,nu tuseste.Mananca si ia in greutate normal.Are 6200 kg/ 3 luni(nascuta cu 3310 kg).Este hranita cu lapte matern.La 1 luna si jumatate am mai facut un set de analize(a avut icter prelungit din cauza laptelui matern)si tot avea o usoara anemie pt care i-am administrat weel kids 1.5 ml,la recomandarea pediatrei..De la nastere temperatura corpului este 37.2.In ultima vreme transpira in palme si ceafa(in camera fiind aceasi temperatura).
Imi puteti interpreta va rog rezultatele.Sun t ingrijorata din cauza rezultatelor peste/sub nivelul normal.Am inteles ca ar avea o usoara forma de anemie.De ce calciu este peste valoarea normala?Ce semnificatie are neutrofilul scazut si limfocitul crescut?cum se poate remedia aceasta anemie?
Va multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
# Laura Nechita 2013-11-25 05:28
Buna ziua,

Indraznesc sa va deranjez cu o rugaminte. Am doi baieti, unul in varsta de 3 ani si 2 luni, iar celalalt in varsta de 6 luni. Am efectuat cateva analize, respectiv hemoleucograma, sideremie, calciu, glicemie.
Cateva valori din hemoleucograma, sunt usor crescute fata de intervalul normal.
Astfel, pt baietelul de 3 ani, valorile crescute sunt:
% Monocite 11.9 % interval referinta 0 - 10%
Nr. monocite 1.51 *103 /μl interval referinta 0.0 - 1.0 *103 /μl
Nr. trombocite 517 *103 /μl interval referinta 150 - 450 *103 /μl
Frotiu sanguin gr TROMBOCITOZA
MONOCITOZA

restul valorilor din hemoleucograma sunt in cadrul intervalului de referinta.

pentru baietelul de 6 luni, valorile crescute sunt :
% Limfocite 74.8 % interval referinta 40 - 70%
Nr. limfocite 8.82 *103 /µl interval referinta 4.0 - 13.5 *103 /µl
Nr. trombocite 586 *103 /µl interval referinta 150 - 550 *103 /µl
Frotiu sanguin gr TROMBOCITOZA

Sideremie 122 µg/dL interval referinta 27 - 109 ug/dl


Rugamintea mea catre dumneavoastra este sa ne puteti ajuta cu o parere asupra acestor rezultate.

Am fost la pediatru, raportat la rezultatul acestor analize a spus ca nu este nicio problema, in context clinic este in regula si ca, la copii, aceste trombocite pot fi usor crescute inspre varsta de 4-5 ani. As vrea sa apelez si la un consult specializat pe hematologie, insa mi s-a transmis ca trebuie sa merg la hematologie pediatrica. Din pacate, in zona Vrancea, nu gasesc niciun cabinet privat la care as putea sa solicit o programare.

Va multumesc foarte mult si apreciez enorm ajutorul dumneavoastra!
Reply | Reply with quote | Quote
# ciprian 2013-11-10 04:45
Bun ziua,rog interpretarea hemoleucogramei ,

vsh 3 val de ref.3-8
leucocite 6,62 / 4-10,5
eritrociteRBC 5,33 / 4,2-6
hemoglobina 16,2/12-17,5
hematocrit 47,9 / 36-52
vol.eritrocitar mediu 89,9 /78-100
hemoglobina eritrocitara medie 30,4 /27-33
concentrati eritrocite 33,8 /32-36
numar trombocite 241 / 150-450
limfocite 42,7 / 20-50
monocite 7,1 /3-12
neutrofile 45,2 /34-70
ezinofile 4,7 /0-8
bazofile 0,3 /0-2
nr.absolut de limfocite 2,83 /1,3-4
nr.absolut de monocite0,47 /0,15-0,80
nr.absolut de neutrofile 2,99 /2,5-7,5
nr.absolut de eozinofile0,31 /0-0,7
nr,absolut de bazofile 0,02 /0-0,8
distributie eritrocitara,co eficient de variatie 12,8/11,5/15,5
distr.eritroc.-deviatie standard 41,8 /35,1-46,5
distr.trombocitara 11,8/11,5-16,5
vol.trombocitar mediu 9,7/6-15
%macrotrombocite P-LCR% 23,1 /0-20
Mentionez ca sunt barbat in varsta de 42 de ani cu stare generala proasta si usoara durere in hipocondrul drept,ficat gras si fiere marita,alte analize in limite normale,triglic eride,colestero l,glicemie,uree ,creatinine,pro teine totale,tgo,tgp, ggt,electrofore za proteinelor serice(alfa globuline1 scazute,1,3 val,de referinta2-5,ma angrijoreaza cele doua analize macrotrombocite le crescute 23,1 si alfa globulina scazuta1,3 NU AM MEDIC DE FAMILIE ,rog un specialist sa-mi spuna si mie despre ce poate fi vorba,multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# Elena 2013-11-08 18:44
buna seara,
Astazi am primit rezultatul analizelor:
-leucocite 15,12(3,9-11,1)
-hemoglobina 11,23(12,0-14,0)
-hematocrit 32,95(36,0-54,0)
-hematii 4,43(3,88-4,99)
-VEM 74,43(76-96)
-HEM 25,37 (27-32)
-CHEM 34,09 (31-35)
-trombocite 116(150-400)
-neutrofile 2,69 (1,7-7,5)
-neutrofile % 17,8 (45-70)
-limfocite 11,19 (1,5-4)
-limfocite%74 (20-50)
-monocite 0,91 (0,2-0,8)
Celelalte valori sunt in limite normale.
-PT-timp 11,6 (11,8-15,6).
Am 45 de ani si anul trecut am nascut prematur (dezlipire de placenta), ocazie cu care am primit tratament cu clexane timp de 6 saptamani, rezultatele analizelor indicand un factor de coagulare ridicat.
De aproximativ jumatate de an in zona spatelui mi-a aparut o eruptie cutanata insotita de prurit. Am consultat un dermatolog si mi s-a pus diagnostic de neurodermatita. Am urmat tratament, fara efect, acum pruritul extinzandu-se si pe maini si picioare, fiind insotit de sangerari.
Ce analize ar trebui sa mai fac pentru a avea un diagnostic corect? (hepatita, diabet, booli renale...)
Poate fi vorba de o anemie cu deficiente de fier si vitamina B12?
Va multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
# narcisa 2013-11-08 07:37
buna ziua
as dori un raspuns pentru formula leucocitara a fetitei mele in varsta de 8 anisori si care ma ingrijoreaza
leucocite 3940/mm3 valori normale 4500 - 13500
formula leucocitare
neutrofile 40.10% 1580/mm3 val normale 27 - 66
limfocite 45.90% 1810/mm3 val normale 25 - 60
monocite 11.20% 440/mm3 val normale 2 - 8
eozinofile 2.80% 110/mm3 val normale 1 - 4
bazofile 0.00% 0/mm3 val normale 0 - 1
va rog sa imi explicatii de ce leucocitele sunt mai mici decat limita minima si ce inseamna si de ce monocitele sunt mai mari decat limita maxima si ce anume inseamna
va multumesc anticipat
Reply | Reply with quote | Quote
# Ghetu Georgeta 2013-11-05 07:22
Buna ziua
Am un baietel de 6 ani , care acuza dureri rare in partea stanga a abdomenului , pe linia buricului, I-am luat analize de sange si nu stiu sa le interprtez . Imi puteti spune mai multe despre semnificatia acestora.
Hematii 6.07----- 4 - 6 / 106/mm3
Hemoglobina 11.01 -------9.5 - 14 / g/dl
Hematocrit 35.89------ 32 - 44 / %
MCV 59.11 ------80 - 100 / fL
MCH 18.14 ------28 - 32 / pg
MCHC 30.69------ 32 - 36 / g/dl
RDW 16.41----- 10 - 14.5 / %
PLT 525------- 150 - 400 / 103/mm3
MPV 7.99 -------6 - 10 / fL
PCT 0.419-------- 0.1 - 0.5 / %
Leucocite 7.34 -------4 - 9 / 103/mm3
Lymfocite% 39.70 ------35 - 59 / U/l
Lymfocite# 2.91 -------1.5 - 5
Monocite% 10.------10 2 - 10 / U/l
Monocite# 0.74 -------0.2 - 1
Eozinofile% 11.80 --------0 - 4 / U/l
Eozinofile# 0.87------ 0.01 - 0.5
Neutrofile% 37.80 -----30.0 - 57.0 / U/l
Neutrofile# 2.77------ 2.0 - 8.0
Bazofile% 0.60------- 0.0 - 1 / U/l
Bazofile# 0.04 -------0.00 - 0.20
ANALIZE REZULTATE INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM
VSH*1) 4 2 - 10 / mm/h
Calciu seric total*1) (Hitachi917) 10.02 --------8.6 - 10.3 / mg/dl
Creatinina serica*1)**) (Hitachi917) 0.66 ------0.24 - 1.2 / mg/dl
Glicemie*1) (Hitachi917) 93 -------70 - 115 / mg/dl
Magneziemie*1) (Hitachi917) 2.54 ------1.5 - 2.6 / mg/dl
Sideremie*1) (Hitachi917) 61------- 22 - 135 / ug/dl
TGO*1) / ASAT (Hitachi917) 33------- 0 - 45 / U/l
TGP*1) / ALAT (Hitachi917) 11------- 0 - 25 / U/l
Uree serica*1) (Hitachi917) 25.74 ------15 - 36 / mg/dl
Reply | Reply with quote | Quote
# Cornea Elena 2013-10-31 09:30
Buna ziua!
Ma numesc Elena, am 35 ani si va rog mult sa-mi interpretati si mie analizele.
Va multumesc!
HEMOLEUCOGRAMA COMPLETA
Numar leucocite 7.5 5 - 10 x10*3/ul
Limfocite(%) 24.2 25 - 40 %
Monocite(%) 8.5 3 - 7 %
Neutrofile(%) 58.9 50 - 75 %
Eozinofile(%) 1.5 0 - 3 %
Bazofile(%) 0.9 0 - 1 %
Limfocite(#) 1.73 1.30 - 4.00 x10*3/ul
Monocite(#) 0.77 0.15 - 0.7 x10*3/ul
Neutrofile(#) 4.39 2.5 - 7.5 x10*3/ul
Eozinofile(#) 0.11 0 - 0.5 x10*3/ul
Bazofile(#) 0.07 0 0.1 x10*3/ul
Numar eritrocite 4.01 4 - 5.0 x10*6/ul
Hemoglobina 11.6 12 - 16.0 g/dL
Hematocrit 33.3 36 - 48 %
Volum eritrocitar mediu 83.1 76 - 96 fL
Hemoglobina eritrocitara medie 30.9 27 - 32 pg
Concentrate medie HB./Eritrocit. 33.4 30 - 35 g/dL
Trombocite 191 150 - 400 x10*3/ul
VSH 10 0 - 10 mm/h
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-11-02 10:06
Aveti o anemie usoara normocroma normocitara. Ati avut menstruatia recent?
Reply | Reply with quote | Quote
# timpau mihaela 2013-10-23 11:48
Cu privire la mesajul meu de mai sus as vrea sa mai precizez urmatoarele
- celelalte valori ale leucogramei si formula leucocitara sint in limitele normale.
-ginecologul mi-a zis ca am o trompa uterina inflamata pentru ca inainte de a face analizele aveam o durere in zona ovarului sting.,-
-stomatologul ca am inceput de paradontoza,pen tru ca inainte de a face analizele aveam niste dureri pe la dinti.,-
-doctorul de familie ca am reflux gastroesofagian ,pentru ca inainte de a face analizele aveam arsuri la stoac si esofag.,
Pot avea analizele legatura cu simptomele susmentionate?
Va multumesc si astept raspuns,sunt un pic ingrijorata si vreau sa stiu daca e ceva grav in aceste analize?
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-10-25 11:39
Leucocitoza (leucocitele crescute) poate fi in cadrul unei anexite de care v-a mentionat ginecologul. Daca v-a spus ca aveti o trompa uterina inflamata cu siguranta v-a dat si un tratament.
Reply | Reply with quote | Quote
# timpau mihaela 2013-10-25 12:42
Va multumesc mult ptr,raspuns.
As vrea sa mai intreb daca vi se pare ceva grav in rezultatul acestor analize susmentionate si daca trebuie sa ma ingrijorez,pent ru ca am citit pe internet vrute si nevrute cu privire la leucocitoza.Poa te fi vorba de leucemie?
Multumesc mult .
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-10-26 05:13
Ca sa fiti dvs linistita puteti repeta o hemograma la 2 saptamani dupa ce terminati tratamentul pentru anexita sa vedeti ca leucocitele s-au normalizat. Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# timpau mihaela 2013-10-26 18:57
Va multumesc mult pentru raspuns,o sa refac atunci hemograma dupa tratament.
Reply | Reply with quote | Quote
# timpau mihaela 2013-10-19 19:06
Am facut analize de singe de rutina si mi-au iesit leucocilele 11,72 iar normal erau intre 4 si 10 iar neutrofilele 7,72 iar normal erau pina la 7,5 ,vsh la 1 ora 12 iar normal era intre 3 -10,la 2 ore 24 iar normal 4-14.
Precizez ca atunci cind am facut analizele aveam o indigestie ,jena cu stomacul dar helicobacter pylori a iesit negativ.
Am facut si ecograf si a iesit bine si splina si tot.
Ce ar putea fi si daca e grav?
.Multumesc anticipat.
Reply | Reply with quote | Quote
# mihaela boiangiu 2013-10-10 12:38
Hemoleucograma completa intrebatea mea e daca analizele sunt tocmai normale
Test
Rezultat
Interval de referinta
Nr. eritrocite 4.82 *106 /µl 3.8 - 5.1 *106 /µl
Hemoglobina 15.3 g/dL 11.7 - 15.5 g/dl
Hematocrit 44.5 % 34 - 45 %
VEM 92.3 fL 81 - 100 fL
HEM 31.7 pg 27 - 34 pg
CHEM 34.4 g/dL 32 - 36 g/dl
RDW-CV 14.4 % 11.5 - 14.5 %
Nr. leucocite 7.77 *103 /µl 4.0 - 11.0 *103 /ul
% Neutrofile 56.6 % 45 - 80%
Nr. neutrofile 4.4 *103 /µl 2.0 - 8.0 *103 /µl
% Eozinofile 2.06 % 0 - 7%
Nr. eozinofile 0.16 *103 /µl 0.0 - 0.7 *103 /µl
% Basofile 0.553 % 0-2%
Nr. basofile 0.043 *103 /µl 0.0 - 0.2 *103 /µl
% Limfocite 36.1 % 20 - 55%
Nr. limfocite 2.8 *103 /µl 1.0 - 4.0 *103 /µl
% Monocite 4.7 % 0 - 15%
Nr. monocite 0.365 *103 /µl 0.0 - 1.0 *103 /µl
Nr. trombocite 346 *103 /µl 150 - 450 *103 /µl
VTM 6.64 fL 7.4 - 10.4 fL
PCT 0.229 % 0.16 - 0.48 %
PDW 17.9 % 12 - 16.5 %


Hematologie
Test
Rezultat
Interval de referinta
VSH 13 mm/h
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-10-20 16:54
Analizele sunt in limite normale. Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# neli 2013-10-03 06:16
revin cu mentiunea ca copilul prezinta o alergie in curs de remisie ,alergie suspectata ca ar fi de la lambliaza .Mentioneza ca 2 examene de scaun coproparazitolo gic au iesit negative.
Reply | Reply with quote | Quote
# neli 2013-10-03 06:14
copil 10 ani
hemoleucograma; leucocite 8.22
neutrofile 44.40 val(50-65 )
monocite 4.8
eozinofile 6 (2-4) bazofile 0
neutrofile 3.65
limfocite 3.7
monocite0.4
eozinofile 0.50
bazofile 0.02
hematii4.61
hemoglobina12.6
hematocrit36.8
MCV 79.90(80-94)
MCH 27.30(32-36)
MCHC34.2
RDW 11.8
PCT 0.28
PDW15.7 (11.5-14.5)
Trombocite321.00
Volum trombocitar mediu 8.80
Reply | Reply with quote | Quote
# Buruiana Andra-Elena 2013-09-27 12:38
Buna ziua! Am 21 de ani si in urma unor de ameteala, moliciune am facut o analiza de sange.Mentionez ca sunt fumatoare de aproximativ 5 ani si iau anticonceptiona le.Sunt o persoana care se streseaza din orice si foarte emotiva. Va scriu doar rezultatele care nu au iesit bune:
MCHC 31,54g/dl val normala: 32-26 g/dl
RDW 10,57% val normala:11-16%
%LYM 55,7% val normala :23-33%
%MON 6,9% val normala: 4-6%
%NEU 31,6% val normala:66-67%
%EOS 5,1% val normala: 2-3%
%BAS 0,7% val normala: 0-0,5%
#NEU 1,58x10^3/mmc val normala: 2-7,5x10^3/mmc

As dori sa stiu ce se intampla, daca aceste devieri de la intervalele de referinta sunt ingrijoratoare. Multumesc anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
# ADELA 2013-09-25 17:42
Buna,seara,baia tul meu are 6 ani si 11luni si as dori sa interpretati rezultatul ananlizelor:
polinucleare=49%
limfocite=33%
monocite=7%
euzinofile=11%trombociti prezenti

timp Quick 15.3
indice de protrombina 97.4%
INR 1.01
APTT 26.9sec
nr leucocite 6.72
nr eritrocite 4.18
memoglobina 12.0
hematocrit 33.4
vol.med eritrocitar 79.9
HEM 28.7
CHEM 35.9
deviatie std RDW 38.60
trombocite 332.0
volum mediu tromb 9.2
trombocrit 0.30
distributie trombocita 10.3
limfocite 32.9
monocite 7.60
neutrofile 46.9
eozinofile 12.2
bazofile 0.40
nr limfocite 2.2
nr monocite 0.5
nr neutrofile 3.1
nr eozinofile 0.82
nr bazofile 0.03
RDW-CV 13.30

creatinina 0.48
uree serica 19.00
glicemie 83
TGP 10
calcemie 9.80
magneziu1.96
TGO 28
fier 47.00

IgE 123.0
PCR
Reply | Reply with quote | Quote
# Corina 2013-09-23 19:00
buna ziua.fiul meu are un an si 3 luni ,iar analizele sunt ingrijoratoare in ochii mei. avem programare la medic pe 27 ,dar mi-as dori sa ma linistesc daca se poate pana atunci .Iata rezultatele aalizelor:
Nr. eritrocite 4.68 *106 /µl 4.1 - 5.3 *106 /µl
Hemoglobina 12 g/dL 11.3 - 14.1 g/dl
Hematocrit 36.8 % 32 - 40 %
VEM 78.6 fL 70 - 84 fL
HEM 25.6 pg 22 - 30 pg
CHEM 32.6 g/dL 32 - 38 g/dL
RDW-CV 13.7 % 11.5 - 14.5 %
Nr. leucocite 8.06 *103 /µl 6 -17.5 *103 /ul
% Neutrofile 41.2 % 20 - 65%
Nr. neutrofile 3.32 *103 /µl 1.5 - 8.5 *103 /µl
% Eozinofile 1.5 % 0 - 5%
Nr. eozinofile 0.12 *103 /µl 0.0 - 0.3 *103 /µl
% Basofile 0.5 % 0-2%
Nr. basofile 0.04 *103 /µl 0.0 - 0.2 *103 /µl
% Limfocite 43.8 % 40 - 65%
Nr. limfocite 3.53 *103 /µl 4 - 10.5 *103 /µl
% Monocite 13 % 0 - 10%
Nr. monocite 1.05 *103 /µl 0.0 - 1.0 *103 /µl
Nr. trombocite 214 *103 /µl 150 - 450 *103 /µl
VTM 10.3 fL 7.4 - 10.4 fL
PCT 0.22 % 0.16 - 0.48 %
PDW 11.8 % 12.0 - 16.5 %
Frotiu sanguin gr LIMFOPENIE
MONOCITOZA USOARA

Multumesc anticipat pt raspuns :-)
Reply | Reply with quote | Quote
# camelia 2013-09-16 11:09
ce inseamna va rog HB totale 92,1 % , gliocoemoglobin a 5,7 % ?
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-09-22 06:22
Glicohemoglobin a sau hemoglobina glicata este o glicemie "cu memorie", care reflecta media glicemiilor pe ultimele 3 luni. Ea apare prin glicozilarea hemoglobinei si depinde de concentratia de glucoza din sange. O valoare de 5.7% este normala. Mai multe detalii despre hemoglobina glicata puteti citi aici.
Reply | Reply with quote | Quote
# mihaela 2013-09-13 21:49
Va rog o parere:
Hemoglobina 10,7 g/dl
Hematocrit 33,4 %
Volum eritrocitar mediuMcv 71,4 fl
Hemoglobina eritrocitara medie Mch 22,9 pg
Latimea distributiei eritrocitare 16,8%
Trombocite Plt 644 mii/uL
Volum trombocitar mediu 6,2 fl
Trombocitocrit 0,4%
Latimea distributiei trombocitelor 34,9%

Analizele au fost facute spre sfarsitul menstruatiei si sfarsitul perioadei de tratament cu antibiotice a unei infectii dentare si la o distanta de 1-1,5 luni de la incheierea unui tratament de 1,5 luni cu medrol.
Va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-09-22 06:25
Aveti o anemie hipocroma microcitara (care ar putea fi explicata de un flux menstrual abundent) si trombocitoza. Repetati hemograma la 2 saptamani dupa terminarea menstruatiei - daca persista anemia este nevoie de analize suplimentare.
Reply | Reply with quote | Quote
# andreea 2013-09-03 08:41
buna ziua .numele meu este andreea si am 15 ani .am facut un set de analize pe care va trebui sa-l duc maine la medicul de familie sa-l citeasca insa v-as ramane recunoscatoare daca ati putea sa interpretati rezultatele analizelor.
leucocite 5.1
hemoglobina 12.6
hematii4.05
hematocrit 36.8
trombocite 240
mch 31.1
mcv91
mchc 34.3
rdv 12.1
lym 2.3#
LYM%45.0
MPV 7.3 VALOARE SUB MINIM
VSH 1h 7
fibrinogen 259

acid uric seric 4.2
creatinina serica 0.9
uree serica 30
calciu seric total 10.2
magneziu seric 1.95
sideremie 115
glicemie 98
colesterol seric total 153
trigliceride serice 68
tgo 14
tgp 29
fosfataza alcaliona 211

ex urina
bilirubina negativ
urobilinogen normal
corpi cetonici negativ
acid ascorbic negativ
glucoza urinara normal
proteine normal
hematii negativ
ph 6
nitriti negativ
leucocite negativ
densitate negativ
sediment urinar - frecvente epitelii,relati v frecvente hgematii,relati v frecvent acid uric


proteina c reactiva 5
aslo mai mic 200va multumesc frumos si sper ca cineva sa ma poata ajuta
Reply | Reply with quote | Quote
# Raducu Daniela 2013-08-30 12:59
Buna ziua,

Va rog sa interpretati urmatoarele rezultate la analize care au fost facute fetitei mele in varsta de 3 ani jumatate si care ma ingijoreaza cu toate ca starea ei este foarte buna:
- creatinina serica = 0.246 mg/dL (interval normal 0.31-0.47) - in conditiile in care ea bea multa apa
- numar de eritrocite = 4.52 mil/ul (interval normal 4-5.2)
- hemoglobina = 11.8 g/dL (interval normal 11-14)
- hematocrit = 36.2% (interval normal 34-40)
- volum mediu eritrocitar = 80.1 fL (interval normal 75-87)
- hemoglobina eritrocitara medie = 26.1 pg/cell (interval normal 24-30)
- concentratia medie a hemoglobinei eritrocitare = 32.6 g/dL (interval normal 31-37)
- largimea distributiei eritrocitare - coeficient variatie = 12.8% (interval normal11.6-14.8)
- numar de leucocite = 6.25 mii/uL (interval normal 5-15)
- procent de neutrofile = 41.1 % (interval normal 30-65)
- procent de eozinofile = 2.1 % (interval normal 0-0.8)
- procent de bazofile = 0.5 % (interval normal 0.1-1.2)
- procent limfocite = 45.4 % (interval normal 40-70)
- procent de monocite = 10.9 % (0-12)
- numar de neutrofile = 2.57 mii/uL (interval normal 1.5-8)
- numar de eozinofile = 0.13 mii/uL (interval normal 0.1-1)
- numar de bazofile = 0.03 mii/uL (interval normal 0.01-0.07)
- numar de limfocite = 2.84 mii/uL (interval normal 6-9)!!!!!!!
- numar de monocite = 0.68 mii/uL (interval normal 0.2-1)
- numar de trombocite = 402 mii/uL (interval normal 200-490)
- volum mediu plachetar = 8.1 fL ( interval normal 7.4-13)
- distributia trombocitelor = 9.1 % (interval normal 8-16.5)
VSH = 16 mm/h (normal
Reply | Reply with quote | Quote
# Alina marangoci 2013-08-26 09:51
buna ziua.

Acestea sunt rezultatele analizelor fiicei mele de 1 an.
WBC - 14.5 x 10^9/L ( 5.0 - 12.02 )
LYMPH# - 7.6 x 10^9/L ( 0.8 - 4.0 )
mid # - 1.8 x 10^9/L ( 0.1 - 0.9 )
Gran # - 5.1 x 10^9/L ( 2.0 - 7.0 )
Lymph % - 52.4 % ( 20.0 - 40.0)
Mid % - 12.6 % ( 3.0 - 9.0 )
Gran % - 35.0% ( 50.0 - 70.0)

HGB - 11.4 g/dl ( 12.0 - 15.5 )

RBC - 4.58 x 10^12/L ( 4.0 - 5.20 )
HCT- 35.2 % ( 35.0 - 49.0 )
MCV - 77.0 fL ( 82.0 - 95.0)
MCH - 24.8 pg ( 27.0 - 31.0 )
MCHC - 32.3 g/dL ( 32.0 - n36.0 )
RDW - CV - 13.8 % ( 11.5 - 14.5 )
RDW - SD - 40.1 fl ( 35.0 - 56.0 )

PLT - 202 x 10^9/L ( 100 - 300 )
MPV - 7.2 fl ( 7.0 - 11.0 )
PDW - 15.2 ( 15.0 - 17.0 )
PCT - 0.145 % ( 0.108 - 0.282 )

BIL T - 0.61 mg /dl ( 0.3 - 1.20 )
BIL D - 0.06 mg /dl ( 0.00 - 0.41 )
FIER - 44 ug / dl ( 50 - 170 )
BIL I - 0.55 mg / dl ( 0.00 - 0.60 )

Va multumesc anticipat
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-08-29 05:19
Mergeti cu fetita la medicul pediatru, trebuie sa ia un supliment de fier. Si incercati sa diversificati si alimentatia cu preparate bogate in fier. Numai bine!
Reply | Reply with quote | Quote
# stefan 2013-08-25 15:17
buna seara, am 56 de ani si acestea sunt rezultatele analizelor mele:

hemoleucograma: din hemoleucograma sotiei: mi%-8,0 (3,0-7,0/%) si rdws-50,8 (20-42/fl)
wbc- 10,83 (4,0-10,0/,7 (11-17,4/g%)
hct-47,55 (45,0-52,0/%)
mcv-90 (76,0-96,0/fl)
mch-29,7 (27,0-32,0/pg)
mchc-33,1 (30,0-35,0/g/dl)
rdwc-15,5 (11,5-25,0/%)
rdws-49,2 (20-42/fl)
plt-368 (150-400/0 (3-45/u/l)
va multumesc pt un eventulal raspuns!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-08-25 19:23
Reveniti cu hemograma completa asa cum apare in buletinul de analize.
Reply | Reply with quote | Quote
# ada 2013-08-25 07:30
buna ziua
am 41 de ani, 55 kg la 1,62 inaltime. In urma unor stari neplacute,cu ameteala, dureri de cap si hipertensiune am facut un set de analize. As avea nevoie de o interpretare va rog. Nu o sa listez decat valorile care sunt subliniate ca iesind din normal:
HGB 10,75 val. de referinta 12-16
HTC 33,05 val. de referinta 37-47
RDW 16,26 val. de referinta 10-16
De asemenea la sumarul de urina la comentarii sunt trecute: 3-4 celule epiteliale, 2-3 leucocite/camp, frecvent urati amorfi, cristale de acid uric.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-08-25 18:42
Aveti hemoglobina scazuta, ceea ce inseamna anemie. Ar fi important de vazut cum sunt indicii eritrocitari (MCH, MCHC, MCV) pentru a stabili ce fel de anemie este.
Reply | Reply with quote | Quote
# ada 2013-08-26 05:03
Va multumesc mult pentru promptitudine!
listez aici indicii :
MCH 27,03
MCHC 32,52
MCV 83,12
La sumarul de urina am avut cometariile pe care le am citat...exista motive de ingrijorare?
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-08-29 05:14
Indicii eritrocitari sunt normali, prin urmare este vorba despre o anemie usoara normocroma normocitara. Ati fost la menstra recent, inaintea recoltarii analizelor?
Reply | Reply with quote | Quote
# ada 2013-08-31 10:33
Da, chiar a doua zi dupa inceperea menstrei au inceput si starile pe care le aminteam. Va multumesc inca o data pentru promptitudine.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-08-31 17:23
Anemia poate fi secundara sangerarii menstruale (mai ales daca a fost mai abundenta). Ar fi bine sa repetati hemograma la mijlocul ciclului menstrual - daca persista anemia este nevoie de analize suplimentare.
Reply | Reply with quote | Quote
# Lupu Roxana 2013-08-15 08:23
buna ziua!numele meu este Roxana Lupu si tocmai am primit rezultatul hemoleucogramei copiilor . Va rog frumos sa va uitati peste si sa imi spuneti daca ar fi ssuspecti de vreo boala , caci la mai multi indici apare rosu ... va multumesc

Vladimir in varsta de1 ani si 2 luni :

WBC - 12,33 interval referinte 6.0-14.0
NEU - 4.55 interval referinte 1.56-6.13
LYMPH 6.15 interval referinte 1.8 - 9.0
MONO 1.24 interval referinte interval referinte 10.5- 14.0
HCT 37.3 interval referinte 32-42
MCV-VEM 76.9 interval referinte 72-88
MCH-HEM 25.6 interval referinte 24.30
MCHC-CHEM 33.2 interval referinte 32-36
RDW-SD 42.5 interval referinte 35.1-46.3
RDW-CV 15.6 interval referinte% 11.6-14.4
PLT 601 interval referinte 120-500
PCT 0.55 interval referinte% 0.130-0.280
MPV 9.1 interval referinte 7.4-15
PDW 10.1 interval referinte 11.5-17
P-LCR 18.8 interval referinte% 10-70

Mentionez ca urocultura si ex coproparazitolo gic a iesit normal dar exsudat faringian =stafilococul auriu

Miruna varsta 3 ani si 11 luni

WBC 6.27 interval referinte 4.0-12.0
NEU 2.64 interval referinte 1.56-6.13
LYMPH 2.83 interval referinte 2.30-14.4
MONO 0.56 interval referinte 0.0- 0.95
EO 0.21 interval referinte 0.04-0.54
BASO 0.03 interval referinte 0.01-0.08
NEUT 42.2 interval referinte% 25-45
LYMPH% 45.1 interval referinte% 46.0- 76.0
MONO% 8.9 interval referinte% 3.0-9.0
EO% 3.3 interval referinte% 0.7-7
BASO% 0.5 interval refeferinte% 0.1-1.2
RBC 4.69 interval referinte . 0-5.9
HGB 13.5 interval referinte 11.5-13.5
HCT 38.6 interval referinte% 33-43
MCV-VEM 82.3 interval referinte 76-90
MCH-HEM 28.8 interval referinte 25-31
MCHC- CHEM 35.0 interval referinte 32-36
RDW - SD 34.4 interval referinte 35.1-46.3
RDW -CV 11.7 interval referinte% 11.6-14.4
PLT 121 interval referinte 120-500
PCT 0.13 interval referrinte% 0.130-0.280
MPV 10.9 intreval referinte 7.4-15
PDW 12.5 interval referinte 11.5-17.0
P-LCR 30.5 interval referinte% 10-70

Mentionez ca VSH 3 interval referinte 9-12 . adik nivel scazut , iar sideremie 126 ref 27-104 , adik nivel ridicat ... ASLO 20 ref 0-200

Va rog sa interpretati aceste analize si sa-mi transmiteti parerea DVs . Va multumesc .
O zi buna,
Roxana Lupu
Reply | Reply with quote | Quote
# daniela 2013-08-09 14:52
Buna ziua, am 26 de ani si de curand mi am facut niste analize de rutina. mi-a iesit o concentratie de 3.9 la bazofile si o valoare de 0.2 10^3/ul. ce ar putea insemna? mentionez ca in rest valorile celorlalte sunt normale
va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
# cristina 2013-08-07 14:19
buna ziua,
de curand am facut analizele la sange fetitei mele in varsta de un an si 7 luni, insa unele nu se incadreaza in valori normale.puteti va rog, sa-mi spuneti daca sunt ok?mentionez ca i s-a gasit si o infectie la urina.
leucocite-10.3*10^9/l(5-10*10^9/l)
vol. med.eritrocitar -71fl(78-98 fl)
hemoglobina eritr. medie-25,7 pg(28-34 pg)
con med de hem eritr.-36.4 g/dl(32-36 g/dl)
lymfocite-6.52*10^9/l(1.5-4*10^9/l)
limfocite atipice-0.17*10^9/l(0-0*10^9/l)
lymfocite-63.4%(25-40%)
eosinofile-5.4%(0-3%).
multumesc f mult!
Reply | Reply with quote | Quote
# luiza 2013-08-09 16:23
consultati de urgenta un hematolog.
Reply | Reply with quote | Quote
# mihaela 2013-08-01 03:19
daca WBC e 6.1 ,RBC e 5.17,HGB 10.9 ,HCT 33.1, MCV 64, MCH 21, mchc 32.9,rdw 16.7,plt 227,iar celelalte normale ce poate insemna.Multume sc.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-08-03 04:26
Este o anemie hipocroma microcitara. Urmatorul pas este dozarea fierului (sideremie) si cautarea unei surse de pierdere de sange.
Reply | Reply with quote | Quote
# VIOLETA 2013-07-27 18:02
Buna ziua ! Am o fetita de 4 ani si i-am facut niste analize de rutina :
Leucocite : 11.3 10^3/ul
Neutrofile % : 25.2 %
Eosinofile % : 7.9 %
Basofile % : 1.0 %
Limfocite % : 57 %
Monocite % : 8.9 %
Hematii : 4.27 10^6/uL
Hemoglobina : 12.5 g/dl
Hematocrit : 37.0 %
Volum mediu eritrocitar : 87 Fl
Hemoglobina eritrocitara medie : 29.2 pg
Concentratie medie de hemoglob. eritrocitara : 33.8 g/dl
Indice de distributie a eritrocitelor : 11.5 %
Trombocite : 407 10^3/ul
Volum mediu trombocitar : 8.4 Fl
Trombocrit : 0.344 %
Indice de distributie a trombocitelor : 13.5%
Neutrofile : 2.85 10^3/ul
Eosinofile : 0.89 10^3/ul
Limfocite : 6.44 10^3/ul
Basofile : 0.11 10^3/ul
Monocite : 1.01 10^3/ul .

Examen sumar urina :
Ph : 6
Densitate : 1015
Bilirubina : Neg. mg/dl
Urobilinogen : Norm. mg/dl
Corpi cetonici : Neg. mg/dl
Acid ascorbic : Neg. mg/dl
Glucoza : Norm. mg/dl
Proteine : Neg. mg/dl
Hematii : neg. mg/dl
Leucocite : 75 microL
Nitriti : Neg.
Celule epiteliale plate : Relativ frecvente
Leucocite : frecvente
Flora microbiana : Prezenta.

Va multumesc .
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-07-28 06:17
Eozinofilele sunt putin crescute - poate fi vorba despre o parazitoza intestinala (sa dea examen coproparazitolo gic) sau de o alergie.
Sumarul de urina arata leucociturie (leucocite prezente in urina) si flora microbiana, ceea ce sugereaza o infectie urinara - trebuie facuta si o urocultura.
Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# violeta 2013-07-28 09:56
va multumesc mult!..
Reply | Reply with quote | Quote
# Monica Avram 2013-07-24 19:38
Buna ziua,

As dori sa stiu care considerati ca este situatia mea avand in vedere urmatoarele: am de ceva vreme eruptii pe abdomen si pe picioare, ca un fel de alergie pe piele, cu prurit, am asteptat sa treaca, n-au trecut. Imediat dupa ciclul menstrual am efectuat niste analize de sange, ambii medici si cel de familie si dermatologul sunt in concediu si sunt unele analize care nu cred c-au iesit bine. Poate ca e util sa spun ca am 32 de ani si folosesc de 4 ani anticonceptiona lele diane 35. Cui ar trebui sa ma adresez?

Hemograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si
indici

Valorile mele Valorile normale

* Numar leucocite 10.01 mii/μL 4 - 10
* Numar eritrocite 5.1 mil./μL 3.8 - 5.1
* Hemoglobina {Hb} 13.5 g/dL 11.7 - 15.5
Hematocrit 41.7 % 35 - 45
* Volum eritrocitar mediu {VEM} 81.8 fL 81 - 100
* Hemoglobina eritrocitara medie {HEM} 26.5 pg/cell 27 - 34
* Concentratie medie a Hb/eritrocit 32.4 g/dL 32 - 36
* Largimea distributiei eritrocitare 15.8 % 11.6 - 14.8
* Numar trombocite 345 mii/μL 150 - 450
* Volum trombocitar mediu {VTM} 11.2 fL 7.4 - 13
* Largimea distributiei trombocitare 14.2 fL 8 - 16.5
* Neutrofil 53.9 % 45 - 80
* Neutrofil 5.4 mii/μL 2 - 8
* Limfocit 36.2 % 20 - 55
* Limfocit 3.62 mii/μL 1 - 4
* Monocit 7.4 % ≤ 15
* Monocit 0.74 mii/μL 0.3 - 1
* Eozinofil 1.9 % ≤ 7
* Eozinofil 0.19 mii/μL 0.05 - 0.7
* Bazofil 0.6 % ≤ 2
* Bazofil 0.06 mii/μL ≤ 0.2
* VSH 7 mm/h
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-07-28 06:20
Hemograma este ok. Pentru eruptia de pe piele adresati-va medicului dermatolog.
Reply | Reply with quote | Quote
# Oana 2013-07-18 13:13
Atasez si restul analizelor, poate influenteaza cumva pe celallalte


BIOCHIMIE:
ALT
33
U/L
30-65
AST
16
U/L
15-37
ACID URIC
4.3
mg/dl
2.6-7.2
BIL.TOTALA
0.5
mg/dl
0.2-1.0
BIL.DIRECTA
0.1
mg/dl
0.0-0.2
COLESTEROL
156
mg/dl
0-200
HDL COLESTEROL
62
mg/dl
35-95
LDL COLESTEROL
81
mg/dl
0 -150
CREATININA
0.8
mg/dl
0.6-1.3
CK
117
U/L
26-171
CK-MB
13
U/L
7-25
FOSFATAZA ALCALINA
77
U/L
50-136
GGT
13
U/L
5-30
GLICEMIE
95
mg/dl
74-106
LIPIDE TOTALE
507
mg/dl
400-800
FIER
36
μg/dl
50-170
CLOR
102.7
mmol/l
98-107
CALCIU
9.9
mg/dl
8.5-10.1
CALCIU IONIC
4.1
mg/dl
4.2-5.2
MAGNEZIU
1.8
mg/dl
1.8-2.4
POTASIU
4.38
mmol/l
3.5-5.1
SODIU
143
mmol/l
136-145
PROTEINE TOTALE
7.8
g/dl
6.4-8.2
TRIGLICERIDE
66
mg/dl
30-150
UREE
22
mg/dl
15-39
Reply | Reply with quote | Quote
# Oana 2013-07-18 12:53
Buna ziua, m-am ingrijorat f tare dupa ce am citit art! Mai jos atasez rezultatele analizelor mele! Va multumesc frumos

VSH
7
mm/h
2-12
HEMOLEUCOGRAMA:
NR.LEUCOCITE
3. 54
x 10.3 / μl
4.0-9.0
NEUTROFILE
41. 0
%
45-74
LIMFOCITE
46. 7
%
20-40
MONOCITE
8. 9
%
3.5-9.5
EOZINOFILE
2. 8
%
0-4
BAZOFILE
0. 6
%
0-1
NR.ERITROCITE
4. 77
x 10.6 / μl
4.00-5.50
HEMOGLOBINA
13. 5
g/dl
11.5-15
HEMATOCRIT
39. 4
%
35-45
MCV
83. 5
Fl
80-100
MCH
28. 3
pg
27-32
MCHC
33. 9
g/dl
32-36
NR.TROMBOCITE
224
x 10.3 / μl
150-400

IMUNOLOGIE:
CEA
2.35
ng/ml
0 – 5.0 (nefumatori)
0 – 10.0 ( fumatori)
CA 15-3
12. 7
U/ml
0 – 32.4
TSH
5. 39
μIU/ml
0.35 – 5.5
FT4
11. 6
pmol/l
11.48 – 22.70
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-07-20 17:26
Aveti leucocitele usor scazute (leucopenie) - de urmarit. Repetati o hemograma cu frotiu si daca se mentin scazute adresati-va unui medic hematolog!
Reply | Reply with quote | Quote
# anca 2013-07-08 18:15
Buna ziua
Sunt insarcinata in 10 saptamani si as vrea sa stiu daca sunt motive de ingrijorare la urmatoarele analize de sange.... unele nu au ieist chiar intre limite ...ginecologul zice ca sunt in regula dar as dori totusi si alta parere.
Neutrofile:74.2 %
nr.neutrofile:5.44*10^3/ql
eozinofile:1,4%
nr.eozinofile:0.103
limfocite:17,2%
nr limfocite:1.26 *10^3/ql
pdw:17,6%
vem:99fl
va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# anca 2013-07-08 17:45
buna ziua
Am 27 de ani si sunt insarcinata in 10 saptamani am facut analizele de sange si as dori sa stiu daca sunt motive dee ingrijorare.... ginecologul meu zice ca sunt ok analizele dar unele nu au iesit tocmai intre intervalele de referinta.
vem:99 fl
neutrofile:74.2 %
nr neutrofile:5.44 *10^3/ql
eozinofile:1.4 %
nr.eozinofile:0.103 *10^3/ql
limfocite:17,2 %
nr.limfocite:1.26 *10^3/ql
PDW:17,6 %
Va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# Tudor 2013-07-05 16:18
Buna ziua.
I-am facut analizele baiatului nostru de 7 ani si are cateva valori crescute (conform rezulatelor laboratorului): basofile# - 0.30, basofile% - 2.1, HGB - 14.2, Mid#(monocite) - 1.11, Mid%(monocite) - 10.0, TGO - 40. Mi s-a recomandat, de catre alt medic, sa incerc sa refac analizele in alta parte deoarece este posibil ca testerele sa fi fost de adulti si nu de copii si de aceea are aceste valori crescute.
Va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# Loredana 2013-07-03 19:03
Buna seara! Sunt insarcinata in 11 sapatamani. Din analizele efectuate reies un numar crescut al monocitelor. Credeti ca as avea motive de ingrijorare? Mentionez ca in ultima perioada nu am avut nici o viroza sau raceala, am in schimb o sinuzita cu care ma chinui de ani de zile.

Nr. eritrocite 4.46 *10^6/μl 3.8 - 4.8 *10^6/μl
Hemoglobina 14 g/dL 12 - 15 g/dl
Hematocrit 39.9 % 36 - 46 %
VEM 89.5 fL 80 - 96.0 fL
HEM 31.4 pg 28 - 34 pg
CHEM 35.1 g/dL 32 - 36 g/dl
RDW-CV 13 % 11.5 - 14.5 %
Nr. leucocite 10.24 *10^3/μl 4.8 - 11.0 *10^3/μl
% Neutrofile 56.1 % 53 - 68 %
Nr. neutrofile 5.75 *10^3/μl 2.54 - 7.48 *10^3/μl
% Eozinofile 1.1 % 2-4 %
Nr. eozinofile 0.11 *10^3/μl 0.09-0.44*10^3/μl
% Basofile 0.3 % 0-2%
Nr. basofile 0.03 *10^3/μl 0.0 - 0.2 *10^3/μl
% Limfocite 33.1 % 25 - 45 %
Nr. limfocite 3.39 *10^3/μl 1.20 - 4.95 *10^3/μl
% Monocite 9.4 % 2 - 8 %
Nr. monocite 0.96 *10^3/μl 0.0 - 1.0 *10^3/μl
Nr. trombocite 320 *10^3/μl 150 - 450 *10^3/μl
VTM 9.7 fL 7.4 - 10.4 fL
PCT 0.31 % 0.16 - 0.48 %
PDW 10.8 % 12 - 16.5 %
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-07-06 05:55
Ca valoare absoluta, numarul monocitelor este normal (960/μl). In plus, numarul total de leucocite este si el normal.
Sarcina usoara!
Reply | Reply with quote | Quote
# C V 2013-06-30 09:26
buna ziua,
imi puteti spune care sunt valorile normale (limitele superioare si inferioare) ale hemoleucogramei , pentru copii sub 2 ani?
va multumesc,
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-06-30 10:03
Buna ziua,
Gasiti o lista cu valorile normale in articolul despre anemia la copil.
Reply | Reply with quote | Quote
# Maria 2013-06-21 18:12
buna ziua!as dori sa aflu si eu despre nr leucocite am 10.64 si VSH 10 si mia aparut si niste bubite suspectez ca e urticarie ! imi puteti spune ce am ?
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-06-26 13:54
Leucocitele 10640 sunt la limita superioara a normalului/disc ret crescute. Niste bubite poate insemna orice. Mergeti sa vada medicul de familie!
Reply | Reply with quote | Quote
# Ane 2013-06-21 12:39
Buna ziua! As dori sa stiu cum se pot interpreta aceste valori care sunt mai ingrosate. Mentionez ca la data cand am facut aceasta hemoleucograma eram inca la ciclul mestrual si faceam fizioterapie pentru o spondiloza cervicala.Ar trebui sa repet testul?
Monocite+Bazofile+Eozinofile 8,4!
Numar eritrocite 3,6!
Hemoglobina 10,6!
Hematocrit 29,6!
Trombocitocrit 0,26!
Largimea distributiei tromb% 42,1!
VSH 35/70
Calciu total 8,1
Calciu ionic 3,5
Magneziu 1,3
Mentionez ca sunt de sex feminin.
Multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-06-21 14:25
Nu se intelege care sunt valorile la monocite, bazofile si eozinofile. Postati rezultatul asa cum este trecut pe buletinul de analize!
Aveti o anemie usoara (care ar putea fi legata de eliminarea sangelui menstrual dar ar putea avea si alte cauze - ar fi important de vazut cum sunt indicii eritrocitari MCV, MCH, MCHC) si calciul scazut.
Recomandarea este sa repetati hemograma dupa terminarea menstrei.
Reply | Reply with quote | Quote
# ANE 2013-06-22 13:13
Multumesc mult pentru promptitudine. Acestea sunt valorile trecute in buletin:
Nr. leucocite 4,95
Limfocite 26,8
Monocite+Bazofile+Eozin ofile 8,4
Granulocite 64,8
Limfocite 1,32
Monocite +Bazofile+Eozin ofile 0,41
Granulocite 3,21
Nr.Eritrocite 3,36
Hemoglobina 10,6
Hematocrit 29,6
Volum erotrocitar mediu 88
Hemoglobina eritocitara medie 31,7
Concentratie medie Hb/Eritrocit 35,9
Largimea distributiei eritrocitare(#) 51,6
Largimea distributiei eritorcitare (%) 14,7
Trombocite 212
Volum trombocitar mediu 12,4
Trombocite 0,26
Largimea distributiei trombocitare (#) 18,9
Largimea distributiei trombocitare (%) 42,1

VSH 35/70 mm/h min 2-13 max 12/17
Calciu total 8,1
Calciu ionic 3,5
Magneziu 1,3
Mentionez ca am avut si inca am stari de oboseala, lipsa concentratiei, ameteala, tremur,somnolen ta, dezechilibru dar asta posibil din cauza oboselii, acum o spondiloza cervicala cu radiere pe brat si cu senzatie de amorteala in degete, cu precadere in degetul mare(fac fizioterapie),u n rinichi cu o pietricica de vreo 5 mm si nisip iar celalalt prezinta o suprafata imbatranita(des hidratata) deoarece nu consum multe lichide, splina foarte mare si fierea lenesa...poate mai sunt si altele dar inca nu le-am depistat. Am sa repet hemoleucograma dupa recomandarea dvstra dar, as dori sa stiu totusi, daca ciclul menstrual in a 6-a zi(la mine tine cam 8 zile, in ultimele 5 zile putin )poate modifica valorile reale asa mult si daca luand ca real buletinul prezent ar trebui sa ma ingrijorez.
Multumesc mult.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-06-26 13:40
Asa cum arata hemograma anemia poate fi data de pierderea de sange de la menstruatie dar ar ar putea exista si o alta cauza suprapusa (hemoliza? mai ales ca mentionati ca aveti splina foarte mare - care sunt dimensiunile la ecografie?). Pentru certitudine refaceti o hemograma cu frotiu si numaratoare reticulocite peste 2 saptamani de la terminarea menstrei. Aceasta anemie ar putea explica o parte din simptomele dvs, lafel ar putea fi implicata si suprasolicitare a dar ar putea avea si alte cauze.
Reply | Reply with quote | Quote
# ANE 2013-06-27 13:58
Multumesc pentru raspuns.
Reply | Reply with quote | Quote
# Molnar Imola 2013-06-19 19:22
Buna seara sunt in varsta de 25 de ani si am o nelamurere la rezultatele urmatoare, unii nu se incadreaza in valori normale:
Nr. Eritrocite 4.58 (3.8 - 4.8*10^6/µl)
Hemoglobina 13.2 (12 - 15 g/dl g/dL)
Hematocrit 41.9% (36 - 46 % )
VEM 91.5 fL (80 - 96 fL )
HEM 28.9 pg (28 - 34 pg)
CHEM 31.6 g/dl (32 - 36 g/dl)
RDW-CV 14.3 % (11.5 - 14.5 % )
Nr. Leucocite 6.31*10^3/µl (4.8 - 11.0 *10^3/ul)
% Neutrofile 60.2 % (53 - 68%)
Nr. Neutrofile 3.8*10^3/µl ( 2.54 - 7.48 *10^3/µl )
% Eozinofile 3.44 % (2 - 4%)
Nr. Eozinofile 0.217*10^3/µl (0.09 - 0.44 *10^3/µl)
% Basofile 1.04 % 0 - 1.0 %
Nr. Basofile 0.065 *10^3/µl (0.0 - 0.10 *10^3/µl )
% Limfocite 26.2% (25 - 45% )
Nr. Limfocite 1.65*10^3/µl (1.20 - 4.95 *10^3/µl )
% Monocite 9.16% (2 - 8%)
Nr. Monocyte 0.578*10^3/µl (0.09 - 0.88 *10^3/µl)
Nr. Trombocite 277*10^3/µl (150 - 450 *10^3/µl)
VTM 7.21 fL (7.4 - 10.4 fL )
PCT 0.2% (0.16 - 0.47 %)
PDW 16.1% (12 - 16.5%)
Glucoza serica 83mg/dL (60 - 105 mg/dL)
Calciu seric total 9.5mg/dl (8.4 - 10.2 mg/dl)
Magneziu 1.97 Normal - [1.6 - 2.6] mg/dl
Sideremie 198.8 µg/dL (50 - 170 µg/dL)

Multumesc anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-06-26 13:51
Sideremia este usor crescuta in rest totul e ok.
Reply | Reply with quote | Quote
# Diana Dumitru 2013-06-14 13:35
Buna ziua,
Am o stare generala de slabiciune si somnolenta de o perioada, desi ma odihnesc si dorm 8-9 ore/noapte si ma hranesc sanatos. Mi-am facut analize si toate valorile sunt in parametri normali, cu exceptia:
%Monocite: 4.2
%Eosinofile:0.5
Numar monocite: 0.38 x10^3/uL
Numar eosinofile: 0.02 x10^3/uL
Imi puteti spune, va rog, ce inseamna daca aceste valori sunt scazute? Am observat ca in general este o problema cand sunt crescute.
Multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
# Mihai 2013-05-22 23:15
Buna Ziua !

Am facut de curand analize de sange si la 4 puncte am obtinut rezultate, care nu se incadreaza in valorile de referinta si anume :

HEM (MCH) - 31,2 (27-31)
Neutrofile segmentate - 44,8 (50-75)
Limfocite - 42,4 (25-40)
Mono % - 8,6 (2-8)

La moment am o mucoasa in gat.


Multumesc anticipat !
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-05-23 17:07
Modificarile hemogramei nu sunt semnificative. Pentru mucoasa din gat ar trebui sa faceti un consult ORL!
Reply | Reply with quote | Quote
# Monica 2013-05-13 08:57
Va rog sa ma ajutati.
Tocmai am primit rezultatul la niste analize si mi-au iesit macrotrombocite le 26,8 %, limita maxima fiind 20 %.
Ce reprezinta asta ?
Reply | Reply with quote | Quote
# Geanina 2013-05-09 09:12
Buna ziua, Am varsta de 37 ani. Referitor la hemoleucograma completa, am 2 rezultate care nu se incadreaza in limite, si anume:
MPV = 11.2 si limita este intre 6.5 - 11.0
euzinofile 1,7% si limita este intre 2 - 4
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-05-11 09:21
Nu sunt probleme, rezultatele sunt ok.
Reply | Reply with quote | Quote
# Luminita 2013-04-18 19:56
Buna ziua. Aceasta este hemoleucograma mea, as fi curioasa daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns, daca valorile inregistrate, mai ales la monocite sunt normale. Multumesc!

Nr. eritrocite 5.12 *106 /µl 3.8 - 5.1 *106 /µl
Hemoglobina 15.3 g/dL 11.7 - 15.5 g/dl
Hematocrit 43.9 % 34 - 45 %
VEM 85.7 fL 81 - 100 fL
HEM 29.9 pg 27 - 34 pg
CHEM 34.9 g/dL 32 - 36 g/dl
RDW-CV 12.6 % 11.5 - 14.5 %
Nr. leucocite 5.52 *103 /µl 4.0 - 11.0 *103 /ul
% Neutrofile 56.8 % 45 - 80%
Nr. neutrofile 3.14 *103 /µl 2.0 - 8.0 *103 /µl
% Eozinofile 2 % 0 - 7%
Nr. eozinofile 0.11 *103 /µl 0.0 - 0.7 *103 /µl
% Basofile 0.9 % 0-2%
Nr. basofile 0.05 *103 /µl 0.0 - 0.2 *103 /µl
% Limfocite 19.6 % 20 - 55%
Nr. limfocite 1.08 *103 /µl 1.0 - 4.0 *103 /µl
% Monocite 20.7 % 0 - 15%
Nr. monocite 1.14 *103 /µl 0.0 - 1.0 *103 /µl
Nr. trombocite 239 *103 /µl 150 - 450 *103 /µl
VTM 9.9 fL 7.4 - 10.4 fL
PCT 0.24 % 0.16 - 0.48 %
PDW 11.4 % 12 - 16.5 %
Reply | Reply with quote | Quote
# elena 2013-04-18 15:25
buna ziua,
am 34 ani si analizele mele sunt astfel:
WBC-3.6
RBC-4.42
HGB-11.5
HCT-34.8
PLT-258
MCV-78,6
MCH-26
MCHC-33.1
MPV-9.1
PDW-17.2
PCT-0.235
RDW-12.6
LY%-50.8
MO%-2.1
GR%-47.1
BILIRUBINA TOTALA 1.2
BILIRUBINA DIRECTA 0.2
IAR LA COMENTARII:USOA RA LEUCOPENIE, USOARA LIMFOCITOZA,HIP OCROMIE MODERATA,USOARA ANIZOCITOZA ERITROCITARA SI TROMBOCITARA,RA RE MACROTROMBOCITE.
MULTUMESC.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-04-30 13:56
Aveti o anemie usoara hipocroma microcitara si leucopenie (leucocite scazute). Necesita interpretare in context clinic si investigatii suplimentare. Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# Ileana Dumitru 2013-04-16 11:15
va rog sa-mi spuneti daca sunt probleme la rezultatele de mai jos: pt barbat /43 ani

hematocrit 50.2%
nr.leucocite =5.78mii/ul
nr. eritrocite=5.63mii/ul
hemoglobina=16.4g/dl
VEM=89.2 fL
HEM=29.1pg/cell
concentratie medie HB/eritrocit=32 .7 g/dL
largimea distributiei eritrocitare =13.6%
nr trombocite=286 mii/uL
VTM= 10.1 fL
largimea distributiei trombocitare=12 .1 %
neutrofil=41.4%
neutrofil= 2.39 mii/uL
limfocit=44.8%
limfocit=2.59 mii/uL
monocit=10.2%
monocit=0.59 mii/uL
eozinofil=2.9%
eozinofil=0.17 mii/uL
bazofil=0.7%
bazofil=0.04 mii/uL

va multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
# Doru Potop 2013-04-12 04:40
Buna, am rugamintea sa ma ajutati cu interpretarea valorilor pentru unele dintre valori. Barbat 33 ani.
Nr. eritrocite 4.96 *106 /μl
Hemoglobina 14 g/dL
Hematocrit 43.3 %
VEM 87.2 fL
HEM 28.2 pg
CHEM 32.3 g/dL
RDW-CV 15.2 %
Nr. leucocite 6.44 *103 /μl
% Neutrofile 51.4 %
Nr. neutrofile 3.31 *103 /μl
% Eozinofile 1.96 %
Nr. eozinofile 0.126 *103 /μl
% Basofile 0.997 %
Nr. basofile 0.064 *103 /μl
% Limfocite 35.8 %
Nr. limfocite 2.3 *103 /μl
% Monocite 9.85 %
Nr. monocite 0.634 *103 /μl
Nr. trombocite 303 *103 /μl
VTM 9.66 fL
PCT 0.292 %
PDW 20.1 %
Multumesc,
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-04-13 05:13
Hemograma este in limite normale. Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# mihaela 2013-04-10 12:35
Buna ziua , sunt Mihaela iar analizele mele hematologice nu par prea
bune-leucocite= 2,94,hematii=4, 43,hematocrit=3 6,7, trombocite = 148,
neutofile=1,41 ,limfocite=1,14 ,basofile=0,04, monocite=0,33,n eutrofile=48%, eozinofile=0,7% , monocite=11.1%, limfocite=38,80 %. Ce sa iau sa creasca leucocitele?col esterol=230, glicemie=83, bilirubina directa=0,24, bilirubina totala=0,82 , vsh=10, restul se incadreaza in limite normale. VA ROG ASTEPT UN RASPUNS
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-04-13 05:17
Aveti leucocitele scazute, ceea ce se numeste leucopenie. Cauzele pot fi multiple, necesita urmarire si evaluare suplimentara. Numai bine!
Reply | Reply with quote | Quote
# emilia 2013-04-09 06:39
Buna ziua .Am 45 ani , sunt in per.de premenopauza, si v-as ruga sa-mi spuneti daca am ceva probleme:nr.leu cocite 6.80, limfocite 28.60%, monocite 8.60%, neutrofile 59.80%, euzinofile 1.80%, bazofile 1.20%, limfocite 1.94, monocite 0.58, neutrofile 4.07, eozinofile 0.12, bazofile 0.08, nr.eritrocite 3.85, hemoglobina 12.73 g/dl, hematocrit 35.62%, vol.eritrocmedi u 92.53 fL, hemogl. erit.med 33.07pg ,conc.medie a Hb/erit.35.74g/ dL, larg.distr.erit itrocit 12.48 %, nr.trombocite 280, vol.trombocit mediu 7.94 fL,trombocitocr it 0.222%, rata distr.trombocit are 12 fL,
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-04-13 05:18
Rezultatele sunt in limite normale. Toate cele bune!
Reply | Reply with quote | Quote
# emilia 2013-04-09 06:18
Buna ziua.Am un baiat de 14 ani la care i-am facut de curand analizele, va rog sa-mi spune-ti dac am motive de ingrijorare:nr. leucocite:5.06, limfocite 45.5%, monocite 8.70%, neutrofile 41.8%, euzinofile 3.80%, bazofile 0.20%, limfocite 2.30, monocite 0.44, neutrofile 2.12, euzinofile 0.19, bazofile 0.01, nr.eritrocite 4.53, hemoglobina 14.40, hematocrit 40.70%, vol.eritroc.med iu 89.80, hemogl er.med. 31.80, conc medie a Hb/erit.35.40, larg.distr.erit roc. 11.80%, nr. tromboc. 270, vol.tromb.mediu 10.50, trombocitocrit 0.280, rata distr.tromb.12. 30, trombocrit 28.90,
Reply | Reply with quote | Quote
# Nica Victorita 2013-04-06 11:09
Multumesc de raspuns! Nu,nu am facut! Dar, pot cere o lista de analize complete, pt ca sunt donatoare de ceva timp...
Reply | Reply with quote | Quote
# colibaba ioana 2013-04-04 09:28
Buna ziua, Mie mi-au iesit leucocitele 10,23; HEM 27,3; CHEM 32,8; Largimea curbei de distributie a eritrocitelor 14,4; Largimea curbei de distributie a trombocitelor 11,4; Plachetocrit 0,36; Granulocite neutrofile segmentate 6,91; Monocite 0,74; Eozinofile 0,07; granulocite neutrofile 67,6; Eozinofile 0,7; VSH 8; Magneziu seric 1,78; ASLO 70,7. Va scriu toate astea este ca medicul sigur nu imi va spune mai nimic ci ma va trimite iarasi la niste analize pe care iarasi nu le voi intelege. Sunt un pic cu nasul infundat, un ganglion la tiroida imi e inflamat. si foarte obosita de ceva vreme. Momentan iau doar niste ulei de peste sub forma Omega 3. Ce inseamna ca am?Ce se arata?ce ar trebui sa mai fac pentru tiroida?!Sau pentru a vedea nivelul vitaminelor din sange?. Multumesc. Multumesc.Multu mesc
Reply | Reply with quote | Quote
# Nica Victorita 2013-04-02 06:22
buna ziua,
am 32 de ani,si sunt donatoare frecventa(in ultimul an am donat de 4-5ori).Azi la pretestare mi s-a spus ca-s anemica:
WBC 6.3
RBC 4.86
HGB11.9
HCT 36.1
MCV 74.3
MCH 24.5
MCHC 33.0
PLT 193
LY 33.9
MO 5.1
GR 61
RDW 15.2
PCT 0.08
MPV 4.4
PDW 17.6

Alte valori nu sunt,doar 3 grafice wbc scazut sub axa, rbc la fel si plt
Mi s-a spus ca trebuie sa am grija la alimentatie si sa donez mai rar,pt ca am facut-o prea des....Trebuie sa iau si suplimente,sau am grija de alimentatie si-mi revin?Cam in cat timp se trateaza o anemie(mi s-a spus sa revin la donare cam in 2 luni)
Multumesc anticipat!
P.S:nici cand am fost insarcinata-acu m 5 ani-nu am fost anemica....
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-04-06 04:44
Aveti o anemie usoara hipocroma microcitara. Ati facut cumva si o dozare a fierului (sideremie)?
Reply | Reply with quote | Quote
# VIORICA 2013-03-30 09:49
Buna ziua,
Iata rezultatele patologice ale HLG;
WBC =2,50
LYM =0,81
NEU=1,33
MON%=10,4
la care se aduga VSH=20 si TGO=31,7
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-03-30 10:36
Aveti leucocitele scazute (leucopenie). Adresati-va medicului de familie pentru continuarea investigatiilor . Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# POMIRLEANU DOINA 2013-03-28 13:13
buna ziua . ma numesc pomirleanu vasile am 63 de ani, in luna noiembrie am fost operat de apendicita gangrenoasa perforata peritoneala si am facut dupa 4 luni analizele si am urmatoarele rezultate HEMOLEUCOGRAMA COMPLETA
nr leucocite 6,6
limfocite 26.0
monocite 7,7
neutrofile 66.3
eozinofile 1,4
bazofile 0,4
limfocite 1.7
monocite 0,5
neutrofile 4,4
eozinofile 0.3
bazofile 0.06
numar eritrocite 5.13
hemoglobina 13.5
hamatocrit 45.1
volum eritrocitar mediu 88.1
hamoglobina eritrocitare medie 26.3
concentratie medie HB eritrocit 29.9
trombocite 263
VSH 20
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-03-30 10:40
Hemograma este normala. Numai bine!
Reply | Reply with quote | Quote
# Dada 2013-03-21 16:14
Buna seara. Am 33 ani si am facut ieri analizele la sange precum si alte investigatii pe care le fac anual. Analizele pentru sange le-am facut si pentru faptul ca de cateva saptamani sunt zile in care dimineata la trezire ametesc (senzatie de vertij) si nu imi revin decat daca stau intinsa. Analizele au iesit ok cu exceptia catorva valori modificate: hematocrit 36,66%, intervalul de valori fiind de 37-47;
-limfocite: 44,3%, intervalul de valori fiind de 17-40;
Aceste doua valori au iesit anormale la hemoleucograma. In rest valori care nu corespund cu intervalul de valori normale sunt: colesterol LDL:144,09, HDL Colesterol: 46,58. Restul analizelor sunt in parametri normali. Este relevant rezultatul pentru starile de ameteala care le am? Ce alte investigatii as putea face? Va multumesc anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-03-30 10:43
Pentru investigarea sindromului vertiginos pe care il descrieti ar fi util un consult neurologic. Trebuie vazut daca nu cumva faceti hipotensiune ortostatica cand va ridicati din pat.
Reply | Reply with quote | Quote
# Preda Ana 2013-03-20 19:51
buna seara
va rog sa-mi spuneti ce inseamna urmatoarele rezultate:vsh met.manuala 110mm/1h, hemoglobina 11,40 g/dl, hematocrit 35,40 % , trombocite 479 x10 3/ul, limfocite 23,70 %, ALT/TGP 70 U/l, Proteina C reactiva 8,30 mg/dl.
Restul valorilor sunt normale. Va multumesc anticipat
Ana Preda
53 ani.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-03-30 10:37
Analizele postate arata un sindrom inflamator, anemie usoara si citoliza hepatica.
Reply | Reply with quote | Quote
# Maria 2013-03-08 10:11
Buna ziua sunt insarcinata in 5 luni si mi-au iesit urmatoarele valori ale hemoleucogramei:
WBC : 12,0
RBC: 3,17
HGB : 10,3
HCT: 30.4
MCV: 96
MCH :32,4
LINFOCITI 16,10
Toate aceste valori sunt cu stelute care sunt mai mari sau care mai mici (diferenta fata de valorile de referinta nu este chiar mare). Mentionez ca i-au vitamine si acid folic de la 2 luni de sarcina si fier din februarie. Va multumesc si astept un raspuns
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-03-09 06:36
Aveti o anemie usoara care poate fi cauzata atat de hemodilutie (retentia de lichide din timpul sarcinii face ca hemoglobina sa fie diluata intr-un volum mai mare de sange) cat si de necesarul crescut de fier pe durata sarcinii, care creeaza o carenta in organism si care trebuie tratata prin suplimente cu fier.
Pentru a creste absorbtia fierului din preparatele medicamentoase se recomanda ca acestea sa fie luate pe stomacul gol, cu suc de citrice (portocale) sau vitamina C; evitati sa luati aceste suplimente cu lapte, cafea sau ceai pentru ca scad absorbtia fierului. Nu ati mentionat ce doza de fier luati, dar ar fi bine sa va adresati medicului de familie sau medicului ginecolog care va urmareste pentru a stabili oportunitatea cresterii dozei. Este important de stiut daca aveati anemie si inainte de sarcina, poate nu este numai carenta de fier implicata.
Iar leucocitele usor crescute sunt normale in sarcina.
Numai bine!
Reply | Reply with quote | Quote
# ioana 2013-02-25 16:49
Buna seara!Mi-am facut o hemoleucograma de rutina si as dori niste sfaturi.O sa va scriu doar valorile patologice cu intervalul de referinta:

ERITROCITE 4.56 mil /mm3(femei 3.8-4.5mil/mm3)
HEMATOCRIT 42.4%(femei 37-40%)
NEUTROFILE 47.9%(55.00-70.00%)
LIMFOCITE 40.2%(20.00-40.00%)
MONOCITE 8.24%(1.0-8.0%)
BAZOFILE 1.72%(0.00-1.00%)

Ar trebui sa ma ingrijorez?Ce as putea sa am?
Reply | Reply with quote | Quote
# timohi mariana 2013-02-23 11:05
ma numesc timohi mariana si am o fetita de 1 an si aprox. o luna. intre 29 ian. a.c. si 05 febr. a facut un tratament , 2 zile cu ospamox plus alte siropuri (nurofen, panadol, ibalgin, ketof, tantum verde)iar din a 3-a zi i-a dat in loc de ospamox -augmentin. Pe 20 i-am facut mai multe analize din proprie initiativa. ASLO-13(0-15), EX. coproparazitolo gic- absente oua si chisturi paraziti. coprocultura:sa lmonella sp ABSENT, sHIGHELLA -ABSENT.Exudat faringian:absen t staphylococcus aureus(CG+), absent streptococcus beta-hemolitic, absent candida spp.HEMOGRAMA:
-LEUCOCITE-11,4(6-17/10^3/UL;
-NEUTROFILE%-21,1%(15-65/5;
-Eosinofile-1,8 (0-4/%;
-basofile%-1,6 (0-2);
Limfocite-66,4 (40-70/%);
Monocite%-9,1 (1,7-15/%);
-Hematii RBC -3,97 10^6/uL (4-5,3/10^6uL;
-hEMOGLOBINA 10,4G/DL (11,4-14,5/G/DL);
-hEMATOCRIT31,2 (32-41);
-Volum eritrocitar mediu- 79 (70-85%);
-hemoglobina eritrocitara medie MCH 26,3 pg (25-32%0;
-Con. mediede hemoglobina eritrocitara MCHC -33,4 (31-36/g/dl);
indice de distributie a eritrocitelor (RDW) 13,1g/dl(10-18/%;
-trombocite (PLT) 304 10^3/ul (150-450/10^3/ul);
-volummediu trombocitar MPV -8,2fL (7-15/fl);
-trombocrit(PCT) -0.249% (0.15-0.45/;
-INDICE DE DISTRIBUTIE A TROMBOCITELOR-1 4.0 (10-40/%);
-neutrofile anc -2.41 10^3 (1.0-8.5/10^3/ul);
eosinofile-0,21 10^/ul (0.02-07/10^3/ul);
-limfocite7.59 10^3/ul (4.0-10/10^3ul;
basofile- 0,18 10^3/ul (0-0,02/10^3/ul;
-monocite 1,04 10^3ul(0,2-08/10^3/ul;
-SIDEREMIE-SER-SPECTROFOTOMETRIE 89 (50-170/ug/dl);
-calciu seric total 10,72 (8,6-10,2);
-calciu ionic seric ser-calcul -4,28 (4,2-5,2);
-magnezemie ser-spectrofoto metrie -2,6 mg/dl (1,6-2,6).
Toate eceste analize le-am facut la interval de 2 saptamani dupa tratamentul mentionat pentru infectie in gat.
Ar putea fi modificate din aceasta cauza?
Reply | Reply with quote | Quote
# Laura 2013-02-23 04:48
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca exista motive de ingrijorare:
nr. leucocite 3.7x10^3/uL, limfocite 37.3%, monocite 6.7 %, granulocite 56%, nr. absolut limfocite 1.3 x10^3/uL, nr. absolut monocite .2 x10^3/uL, nr. absolut granulocite 2.2. x10^3/uL, nr. eritrocite 3.93 x10^3/uL, hemoglobina 12.8 g/dL, hematocrit 35.6 %, volum mediu eritrocitar 91 fL, cant. hemoglobina medie32.5 pg, conc hb. eritrocitara medie 35.9 g/dL, latime distributie eritrocit. 13.4%, Trombocite 179 x10^3/uL, volum mediu trombocitar 7.8 fL, plachetocrit .139 %, latime distrib. trombocit 20.6 %

Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# GEANINA 2013-02-22 07:25
Buna ziua, am 37 ani si as dori sa-mi spuneti parerea dvs. in legatura cu urmatoarele rezultate:
HEMOLEUCOGRAMA:
- hematii (RBC)- 4.01 (4-5)
- HGB - 12.7 (12-16)
- HCT - 35.67 (35-48)
- VEM - 89 (76-96)
- HEM- 31.7 (27-32)
- CHEM - 35.6 (30-35)
- TROMBOCITE - 276 (150-400)
- LEUCOCITE - 13.76 (4-10)
- LYM% - 27.6 (25-40)
- MID% - 1.3 (3-7)
- GRAN% - 71.1 (50-75)

ELECTROFOREZA (%):
- ALBUMINA - 49.4 (53-66)
- ALPHA 1- 3.2 (2-5)
- ALPHA 2 - 7.8 (6-10)
- BETA - 11.5 (9-14)
- GAMMA - 28.1 (12-20)

Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-02-23 13:12
Analizele arata leucocitoza usoara si hipergammaglobu linemie, ati avut vreo infectie recenta?
Reply | Reply with quote | Quote
# GEANINA 2013-02-27 09:14
NU AM AVUT NICI O INFECTIE ... ESTE CEVA CE AR TREBUI SA MA INGRIJOREZE?
MULTUMESC PENTRU RASPUNS.
Reply | Reply with quote | Quote
# vasile 2013-02-14 05:54
buna ziua am 28 ani va rog sa ma ajutati cu unraspuns la urmatoarele analize care au iesit cam rau ce trebuie sa fac?PLT-170 MPV-10.50 PCT-0.178 PDW-19.25 BAS%-0.20 Fibrinogenemie- 406.2 Bilirubina directa-0.39 Bilirubina totala-1.50 Trigliceride serice - 1.55
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-02-14 14:51
Bilirubina totala este usor crescuta. Ar trebui vazut cum sunt celelalte analize pentru ficat si o ecografie abdominala. Adresati-va unui medic gastroenterolog !
Reply | Reply with quote | Quote
# Marinela B 2013-02-13 07:08
Buna ziua,
v-as interpretati urmatoarele analize:
Hematologie:WBC 11,25, RDW-CV% 15,6 MPV 12,9, restul sunt in parametrii normali;
Coagulare: parametrii normali;
Biochimie: creatinina: 0,59, restul sunt in parametrii normali;
Imunologie: parametrii normali;
Ionograma: Parametrii normali.
Mentionez ca in aceasta perioada am fost sub tratament cu Dexametazona, Perfalgan si alte analgezice avand probleme cu coloana. S-a depistat o Hernie de disc extraforaminala L5 S1.. Am mai suferit alte doua interventii chirurgicale pde Hernie de disc.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-02-14 14:44
Aveti leucocitele usor crescute (leucocitoza), care pot fi explicate in contextul tratamentului cu dexametazona, daca nu aveti alte semne clinice de infectie.
Reply | Reply with quote | Quote
# Marinela B 2013-02-14 16:36
Buna seara,
as dorii sa stiu ce analize se fac pentru a depista daca este o infectie. Ceea ce am omis sa va spun este faptul ca in urma RMN-ului s-a depistat si aparitia de modificari de tip fibrotic la nivelul recesului lateral stang S1, cu discret efect de tractiune asupra radacinii S1 stangi la nivelul canalului spinal. Ar putea avea influenta asupra analizelor? Ar fi indicat sa repet analizele daca mi s-au facut infiltratii in coloana cu Triam si Naropin in L5 S1? Acestea urmeaza sa le mai fac inca odata peste o saptamana.
Va multumesc anticipat
Reply | Reply with quote | Quote
# Petru 2013-02-08 11:18
Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
# Petru 2013-02-08 11:17
Buna ziua. Ma numesc Petru, 56 ani, Daca imi puteti spune care este semnificatia acestor valori.

Neut% rezultat:40.4 (50.0-62.0)
Lymp%rezultat48.9(25.0-40.0)
Mono%rezultat7.5 (3.0-7.0)
si ultima care nu e normala
RDW rezultat 10.8 (11.0%-14.5%)
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-02-09 03:46
Reveniti cu rezultatul complet al hemogramei.
Reply | Reply with quote | Quote
# Bogdan Albu 2013-02-08 09:49
Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt posibilele cauze ale urmatoarei situatii:
- Neutrofile - 2,31
- Eosinofile - 0,320
- Neutrofile% - 47,8%
- Eosinofile% - 6,70 %
- RDW - 10,8%

In special la Eosinofile% am observat ca analiza este de peste 2 ori peste maximul normal.

Sunt barbat si am 33 ani.

Multumesc !
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-02-09 03:45
Eozinofilele sunt usor crescute procentual dar in valoare absoluta sunt normale. Cele mai frecvente cauze de eozinofilie sunt alergiile si parazitozele intestinale.
Reply | Reply with quote | Quote
# anamaria 2013-02-04 08:46
Buna ziua,
Sunt femeie, 24 de ani- ma simt foarte rau si am stari de oboseala de vreo 2 saptamani, palpitatii, respiratie rapida, ameteli...asa ca am facut aceasta analiza.
Sunt ingrijorata de valorile monocitelor si eozinofilelor care nu se incadreaza in valorile normale, imi puteti spune ce inseamna???
Va multumesc.

hematii- 4190000/mm3 (3,8-5,8 mil)
hemoglobina 12,6g/100ml (12-16)
hematocrit 38,2% (37-47)
MCV 91,2 fL (82-92)
MCH 30,1 pg (27-31)
MCHC 33,0 g/dL (32-36)
RDW 13,5% (11,6- 14,8)
trombocite 277000/mm3 (150-450mii)
leucocite 7420/mm3 (4000-10000)
FORMULA LEUCOCITARA
NEUTROFILE 54,10% 4020/mm3 (45-70)
LIMFOCITE 29,60% 2200/mm3 (20-40)
MONOCITE 9,31% 691/mm3 (3-7)
EOZINOFILE 6,25% 464/mm3 (1-3)
BAZOFILE 0,70% 52/mm3 (0-1)
Reply | Reply with quote | Quote
# Adela 2013-01-29 07:45
Buna ziua,
Bunica mea are 75 de ani, sufera de ciroza si urmeaza un tratament in urma caruia se simte bine. Insa de cateva saptamani se tot simte rau, mai ales dimineata, ameteste si nu poate sa manace.

Azi dimineata a trebuit sa chemam ambulanta si dupa ce i-au facut analize au trimis-o acasa fara nici un raspuns, si doar cu o pastila de Motillium (de care a mai luat in ultimele saptamani insa fara sa ii treaca starea de rau)

Acestea sunt valorile care nu sunt in limite normale:

Hematologie
WBC 3,3 (3,6-10.0)
PLT 76 (150-450)
LYM 0,7 (1,2-3,4)
RDW 54,3 (37-54)

Biochimie
Amilaza 24 (25-125)
Bil Dir 0,7 (0,0-0,5)
BT 1,6 (0,2- 1,2)
Glucose 138 (70-105
GOT (AST) 50 (5-34)

Care credeti ca ar putea fi cauza din care se simte rau? Ce fel de tratament ar trebui sa urmeze?
Va multumesc mult si astept un raspuns.
Reply | Reply with quote | Quote
# Popa Cristina 2013-01-28 08:04
Buna ziua! iam facut fetitei mele analize pentru hemograma si cuagulograma... fetita are 1 an si 6 luni...iau iesit cateva ba mai mici decat limita ba mai mari..
VEM- 75.6 (83-103)
HEM-25.6 pg (28-34)
Segmentate-20% (25-60)
Eozinofile-6% (1-5) SG
Limfocite-68% (20-50)
pentru eozinofile i-am facut 2 coproculturi si i-au iesit foarte bine..
Reply | Reply with quote | Quote
# Puskas Silvia 2013-01-24 17:24
Buna seara.
Am facut investigatii paraclinice pt fiul meu de 11.5 ani, cu supiciunea de sindrom Babinski-Frohli ch (ginecomastie, usor hipogonadism si usor supraponderal). Am facut si radografie de carp pt varsta osoasa (normal).
Valorile care ma ingrijoreaza din HLC sunt:
Nr.eozinofile : 1.24
%Eozinofilie : 12.8 % (nu avea simptome de boli parazitare sau alergii)
% Monocite : 9.2
(Restul se incadreaza in intervalele indicate, cu nr.eritrocite si hemoglobina la limita superioara)

Markerii endocrini sunt:
TSH : 4.59 (0.28-4.3)
Free T4 : 15.21
Estradiol : 16.58 (28-156)
FSH : 2.77
LH : 2.65
Testosteron : 2.04
Insulina : 17.2

Iar Ac Anti-Tireoperox idaza (TPO) : 1.49

Problema este ca la markerii endocrini cred ca intervalele indicate in buletin nu au fost adaptate la varsta si sexul copilului. Dupa investigatiile mele, cred ca TSH s-ar incadra in valorile normale, in schimb estradiolul este crescut. Tin sa mentionez faptul ca am scos de 6 luni din alimentatia copilului puiul si ouale din comert, suspectand ca simptomatologia s-ar datora consumului de "pui umflat" cu estrogeni.
De ieri a aparut in tabloul clinic un nou element: fecale acolice (de culoare deschisa, pala, care plutesc). Copilul avea TGO si TGP in valori normale si nu prezinta icter.

As aprecia o opinie autorizata pe marginea acestor elemente. Cu stima.
Reply | Reply with quote | Quote
# micu aurel 2013-01-22 13:46
Hemoleucograma completa
Test
Rezultat Interval de referinta
Nr. eritrocite 6.48 *106 /μl 4.3 - 5.7 *106 /μl
Hemoglobina 15.3 g/dL 13.2 - 17.3 g/dl
Hematocrit 48.7 % 39 - 49 %
VEM 75.2 fL 80 - 99 fL
HEM 23.6 pg 27 - 34 pg
CHEM 31.4 g/dL 32 - 36 g/dl
RDW-CV 17.7 % 11.5 - 14.5 %
Nr. leucocite 7.6 *103 /μl 4.0 - 11.0 *103 /ul
% Neutrofile 55.2 % 45 - 80%
Nr. neutrofile 4.2 *103 /μl 2.0 - 8.0 *103 /μl
% Eozinofile 3.12 % 0 - 7%
Nr. eozinofile 0.237 *103 /μl 0.0 - 0.7 *103 /μl
% Basofile 0.542 % 0-2%
Nr. basofile 0.041 *103 /μl 0.0 - 0.2 *103 /μl
% Limfocite 32.8 % 20 - 55%
Nr. limfocite 2.5 *103 /μl 1.0 - 4.0 *103 /μl
% Monocite 8.28 % 0 - 15%
Nr. monocite 0.629 *103 /μl 0.0 - 1.0 *103 /μl
Nr. trombocite 228 *103 /μl 150 - 450 *103 /μl
VTM 14.9 fL 7.4 - 10.4 fL
PCT 0.339 % 0.16 - 0.48 %
PDW 20.6 % 12.0 - 16.5 %
Frotiu sanguin gr ANIZOCITOZA, POIKILOCITOZA SI HIPOCROMIE
SE RECOMANDA DOZAREA FIERULUI SERIC SI
ELECTROFOREZA HEMOGLOBINEI DUPA
CORECTAREA EVENTUALULUI DEFICIT DE FIER
Pagina
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-01-23 15:58
Aveti recomandarile in concluziile hemogramei: urmatorul pas este sa dozati fierul din sange, analiza care se numeste sideremie.
Reply | Reply with quote | Quote
# micu aurel 2013-02-18 09:12
rezultatele electroforezei :
hba -94.8
hba2-4.9
hbf-0.3
poate fi vorba de talasemie minora cum ni sa spus de la hematologie avand in vedere ca ficatul si splina sunt marite conform echografului?
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-02-18 14:33
Valoarea crescuta a hemoglobinei A2 (HbA2) sugereaza ca este vorba de talasemie minora.
Ficatul si splina pot fi marite in cadrul acestei boli de sange.
Reply | Reply with quote | Quote
# Alina Lazar 2013-01-18 15:42
Sunt o mamica ingrijorata de rezultatele analizelor facute baietelului meu in varsta de 9 ani care are episoade de sangerare nazala la intervale neregulate de timp si care difera cantitativ de la o data la alta .Sunt ingrijorata deoarece de ceva timp a inceput sa acuze si dureri de oase si nu cred ca este tocmai normal pentru varsta lui.Acestea sunt rezultatele analizelor facute de noi ultima oara si va rog mult daca se poate sa ma ajutati cu o interpretare a lor .Multumesc anticipat.
wbc 5.547/*10^/ul
neu 3.109 /*1000/ul
ly 1.718/*1000/ul
mo 0.5578/*1000/ul
eo 0,1344/*1000/ul
ba 0.0278/*1000/ul
rbc 4.547/*1000000/ul
hgb 12.56g/dl
hct 37.90%
mcv 83.34 fl
mch 27.63 pg
mchc 33.15 g/dl
rdw 12.30 %
plt 405.2 /1000/ml
mpv 4.938 fl
pct 0.2001 %
pdw 17.97%
neu% 56.05 /*10000/ul
ly% 30.97%
mo% 10.06 %
eo% 2.424 %
ba%0.5008 %
calciu seric total 8.44 mg/dl
creatinina serica 0.52 mg/dl
tgp16.81 u/l
tgo 22.54 u/l
glucoza serica 80.56 mg/dl
magneziu seric 2 mg/dl
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-01-19 17:36
Analizele sunt ok. Adresati-va medicului pediatru pentru durerile osoase. Numai bine!
Reply | Reply with quote | Quote
# cristi 2013-01-15 20:19
ce imi recomandati sa fac? ce analize ca sa descopar ce am..am secretii abundente in nas...un fel de rinita .. valorille de la analize care nu sunt corecte indica

Eozinofile# 0.11 valori 0-0.7/10^3/ul
Eozinofile % 1.70 valori 0-7%
Coalgulare APTT(sysmexCA50 0) 29.6 valori 22.1-28.1/s
Bilirubina totala in sange(vitros250 ) 1.34 valori 0.2-1.3/mg/dl
Determinare cantitativa IgG 1400.0 valori 680-1445/mg/dl
dLDL 60 valori 80-150/mg/dl

Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns idee daca e in neregula ce ar trebui sa investighez.... ma deranjeaza foarte tare nasul pt ca produce intr-una mucus
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-01-19 17:36
Mergeti la un consult ORL si eventual la alergolog.
Reply | Reply with quote | Quote
# cristi 2013-01-19 20:27
sa inteleg ca nu sunt ok analizele? as mai merge sa le refac odata...ce imi recomandati ca analize sa fac ca sa determine mai exact problema care o am..va multumesc mult
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-01-23 15:56
Nu trebuie sa faceti analize suplimentare, ci sa mergeti la un consult ORL.
Reply | Reply with quote | Quote
# cristi 2013-01-19 20:26
am fost si acolo si acolo ...am luat o gramada de medicamente fara efect am aceleasi secretii...imi puteti spune macar ce pot sa am? e de la alergie? sau e de la altvceva?
Reply | Reply with quote | Quote
# andreeastefi 2013-01-15 06:45
am uitat sa trec urmatoarele: Numar de eritrocite = 4.9 mil./μL [3.9 - 5.1]
Hemoglobina = 12.4 g/dL [11.1 - 14.1]
Hematocrit = 36.9 % [30 - 38]
Volumul mediu eritrocitar = 75.3 fL [72 - 84]
Hemoglobina eritrocitara medie = 25.3


va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
# andreeastefi 2013-01-15 06:40
buna ziua! varog sa-mi suneti daca sunt motive de ingrijorae in legatura cu rezultatele analizelor fetitei mele de un an si doua luni. ma ingrijoreaza procentul mic de neutrofile si mare de limfocite. la doua zile dupa recoltare a facut temperatura. precizez ca sunt facute de rutina:
ALANINAMINOTRANSFERAZA (GPT/ALT) = 18.1 U/L [5 - 31]
ASPARTATAMINOTRANSFERAZA (GOT/AST) = 44.1 U/L [20 - 60]
CALCIU SERIC = 10.11 mg/dL [9.0 - 11]
FOSFATAZA ALCALINA = 278 U/L l [25 - 29]
Concentratia medie a hemoglobinei eritrocitare = 33.6 g/dL [32 - 36]
Largimea distributiei eritrocitare - coeficient variatie = 13.4 % [11.6 - 14.8]
Numar de leucocite = 9.93
Procentul de neutrofile = 12.9 % [30 - 65]
Procentul de eozinofile = 2.4 % [0 - 8.0]
Procentul de bazofile = 0.3 % [0.1 - 1.2]
Procentul de limfocite = 75.4 % [40 - 70]
Procentul de monocite = 9 % [0.0 - 12]
Numar de neutrofile = 1.28 mii/μL [1 - 7]
Numar de eozinofile = 0.24 mii/μL [0.1 - 1]
Numar de bazofile = 0.03 mii/μL [0.01 - 0.07]
Numar de limfocite = 7.49 mii/μL [3.5 - 11]
Numar de monocite = 0.89 mii/μL [0.2 - 1]
Numar de trombocite = 280 mii/μL [200 - 550]
Volumul mediu plachetar = 10.3 fL [7.4 - 13]
Distributia plachetelor(tro mbocitelor) = 11.2

EXAMEN COMPLET DE URINA
BIOCHIMIE URINA = -
pH urinar = 6.5 - [5 - 7]
Densitate urinara = 1012 - [1010 - 1030]
Leucocit esteraza = Absenta
Hemoglobina = Normala
Bilirubina- = Negativ
Urobilinogen- = Normal
glucoza- = Normal
Proteine = Absente
Corpi cetonici = Negativ
Nitriti- = Negativ
Acid ascorbic = Absent
Culoare = Galben deschis
Claritate = Usor tulbure
SEDIMENT URINAR = -
Celule epiteliale plate = Rare
Leucocite- = Foarte rare
Reply | Reply with quote | Quote
# Onetiu 2013-01-09 16:20
Buna seara am avut o puternica ameteala o data cu ultimul ciclu si m-am gandit sa imi fac niste analize mi-au iesit:
WBC 6,9
LYMF 2,5
GRAN 3.9
MID 0.5
LYM % 36.6
GRAN% 57.4
MID% 6.0
HCT HEMATOCRIT 37,5
MCV 88.1
RBC(hematii) 4.25
HGB(hemoglobina )12,2
MCH 28.8
MCHC 33
RDW % 16,7
RDWa 46,1%
PCT 0,18%
MPV 7,2%
PLT% trombocite 250
PDW 10.3
Imi dau seama ca e vb de o anemie, dar cat de mare e? e cronica? Va multumesc mult.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-01-12 10:32
Hemograma este normala. Hemoglobina este la limita inferioara a normalului dar nu este vorba de anemie.
Reply | Reply with quote | Quote
# Alexandra 2012-12-31 04:53
Buna ziua!Poate reusiti sa ma ajutati.Am fost internata recent si mi-au facut analize dar nu mi-au zis nimic in legatura cu valorile respective,daca sunt in regula sau nu.
WBC 7.62
RBC 4.66
HGB 14.45
HCT 42.60
MCV 91.46
MCH 31.02
MCHC 33.91
RDW 11.72
PLT 284
MPV 8.83
PCT 0.251
PDW 14.25
LY% 41.80
MO% 8.10
NE% 48.00
EO% 1.40
BA% 0.70
NE# 3.66
LY# 3.18
MO# 0.62
EO# 0.11
BA# 0.05
ALT% 2.27
IMM% 0.37
ALT# 0.17
IMM# 0.03

MULTUMESC
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-12-31 04:59
Hemograma este normala. Numai bine!
Reply | Reply with quote | Quote
# Alexandra 2013-01-02 05:43
multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
# simin 2012-12-31 04:30
si eu am probleme cu anemia ce trebuie sa fac doar ca analizele ies tot mici si nu stiu ce sa mai fac hemoglobina tot mica este va rog sa ma ajutati
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-12-31 05:00
Va rog sa reveniti cu rezultatele tuturor analizelor pe care le-ati facut si cu istoricul dvs medical.
Reply | Reply with quote | Quote
# Andreea Maria Pascu 2012-12-20 12:36
Nu apare tot comentariul, la AST TGO val normala e si ca de cateva luni incerc sa raman insarcinata si acum mi-a intarziat ciclul cu cateva zike. Poate fi vorba de leucemie,cancer , hiv....? Sau ce alte boli pot arata aceste valori?
Va multumesc anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
# Andreea Maria Pascu 2012-12-20 12:31
Buna seara,
Am 24 de ani si mi-am facut analize de sange deoarece de cateva luni mi se umfla un ganglion in spatele urechii,tine cateva zile si apoi isi revine...
Am o nelamurire in legatura cu urmatoarele valori:
Hemoglobina 12,0 g/dl (12-15,5)
HEM 27pg (27,5-33,2)
Granulocite% 70,0% (50-65%)
Creatinina serica 1,50mg/dl (0,5-1,20)
Calciu seric 7,7 mg/dl (8,6-10,3)
AST-TGO 36Ul/l (
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-12-27 07:42
Aveti probele renale usor marite si calciul scazut. Ar fi bine sa mergeti la un consult de medicina interna.
Reply | Reply with quote | Quote
# simin 2012-12-31 04:32
da am probleme cu calciu ca nu il asimilez ce trebiue sa fac
Reply | Reply with quote | Quote
# camy 2012-12-17 18:01
Buna ziua mie de mult timp imi scade fierul si trage dupa ea si hemoglobina, in 2007 am pierdut si o sarcina la 6 luni atunci aveam hb 6 si anul trecut in august am avut hemoglobina tot 6 am fost internata la Tg Mures mi au facut transfuzie de sange si perfuzii de fier (venofer 8fiole) tot mai scadea fierul am facut colonoscopie virtuala e ok am mai luat medicamente de fier dar mi au iesit pete pe fata dar tot le am luat si a crescut fierul, am fost si la Cluj in ianuarie si martie dar atunci analizele erau bune dar incetul cu incetul scad din nou.Acum am facut niste analize si a si vrea sa mi spuneti e ceva grav,va scriu doar cele modificate-
MO Monocite-0,16 10^3/ul (0,2 - 1)
HGB -11,2 g/dl (11,7 -15,5)
HCT%-Hematocrit - 34,9 % ( 35 - 45)
MCV-Vol.eretrocitara medie -72,1 fl (80 - 94,9)
MCH-Hb.eretrocitara medie - 23,1 pg (27 - 34)
Sideremie - 23 ug/dl (50 - 170)
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-12-27 07:37
Buna ziua,
Analizele arata ca aveti o anemie prin pierdere de sange. Tratamentul cu fier ajuta la refacerea celulelor sangelui si corectarea anemiei, dar daca nu este identificata cauza anemia va reapare.
Asadar urmatorul pas este sa cautati cauza pierderii cronice de sange - trebuie sa faceti un consult ginecologic, gastroenterolog ic (colonoscopia virtuala poata rata unele leziuni, in plus poate fi o sangerare oculta din tubul digestiv superior sau intestinul subtire) si hematologic.
Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# camy 2012-12-27 11:01
Va multumesc frumos pt raspuns.
Reply | Reply with quote | Quote
# teo 2012-12-07 14:06
cum se interpreteaza pentru un baiat de 4 ani valorile de eozinofile de 0.87X1000/ul, multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# adyy 2012-12-05 13:58
buna seara
Mama mea,in varsta de 61 ani si-a facut analizele si i-au iesit urmatoarele rezultate:volum mediu trombocitar(MPV ):5,3-valori normale 7,6-10,8
indice de distributie a eritrocitelor(R DW)-11,1-valori normale11,5-14
volum mediu eritrocitar(MCV )-80,2-valori normale-81-101
va rog,sa-mi spuneti ce ar putea sa fie???????sunte m nelinistiti!!!a stept raspunsul d-voastra
multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
# dragu veronica 2012-12-03 11:12
BUNA ZIUA .AM 31 DE ANI AM FACUT ANALIZE AVEAM AMETELI
LEUCOCITE(WBC) REZULTAT 3.8 10^3/UL
LIMFOCITE% 38.0%
EOSINOFILE% 4.6%
LIMFOCITE 1.45 10^3/UL
GLICEMIA 69 mg/dl
SIDEREMIE 109ug/dl
HEMOGLOBINA(HGB) 12.9g/dl
Reply | Reply with quote | Quote
# IOANA 2012-12-03 05:21
Am 75 ani , ma chinuie de ceva timp niste dureri in piept ,am constatat ca am eozinofilele crescute 1.03 (0-0.7/10^3/ul iar in procent 12.9 (0.2-7%), celelalte analize sunt normale. Este posibil sa fie un astm , o alergie? Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
# IOANA 2012-12-03 04:55
Ma ingrijoreaza eozinofilele crescute: eozinofile in valoare absoluta 1.03 (0-0.7/10^3/ul) , iar in procent 12.9 ( 0.2-7%), celelalte fiind normale precizez totusi: WBC 8.01 (4-10/10^3/UL), RBC5.01 (3.8-5.8/10^6/U L), HGB 14.2 (12-15.5/G/DL)
HCT 43.1(36-49%), PLT 230 (150-400/10^3/u l), NEUTROFILE 4.89 (2-6.9/10^3/ul) ,
LYMPHOCITE 1.35 (0.6-3.4 /10^3/ul), MONOCITE 0.63 ( 0-0.9/10^3/ul), BASOFILE 0.11(0.0-0.2/10 ^3/ul), VA MULTUMESC!
Reply | Reply with quote | Quote
# Paula 2012-12-02 06:43
Imi puteti interpreta hemoleucograma, va rog? WBC 5.70 4-9 10 3/u RBC 4.06 3.7-5.6 10 6/ul HGB 11.90 11.5 - 17 G/DL HCT 35.60 34-50 % MCV 87.70 80-96 FL MCH 29.30 26-32 pg MCHC 33.40 32- 36 G/DL PLT 209.00 150- 400 10 3 / UL RDW-SD 43.70 37-54 FL RDW-CV 14.10 11.5 -14.5 % PDW 14.50 10-17 FL MPV 11.20 7-11 FL P-LCR 33.50 13- 43 % PCT 0.23 0.2 -0.5 % NEUT# 3.17 2.5 -7.5 10 3/ UL EO# 0.86 0- 0.4. 10 3 / UL BASO # 0.02 0-0.15 10 3/UL LYMPH# 1.39 1 - 4. 10 3 /UL MONO# 0.26 0.16- 0.8 10 3 /UL NEUT% 55.50 58 - 72 % EO% 15.10 0-5 % BASO % 0.40 0-1% LYMPH % 24.40 20-40 % MONO% 4.60 4- 10 % Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-12-02 10:49
Aveti eozinofilele crescute - eozinofilie. Aveti vreo boala alergica (astm, rinita, urticarie)?
Reply | Reply with quote | Quote
# PAULA 2012-12-03 06:21
Este posibil sa existe un teren alergic avend in vedere un diabet instalat in 2007 , ultimele glicemii au fost bune in jur de 120mg/dl , o mastectomie totala de san drept in 2008 si un colon iritabil. Va multumesc !
Reply | Reply with quote | Quote
# luminita 2012-11-28 15:27
Buna seara. I-am facut baietelului meu de 2 ani si 2 luni niste analize deoarece i s-au inflamat niste ganglioni (2 in spatele urechilor, 2 in partile laterale ale gatului si unul ub barbie). I-a iesit ca are EUTROPENIE CU LIMFOCITOZA RELATIVA, rezultatele analizelor au fost acestea(are si PDW scazut)
:
Nr. eritrocite 4.91 *106 /µl 3.7 - 4.9 *106 /µl
Hemoglobina 12.9 g/dL 11.0 - 14.0 g/dl
Hematocrit 37 % 32 - 42 %
VEM 75.4 fL 73 - 85 fL
HEM 26.3 pg 25 - 31 pg
CHEM 34.9 g/dL 32 - 37 g/dl
RDW-CV 12.5 % 11.5 - 14.5 %
Nr. leucocite 8.83 *103 /µl 6.0 - 17.0 *103 /ul
% Neutrofile 16.2 % 30 - 75%
Nr. neutrofile 1.42 *103 /µl 1.5 - 8.5 *103 /µl
% Eozinofile 2.8 % 0 - 7%
Nr. eozinofile 0.25 *103 /µl 0.0 - 0.7 *103 /µl
% Basofile 0.2 % 0-2%
Nr. basofile 0.02 *103 /µl 0.0 - 0.2 *103 /µl
% Limfocite 70.2 % 30 - 55%
Nr. limfocite 6.2 *103 /µl 3.0 - 9.5 *103 /µl
% Monocite 10.6 % 0 - 10%
Nr. monocite 0.94 *103 /µl 0.0 - 1.0 *103 /µl
Nr. trombocite 356 *103 /µl 150 - 450 *103 /µl
VTM 9.4 fL 7.4 - 10.4 fL
PCT 0.33 % 0.16 - 0.48 %
PDW 10.9 % 12.0 - 16.5 %
Frotiu sanguin gr NEUTROPENIE CU LIMFOCITOZA RELATIVA

Ce inseamna acesta? Multumesc din suflet
Reply | Reply with quote | Quote
# Georgiana 2012-11-23 17:56
Buna seara!
Mentionez ca am 25 de ani, am fost diagnosticata cu talasemie (este mostenita) si anemie acum 10 ani, iar toate analizele de peste ani au fost la fel.
La ultima analiza mi-a iesit bilirbina 1.95 (limite 0.1 - 1.00). Am consultat 2 medici (interne si endocrinolog-an alizele hormonale mi-au iesit bine) si mi-au spus ca nu stiu ce am si sa ma duc la hematologie. Principala mea problema este ca nu-mi vine ciclul fara anticonceptiona le, de aceea am facut si analizele. La endocrinologie mi s-a spus ca problema nu este de natura hormonala si sa ma duc la hematologie.
Hemoleucograma completa:
WBC (nr.leucocite) : 3.232 (4.00-11.00)
NEU (nr.neutorofile ): 1.712 (2.00 - 8.00)
LYM (nr limfocite) 1.03 (1.50-4.50)
Monocite procentual: 10.21 (2.00 - 10.00)
Hemoglobina: 10.22 (11.70-15.00)
Hematocri:32.62 (36.00 -48.00)
Volum mediu al hematiei: 65.52 (80.00-100.00)
Hemoglobina eritrocitara medie:20.52 (27.00-32.00)
MCHC (Conc.medie de hbg eritrocitara):3 1.32 (32.00 - 36.00)
RDW (Distributia hematiilor dupa volum):16.41 (10.00 - 15.00)
Restul analizelor mi-au iesit bine. Va rog mult sa ma ajutati, nu stiu cum sa procedez.

Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-11-25 10:13
Sa inteleg ca ati facut electroforeza hemoglobinei pentru diagnosticul talasemiei.
Privitor la bilirubina crescuta - ar fi bine sa dozati si fractiunile bilirubinei (directa si indirecta). Cel mai probabil este vorba despre o hemoliza in cadrul talasemiei, bilirubina totala fiind crescuta pe seama bilirubinei indirecte. Totusi, avand in vedere consumul de contraceptive, cresterea bilirubinei poate fi si cauzata de colestaza (ati facut cumva si GGT, fosfataza alcalina?), motiv in plus pentru care trebuie sa dozati fractiunile bilirubinei.
Nu in ultimul rand aveti si o leucopenie usoara, care trebuie si ea investigata.
Pentru toate acestea cel mai bine este sa va adresati unui medic hematolog. Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# Georgiana 2012-11-27 16:07
Multumesc din suflet pentru tot! Este prima oara cand aud ceva concret si o indrumare.
Bilirubina crescuta mi-a iesit si acum un an de zile insa atunci nu luasem nici un fel de contraceptive sau medicamente. Anul acesta nu am mai facut GGT, dar acum un an imi iesise la un nivel foarte bun.
Printre analize mi-au mai iesit proaste:
Alfa 2: 5.20 (5.90 - 11.10)
Beta: 7.50 (7.90 -13.90)
Gamma: 21.20 (11.40-18.20)
Cortisol seric: 14.70 (recoltat dimineata)
Free T4: 0.733 (0.93 - 1.70)
Nu stiu daca au vreo importanta aceste analize dar m-am gandit sa le mentionez si pe acestea.
Pana la consultul hematologului vroiam sa va mai intreb daca este grava leucopedia, daca in urma analizelor am motive mari de ingrijorare.. Sunt foarte speriata, jumatate din analize sunt incercuite ca fiind proaste.
Va multumesc din suflet pentru tot, pentru ca mi-ati raspuns.
Sa va dea Dumnezeu multa sanatate.
Reply | Reply with quote | Quote
# Cristina Mihali 2012-11-23 09:52
Buna ziua, am 35 de ani, tocmai mi-am facut amalizele si au iesit in felul urmator:

eritrocite 5.1, interval de referinta 3.8-4.8*10^6
hemoglobina 15.1, interval de referinta 12-15 g/dl
hematocritul 46.2, interval de referinta 36-46%
VTM 11.7, interval de referinta 7.4-10.4 fl
PDW 19.7, interval de referinta 12-16.5%

Acestea sunt analizele care mi-au iesit crescute, va rog sa imi spuneti ce inseamna asta ???
Reply | Reply with quote | Quote
# Laura 2012-11-23 09:10
Nr. eritrocite 4.22 3.8 - 5.1 *10^6/µl
Hemoglobina 12.8 11.7 - 15.5 g/dl
Hematocrit 38.2 34 - 45 %
VEM 90.5 81 - 100 fL
HEM 30.3 27 - 34 pg
CHEM 33.5 32 - 36 g/dl
RDW-CV 13.9 11.5 - 14.5 %
Nr. leucocite 12.75 4.0 - 11.0 *10^3/ul
% Neutrofile 74.8 45 - 80%
Nr. neutrofile 9.54 2.0 - 8.0 *10^3/µl
% Eozinofile 2 0 - 7%
Nr. eozinofile 0.26 0.0 - 0.7 *10^3/µl
% Basofile 0.5 0-2%
Nr. basofile 0.06 0 .0 - 0.2 *10^3/µl
% Limfocite 17.4 20 - 55%
Nr. limfocite 2.22 1.0 - 4.0 *10^3/µl
% Monocite 5.3 0 - 15%
Nr. monocite 0.67 0 .0 - 1.0 *10^3/µl
Nr. trombocite 240 150 - 450 *10^3/µl
VTM 12 7.4 - 10.4 fL
PCT 0.29 0.16 - 0.48 %
PDW 14.7 12 - 16.5 %
Frotiu sanguin gr LEUCOCITOZA CU NEUTROFILIE

Am dat, copy/paste, sper sa se inteleaga. Primele valori, sunt rezultatele mele, iar langa - valorile.
Va multumesc frumos!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-11-25 09:55
Analizele arata ca aveti leucocitoza, ceea ce poate indica o infectie in organism. Rezultatele trebuie corelate cu simptomatologia dvs.
Reply | Reply with quote | Quote
# Mihaela Georgeta 2012-11-23 06:35
Mama mea are anemie , afacut tratament cu fier si nici o inbunatatire. Analizele din 20-11-2012 sunt: Hemoglobina(6,6 );Hematocrit (22,5); Ertrocite(2 920.000 ); vEM,(77,1) ;HEM (23,5); CHEM (30,2) Limfocite (30,6) Neutrofile segmentate61,9 % si4000uL, Bazofile (500), Limfocite 2000, VSH (100 mm/h), Sideremia (36). Am citit despre toatev acestea si ar fi cauza unei hemoragii(diges tive, stomac ) si nu are cel putin vizibil.Ce trebuie sa fac? Credeti ca intrnarea la o sectie de interne este solutia? Transfuzia stiu caci este solutia dar trebuie depistata cauza. Astept un raspuns urgent pe e-mailul meu : . Va multumesc. 23 nov. 2012.Mihaela
Reply | Reply with quote | Quote
# Mihai Aurel 2012-11-15 13:15
Buna ziua as dori si eu un raspuns de specialitate la hemoleucograma pentru o fetita de 10 ani.

Hematologie

Leucocite(WBC) 3,40 10^9/l
Hematocrit(HCT) 35%
Hemoblobina eritrocitara medie(MCH) 26,8 pg
Con. medie de hemog. erit.(MCHC) 35,82 g/dl
Indice de distributie a eritrocitelor(R DW) 17,24 %
Granulocite# 1,70 10^9/l
Monocite% 6,17%

Biochimie

Calciu seric 10,7 mg/dl
Sideremie(Fier) 45 ug/dl
Reply | Reply with quote | Quote
# ana 2012-11-15 08:30
Buna ziua! Azi am primit rezultatul hemogramei si am ramas putin surprinsa ca stiam ca nu am probleme cu ficatul, dar se pare ca numarul trombocitelor este putin scazut! Mentionez ca varsta mea este de 24 ani iar rezultatele hemogramei sunt urmatoarele:
hematii: 4 milioane
hemoglobina: 11,6 g/dl
hematocrit: 34%
vs/hh: 12mm
fibrinogen: 306mg/dl
mcv: 86
TS: 2'
TC:6'30"
trombocite: 131.000/mc
leucocite: 4560/mc
neutrofile nesegm: 1%
neutrofile segm: 58%
eozinofile:2%
bazofile: 0%
limfocite: 36%
monocite: 4%
Mi s-a spus ca nr trombocitelor este putin scazut si as vrea sa va intreb care ar fi cauza si ce as putea face pt a putea creste numarul acestora? Ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare? Din cate am inteles si antibioticele pot avea un efect de scadere al trombocitelor si de aceea trebuie sa specific ca de curand am luat augmentin pentru tratarea unei masele de minte si apoi am mai luat un alt antibiotic pt tratarea acneiei.Toate aceste medicamente pot influenta scaderea numarului trombocitelor? Multumesc anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-11-17 02:41
Pe langa trombocitopenia usoara, aveti si o anemie usoara - pentru care trebuie stabilita cauza (ati avut menstra recent?). V-as recomanda sa repetati o hemograma cu frotiu.
Reply | Reply with quote | Quote
# anamaria 2012-11-15 04:41
nr leucocite:13,66 ;nr eritrocite:3,67 : hemoglobina:11. 6; hematocrit:34.8 ; VEM:94.8; HEM:31.6; concentratie medie a hb/eritrocit:33 .3; largimea distributiei eritrocitare:12 .9; nr trombocite:329; VTM:11.6; largimea ditributiei trombocitare:14 .9; neutrofil:71.7% ; neutrofil:9.78m ii/ul; limfocit:18,4%; limfocit:2,52mi i/ul; monocit:7,9%; monocit1,08mii/ ul; eozinofil1,6%; eozinofil:0,22m ii/ul; bazofil0,4%; bazofil0,06mii/ ul.
Reply | Reply with quote | Quote
# anamaria 2012-11-15 04:24
BUNA.sant insarcinata in 7 luni si jumatate.la 17 saptamani de sarcina am fost supusa unei interventii chirurgicale (splenectomie) din cauza trombocitopenie i pe care o aveam. Acum mi-am facut o hemograma de rutina sa fiu linistita pe cand vine bebe dar spre surprinderea mea nr de trombociti a fost bun in schimb altele nu:
nr leucocite:13,66
nr eritrocite;3,67
hemoglobina :11,6
hematocrit:34,8
neutrofil:9,78m ii/ul
limfocit:18,4%
monocit:1
Reply | Reply with quote | Quote
# radu paul 2012-11-09 14:48
buna seara,
am 48 de ani. am facut o serie de analize tgo-18,5 tgp-23,2 colesterol total-242 glicemie-91 acid uric-6,8 trigliceride-17 7,am facut si hemoleucograma completa (.metoda impedanta electrica/laser flow citometrie/foto metrie)si din aceasta au valori peste leucocite(wbc)= 10,4 monocite=0,89 si limfocite=4,87. vsh=6
va rog sa-mi dati un sfat si va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-11-10 15:39
Colesterolul este marit, incercati sa tineti regim fara grasimi si repetati profilul lipidic peste 2-3 luni. Daca colesterolul ramane crescut o sa fie nevoie de tratament cu statina.
Reply | Reply with quote | Quote
# Marlene 2012-11-02 17:00
Buna seara,

in urma analizelor efectuate am vazut ca am sub valoarea minima numarul limfocitelor, anume 1.26, intervalul precizat de laborator pentru valori normale fiind 1.50 -4.50 *1000/u.L...tre buie sa urmez un tratament ?....care ar putea fi cauza ? celelalte analize sunt in intervalul precizat de laborator, in afara de volumul mediu plachetar (MPV) care este de 10.90, intervalul normal precizat de laborator fiind 7.40-10.40 fL. Numarul de leucocite este de asemenea destul de aproape de limita inferioara 4.95 intervalul dat de laborator fiind 4.00 - 11.00.

LIMFOCITE numar 1.26 (1.50 - 4.50) *1000/uL
LIMFOCITE procentual 25.50 (20.00 - 45.00) %
LEUCOCITE numar 4.95 (4.00 - 11.00) *1000/uL
NEUTROFILE numar 3.12 (2.00 - 8.00) * 1000/uL
NEUTROFILE procentual 63.00 (50.00 - 75.00) %
MONOCITE numar 0.49 (0.20 - 1.00) * 1000/uL
MONOCITE procentual 9.90 ( 2.00 -10.00) %
EOZINOFILE numar 0.06 (0.00 - 0.70) *1000/uL
EOZINOFILE procentual 1.20 (0.00 - 5.00) %
BAZOFILE numar 0.02 (0.00 - 0.20) *1000/uL
BAZOFILE procentual 0.40 (0.00 - 2.00) %
Numar hematii 4.34 (4.20 -5.60) *10^6/uL
Numar trombocite 272.00 (150.00 - 450.00) *1.000/uL
HEMOGLOBINA 13.80 (11.70 -15.00) g/dL
HEMATOCRIT 41.30 (36.00 - 48.00) %
VOLUM MEDIU AL HEMATIEI 95.21 (80.00 - 100.00) fL
HEMOGLOBINA ERITROCITARA MEDIE 31.80 (27.00 - 32.00) pg
Conc. medie de hbg eritrocitara 33.40 (32.00 - 36.00) g/dL
VOLUM MEDIU PLACHETAR 10.90 (7.40 - 10.40) fL
Plachetocrit 0.30 (0.10 - 0.50 ) %
Distributia plachetelor dupa volum 13.60 (11.50 - 16.50)
VSH 13.00 (2.00 - 25.00) mm/1h

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-11-03 05:26
Modificarile sunt nesemnificative . Numai bine!
Reply | Reply with quote | Quote
# varga emma 2012-11-01 14:54
buna ziua! fetita are 7 ani. buletinul de analize arata urmatoarele modificari:
volum mediu eritrocitar(MCV ):88,2 fl (referinta:73-8 7 fl)
eosinofile: 4% (ref.:0-3%)
monocite:9% (ref.: mai mic de 5%)
indice de distr. a trombocitelor (PDW): 13,6%
ANALIZE DE URINA: densitate: 1025
hematii: 10 Ery/ul (ref: mai mic de 5 Ery/ul)
sediment: rar hematii, Urati amorfi
inrtebarea mea este: daca e ceva grav?
va multumesc anticipat! emma.
Reply | Reply with quote | Quote
# Bogdan 2012-10-27 16:04
Buna ziua,
Ma intereseaza si pe mine sa stiu daca sunt suspect de vreo boala(gen hiv sau sifilis) daca am urmatoarele rezultate:
neutrofile mici, limfocitele mari(20%), monocitele mari (10%), euzonofile mici(-10), hematii mari (0.05),hematocr it mare(2.3%) mai mare, restul analizelor fiind bune.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-10-29 17:45
Va rog reveniti cu rezultatul complet al hemogramei asa cum este scris pe buletinul de analiza. In orice caz hemograma nu arata daca aveti HIV sau sifilis, pentru depistarea acestor infectii se fac alte teste.
Reply | Reply with quote | Quote
# Alina Lazar 2012-10-27 13:34
Buna ziua,
sunt mama unui baietel de 4 ani si de curand am facut un set de analize preventiv pentru ca intram de acum in sezonul rece si vrem sa stim ce probleme sunt , daca sunt.Ma ingrijoreaza nivelul crescut al trombocitelor si de aceea as vrea sa stiu daca avem motive de ingrijorare si ce trebuie sa facem.Acestea sunt rezultatele analizelor si va multumim anticipat pentru raspuns.
leucocite 10^3/ l 6.41
hematii 10^6/ l 4.64
hemoglobina g/dl 12.6
hematocrit % 36
volum mediu eritrocitar fl 77.6
cant.hgb medie pg 27.2
conc.hgb erit. medie g/dl 35
trombocite 10^3/mm 438
limfocite % 52
monocite % 5
neu% % 39
latime distributie eritrocite % 36.3
latime distributie plachet % 8.5
vol. mediu plachetar % 9.2
plachetorit % 15.2
eos % 4
eos k/ l 0.21
baso % 0.3
baso k/ l 0.02
glicemie mg/dl 77
tgp u/l 12.7
calciu seric total mg/dl 10.31
magneziu seric mg/dl 2.37
sideremie ug/dl 83
aslo ul 14
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-10-29 17:43
Nu sunt motive de ingrijorare.
Reply | Reply with quote | Quote
# SIECOBEAN 2012-10-23 13:22
Buna ziua, ma numesc Angela , am 42 de ani si acesta este rezultatul de la hemograma mea :

WBC - 5,66 10^9/l
LYM - 1,59 10^9/l
MID - 0,43 10^9/l
GRA - 3,63 10^9/l
LY% - 28,1 %
MI% - 7,6+ %
GR% - 64,2 %
....................................................
RBC 4,25 10^12/l
HGB 12,3 g/dl
HCT 34,69- %
MCV 82 fl
MCH 28 pg
MCHC 35,5 g/dl
RDWc 14,0 %
RDWs 44,5 + fl
..................................................
PLT 257 10^9/l
PCT 0,21 %
MVP 8,1 fl
PDWc 38,9 %
PDWs 11,4 fl.VSH = 25/50coagulograma
PT (TQ) 13,3"
INR 0,90
% 117,0 %GLUC 98 mg/dl


Multumesc anticipat.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-10-29 17:41
Hemograma este in limite normale.
Reply | Reply with quote | Quote
# catalina 2012-10-22 08:58
buna ziua ma numesc catalina si am 26 de ani am facut recent analizele si rezultatul este wbc:14.3 ; rbc:4.59 ;hgb:12.9 ;hct:43.1 ;plt : 213 ; mcv:94 ;mch:28.2 ;mchc:30.L ; RDW:13.1 ; MPV:7.7 PDW:14.5 SI DUPA 10 ZILE DE TRATAMENT AM REPETAT ANALIZELE SI REZULTATELE SANT WBC 14.4 ;RBC:4.69 , HGB 15.2 ; HCT:44.1 ; PLT:225 ; PCT:175 ;MCV:94 ;MCH:32.4 ;MCHC:34.5 ;RDW:13.2 ; PDW:15.3 CE CREDETI CA AR PUTEA FII? va multumesc anticipat
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-10-29 17:39
Ce tratament ati urmat si pentru ce diagnostic?
Reply | Reply with quote | Quote
# olguta 2012-10-20 00:01
recent mi-am facut hemoleucograma si nu mi-au iesit bine; wbc nr total leucocite 3,56 lymph nr limfocite 1,26 mono monocite 13,6 plt nr total trombocite 76 pct trombocrit 0,09 tgp/alt 52 tgo/ast 68 celelalte analize sunt la valori normale deasemeni si electroforeza este buna ce poate fi ce remediu naturist imi recomandati va multumesc din tot sufletul
Reply | Reply with quote | Quote
# Gardurariu Andreea 2012-10-18 13:17
Buna Azi am fost la un control cu fetita mea de 8 luni si am dus si analizele de sange pentru interretare... M-a speriat doctorita spunand ca fetita are leucocitele foarte mai si anune 21,57 mii-micro L ...Ce sa inteleg...Ma sperii foarte tare...M-a pus sa le repet dar nu mi-a zis cit poate fi de grav...Va rog raspundeti-mi.. .Pana refac analizele nu mai dorm..
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-10-19 08:19
Valoarea normala a leucocitelor la copiii sub 1 an este pana la 15.000-18.000/u l. Ar fi bine sa repetati hemograma.
Reply | Reply with quote | Quote
# Andreea 2012-10-19 13:54
Multumesc pentru raspuns...Ce poate fi??O infectie? Ceva?
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-10-19 17:45
Poate fi si o infectie. Ramane de vazut rezultatul la repetarea hemogramei.
Reply | Reply with quote | Quote
# andreea 2012-11-08 10:05
Quoting Administrator:
Poate fi si o infectie. Ramane de vazut rezultatul la repetarea hemogramei.

Am repetat analizele facute acum 3 luni..reiese urmatoarele..
leucocite11600
MCH 22,8
RDW 17,2
Monocite..10,3
Bazofile 1,73
Sideremie 45
Fosfetaza alcalinica 286
Calciu ionic 1,40
Calciu total 10,51
Va multumesc anticipat pentru raspuns si va felicit din suflet pentru ca sunteti alaturi de noi...mii de multumiri....
Reply | Reply with quote | Quote
# Aurelia 2012-10-17 13:40
Va multumesc foarte mult voi reveni daca nu va suparati cu cateva valori ale analizelor sotului meu Serban Florin GLICEMIE 169
colesterol total 244
LDL Colesterol 166
eozinofile 5,10%

VA MULTUMIM PENTRU AJUTOR FAM SERBAN
Reply | Reply with quote | Quote
# AURELIA SERBAN 2012-10-18 09:02
va rog sa ne spuneti daca aceste valori reprezinta o maladie si ce sfat ne dati
Reply | Reply with quote | Quote
# AURELIA SERBAN 2012-10-19 05:57
va rog sa ne spuneti ce parere aveti despre rezultatele la analize a sotului meu de 63 ce ani glicemie 169,colesterol total 244,LDLcolester ol166lcu multumiri
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-10-19 08:01
Glicemia este mare, trebuie repetata pe nemancate. Eventual ar fi bine de dozat si o hemoglobina glicata (HbA1c).
Colesterolul este si el marit, recomandarea este de regim hipolipidic si exercitiu fizic pentru 3 luni, apoi repetarea profilului lipidic pentru a stabili daca e nevoie de tratament.
Are cumva si hipertensiune sotul dvs?
Reply | Reply with quote | Quote
# AURELIA SERBAN 2012-10-19 08:29
Da Are si hipertensiune chiar mare
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-10-19 08:50
Inseamna ca sotul dvs are un sindrom metabolic, ceea ce il expune la un risc crescut de boli cardiovasculare si diabet. Trebuie sa mearga la medicul cardiolog pentru evaluare si pentru a-i recomanda tratament si pentru tensiune si pentru colesterolul crescut. Si trebuie repetata glicemia pentru a vedea daca nu cumva este vorba de prediabet sau chiar diabet. Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# AURELIA SERBAN 2012-10-19 14:21
Va multumim foarte muli asa vom face si daca nu va deranjam prea mult vom reveni cu rezultatelle
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-10-19 17:47
Va asteptam, si sa nu neglijeze sotul sa mearga la cardiolog!
Reply | Reply with quote | Quote
# AURELIA SERBAN 2012-10-17 11:27
la analizele recent efectuate am avut E0zinofile% 3,70 Va rog sa-mi explicati ce inseamna? cu multumiri Aurelia Serban
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-10-17 13:27
Se incadreaza in limite normale. Se considera ca eozinofilele sunt crescute atunci cand depasesc 6% sau 350/mm3. Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# amzica felicia 2012-10-10 12:32
nr. leucocite 10.41
limfocite 39.oo
monocite%7.80
neutrofile%50.50
eozinofile%0.20
bazofile%0.80
limfocite atipice 0.15
nr. eritrocite4.32
hemoglobina12.40
hematocrit38.40
volum eritrocitar mediu 88.90
hemoglobina eritrocitara medie 28.70
concentratie medie Hb/Eritrocit 32.30
latimea distrib. eritrocitare13.70
trombocite293
volum mediu trombocitar 11.10
plachetocrit 0.33
latimea distrib. trombocitare 16.20
VSH 13
sunt analizele in regula?
ar trebui sa ma ingrijorez? astept raspuns!
va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-10-13 18:47
Buna seara,
Analizele sunt in limite normale; de integrat in context clinic.
Reply | Reply with quote | Quote
# Ana A 2012-10-03 16:41
Buna seara,
am facut recent analizele la sange si as vrea sa imi spuneti daca sunt ok,mentionez ca am 26 de ani(F):
leucocite 6.43
eritrocite 4.04
hemoglobine12.9
hematocrit 37.5
MCV 92.8
MCH 31.9
MCHC 34.4
TROMBLOCITE 271
LYMPH % 30.8
MONO %8.2
NEUT % 57.8
EO% 2.6
BASO % 0.6
LYMPH# 1.98
MONO# 0.53
NEUT# 3.71
EO# 0.17
BASO # 0.04
RDW-CV 11.2
RDW-SD 37.1
PDW 11.3
MPV 10
P-LCR 25.6
PLACHETOCRIT 0.27
GRANULOCITE IMATURE# 0.01
GRANULOCITE IMATURE % 0.20
GLUCOZA 85
UREE 26.10
CREATINA 0.79
AST(TGO) 18
ALT(TGP) 19
SODIU 136.93
POTASIU 4.22
COLESTEROL 179
TRIGLICERIDE 50
Va multumesc,astep t un raspuns!
O seara frumoasa!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-10-03 17:00
Analizele sunt bune, fara probleme. Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# Ana A 2012-10-03 17:13
Va multumesc din suflet!
Seara buna!
Reply | Reply with quote | Quote
# Mircea 2012-09-28 18:45
Buna seara,
Pentru o gravida cu sarcina gemelara in luna a 6-a au iesit urmatoarele valori care nu sunt in limitele normale:
eritrocite = 3.28 (normal 3.80 - 5.10)
hemoglobina = 10.9 (normal 11.70 - 15.50)
hematocrit = 31.47 (normal 35 - 45)
limfocit (%) = 16.82 (nor,al 20 - 55)
Fibrinogen = 467 (normal 200 - 400)

De mentionat ca fierul a iesit bine = 157 (normal 50 - 170)
Restul valorilor, toate au iesit in limite normale.
Voiam sa va rog sa-mi spuneti daca trebuie luate anumite masuri avand in vedere situatia si aceste valori.
Va multumesc si astept raspunsul dvs!
O seara buna!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-09-30 05:02
Analizele arata o anemie usoara, care este cel mai probabil de hemodilutie – in sarcina (si mai ales in sarcina multipla) apare o retentie de lichide cu cresterea volumului de sange, ceea ce face ca hemoglobina sa fie in cantitate normala dar mai putin concentrata. Sarcina usoara!
Reply | Reply with quote | Quote
# Gabriela 2012-09-26 18:10
Buna seara, am facut cateva analize de sange pentru a depisat o eventuala cauza a caderii parului mai abundenta in ultima perioada. Tin sa precizez ca sideremia, magneziu, calciu am iesit in limite normale. Doar cateva valori din hemoleucograma au iesit modificate. va rog sa-mi spuneti daca sa ma ingrijorez sau nu. Multumesc.
HEMOLEUCOGRAMA CU FORMULA LEUCOCITARA,Hb, Ht, INDICI ERITROCITARI
Numar de eritrocite = 4.15 mil./μL [3.92 - 5.08]
Hemoglobina = 12.8 g/dL [11.9 - 14.6]
Hematocrit = 37 % [36.6 - 44]
Volumul mediu eritrocitar = 89.2 fL [82.9 - 98]
Hemoglobina eritrocitara medie = 30.8 pg/cell [27 - 32.3]
Concentratia medie a hemoglobinei eritrocitare = 34.6 g/dL [31.8 - 34.7]
Largimea distributiei eritrocitare - coeficient variatie = 12.3 % [11.6 - 14.8]
Numar de leucocite = 7.25 mii/μL [4.49 - 12.68]
Procentul de neutrofile = 75.9 % [42.9 - 74.3]
Procentul de eozinofile = 0.6 % [0.2 - 5.3]
Procentul de bazofile = 0.3 % [0.1 - 1]
Procentul de limfocite = 17.1 % [18.3 - 45.7]
Procentul de monocite = 6.1 % [4.2 - 11.8]
Numar de neutrofile = 5.51 mii/μL [2.1 - 8.89]
Numar de eozinofile = 0.04 mii/μL [0.01 - 0.4]
Numar de bazofile = 0.02 mii/μL [0.01 - 0.07]
Numar de limfocite = 1.24 mii/μL [1.26 - 3.35]
Numar de monocite = 0.44 mii/μL [0.25 - 0.84]
Numar de trombocite = 269 mii/μL [150 - 450]
Volumul mediu plachetar = 9.3 fL [7.4 - 13]
Distributia plachetelor(tro mbocitelor) = 10 % [8 - 16.5]
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-09-27 18:05
Hemograma este normala. Numai bine!
Reply | Reply with quote | Quote
# iulian 2012-09-26 05:40
Buna ziua.In urma unor ameteli la schimbarea pozitiei capului si o oboseala persistenta mi-am facut analizele pentru anemie si urmatoarele valori au iesit diferite fata de valorile normale. Va rog sa imi spuneti daca am motive de ingrijorare si daca trebuie sa mai fac alte anlize

Latimea distributiei eritrocitelor:1 1.3% valori normale 11.5-15.5
eozinofile: 4.4% valori normale 0.0-4.0
volum trombocitar mediu:5.0fL Valori normale 7.410.4
fier :56 mg/dl valori normale 70-180
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-09-27 18:07
Strict pe baza acestor 4 valori nu se poate spune nimic.
Reply | Reply with quote | Quote
# iulian 2012-09-28 08:45
eritrocite : 4.98 (4.3-5.5)
hemoglobina:14.7 g/dl(13-17)
hematocrit:45.9%(40-52)
volum eritrocitar mediu:92.2fl(80-98)
hemoglobina eritrociara medie:29.5(27-31)
concentratia de hemoglobina eritrocitara medie:32pg(32-35.5)
latimea distributiei eritrocitelor:11.3%(11.5-15.5)
leococite:6.3(4-9)
neutrofile:63.7%(45-72)
eozinofile:4.4%(0.0-4.0)
bazofile::0.3%(0.0-1.0)
limfocite:26.3%(25-40)
monocite:5.3%(2.09.0)
neutrofile:4.0%(2.0-7.0)
eozinofile:0.3 *10/mL(0.0-0.7)
limfocite:1.7 (1.0-4.8)
monocite:0.3(0.1-0.8)
trombocite:285(150-450)
volum trombocitar mediu:5.0fL(7.4-10.4)
trombocitrocrit:0.14(0.01-1.0)
latimea distributiei trombocitelor:16.2(9.0-30.0)
magneziu seric:2.0(16.2.3)
calciu seric total:9 (8.8-10.6
calciu ionic:3.9(3.9-5.1)
fier:56 (70-180)
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-09-30 13:01
Buna ziua,
Modificarile sunt nesemnificative , iar anemie nu aveti, prin urmare trebuie sa cautati alta cauza pentru oboseala cronica. Daca starea de oboseala persista si nu este legata de suprasolicitare ar fi bine sa continuati investigatiile (analize pentru ficat, markeri virali, probe renale, hormoni tiroidieni). Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# Oana 2012-09-21 21:33
Buna seara! Am varsta de 46 ani sunt fumatoare si am trecut de asemenea prin 2 depresii. Am observat o scadere brusca in greutate desi ma alimentez la fel ca inainte si mi-am facut un set de analize. Rezultatele acestora evidentiaza un volum mediu eritrocitar crescut 100,1 fl , un numar de leucocite nesegmentate crescut 0,94 % , calciu seric scazut 8,25 mg/dl , calciu ionic seric scazut 3,72 mg/dl , colesterolul seric total crescut 248,0 mg/dl , LDL colesterol crescut 171,50 mg/dl, Tin sa mentionez ca acestea sunt singurele valori care nu se incadreaza in limitele normale. Imi puteti spune ce ar putea indica aceste dereglari? va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-09-25 14:22
Analizele arata ca aveti o dislipidemie cu hipercolesterol emie, calciu la limita inferioara a normalului si macrocitoza usoara (celulele rosii sunt usor marite de volum). Valorile nu sunt semnificativ modificate, dar ar fi bine sa fiti evaluata de un medic internist. Numai bine!
Reply | Reply with quote | Quote
# Ionescu Florin Catalin 2012-09-20 16:44
Buna seara, Daca sunteti amabil as dori o pararere referitoare la rezultatul hemoleucogramei si in principal al frotiului sanguin. Multumesc anticipat!

Nr. eritrocite 5.74 4.3 - 5.7 *10^6/µl
Hemoglobina 17.2 13.2 - 17.3 g/dl
Hematocrit 48.6 39 - 49 %
VEM 84.7 80 - 99 fL
HEM 30 27 - 34 pg
CHEM 35.4 32 - 36 g/dl
RDW-CV 12.9 11.5 - 14.5 %
Nr. leucocite 12.27 4.0 - 11.0 *10^3/ul
% Neutrofile 48.5 45 - 80%
Nr. neutrofile 5.95 2.0 - 8.0 *10^3/µl
% Eozinofile 3.6 0 - 7%
Nr. eozinofile 0.44 0.0 - 0.7 *10^3/µl
% Basofile 0.3 0-2%
Nr. basofile 0.04 0 .0 - 0.2 *10^3/µl
% Limfocite 39.1 20 - 55%
Nr. limfocite 4.8 1 .0 - 4.0 *10^3/µl
% Monocite 8.5 0 - 15%
Nr. monocite 1.04 0 .0 - 1.0 *10^3/µl
Nr. trombocite 273 150 - 450 *10^3/µl
VTM 11.2 7.4 - 10.4 fL
PCT 0.31 0.16 - 0.48 %
PDW 14.5 12.0 - 16.5 %
Frotiu sanguin gr LEUCOCITOZA PREZENTE LIMFOCITE POLIMORFE, UNELE CU ASPECT REACTIV
Hematologie

VSH 2
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-09-22 15:47
Hemograma arata ca aveti o leucocitoza usoara, care trebuie interpretata in context clinic. Luati vreun tratament zilnic, stiti sa suferiti de vreo boala, ati avut ultima perioada vreo infectie?
Reply | Reply with quote | Quote
# Ionescu Florin Catalin 2012-09-23 21:01
Multumesc pentru raspunsul Dvs. Nu am avut nici o o boala, infectie sau nu am luat nici un tratament...
Reply | Reply with quote | Quote
# Elena 2012-09-18 04:07
Buna ziua,

Numele meu este Elena. Mi-am facut recent analizele medicale insa, aflandu-ma in China, mi-a fost mai greu sa inteleg efectiv daca valorile care sunt usor in afara standardelor mentionate, sunt motiv sau nu de ingrijorare. Va rog, daca se poate, un mic ajutor, cu cateva explicatii ....

Valorile in cauza sunt :
TG:1,84mmol/L (crescut)
CHO: 6,69 mmol/L (crescut)
PLT:326, 10-9 L (crescut)
NEU: 45.00 (scazut)
LYM: 42.30 (crescut)
MPV: 7.55 FL (scazut)

Mentionez ca:
iau anticonceptiona le Melleva pentru chisturi ovariane (deja de peste doi ani)
analizele au fost facute cu nicio saptamana inainte de menstruatie si la doar doua zile dupa o calatorie lunga cu avionul, de vreo 14 ore (stare de oboseala, jet lag etc).

Va multumesc foarte mult pentru un raspuns!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-09-18 17:36
Buna ziua,
Aveti o dislipidemie cu hipercolesterol emie (colesterol 258 mg/dl, trigliceride 163 mg/dl dupa conversie), care poate fi in cadrul tratamentului cu anticonceptiona le. Ar fi bine sa refaceti ecografia si daca nu mai sunt chisturi sa mergeti la ginecolog pentru o reevaluare in vederea intreruperii Melleva.
PLT reprezinta numarul trombocitelor si este normal. In ceea ce priveste semnificatia valorilor neutrofilelor (NEU) si limfocitelor (LYM) trebuie sa postati rezultatul complet al hemogramei.
Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# Sanda 2012-09-14 17:43
Buna seara,
Baiatul meu are 26 de ani. In data de 11.09.2012 a facut analizele de rutina, hemoleucograma, biochimie ser, urina. Am observat in hemoleucograma cateva valori peste limite. Medicul de laborator mi-a spus ca rezultatul este in regula. Va rog sa interpretati Dvs rezultatele:
- WBC 9100 ( 4000-8000 mm3)
-Lymph 3.6 ( 2.5-5.5 )
-Mid 0.8 (0.4-0.8)
-Gran 4.7 (4.5-6.0)
-Lymph 39.6 (30-40)
-Mld 8.3 (4-8)
-Gran 52.1 (60-70)
-RBC 5.94 (3.8-5.6)
-HGB 16.8 (12.0-17.0)
-HCT 52.2 (35-50)
-MCV 87.9 (80-100)
-MCH 28.2 (26.0-34.0)
-MCHC 321 (310-360)
-RDW-SD 44.6
-PLT 245000
-MPV 8.9
-PDW 17.1
PCT 0.218
Va mentionez ca este alergic la susan. In data de 6 septembrie 2012 a facut reactie alergica, pentru care a primit tratament in ambulatoriu.
Va multumesc.
Cu respect.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-09-15 05:58
Hemograma este normala. Numai bine!
Reply | Reply with quote | Quote
# Sanda 2012-09-15 06:48
Va multumesc pentru sprijinul acordat. Va doresc sanatate si multe satisfactii in activitatea Dvs.!
Reply | Reply with quote | Quote
# Valentin 2012-09-12 17:13
Buna seara,
Ieri am facut un set de analize pentru k, in urma cu aproape un an, am descoperit k am valoarea colesterolului ridicat. Rezultatele nu sunt tocmai bune:
PDW - 18,8 ?
Colesterol seric total - 330,86
LDL - 246,09
Trigliceride serice - 199,38 ?
TGP/Alalt/Alt - 45,6
Astea sunt rezultatele care nu se incadreaza in limite normale. Nu stiu ce e PDW, TGP si Trigliceride. Oricum mentionez k nu mai mananc carne din '93 ( doar peste si fructe de mare )...
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-09-12 17:26
Ar fi fost bine sa fi postat rezultatele tuturor analizelor pe care le-ati facut. Analizele de mai sus arata ca aveti o dislipidemie mixta, care necesita regim si tratament. Ar fi bine sa faceti si o ecografie abdominala (pentru a vedea daca aveti si ficat gras) si o evaluare cardiologica (pentru stabilirea riscului cardiovascular) . Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# GHEORGHITA CORINA 2012-09-12 13:18
buna seara am o fetita de 3 ani greutatea 15 kg. i-am facut analize si o asistenta mi-a spus ca e suspecta de leucemie. Fetita are un tonus excelent mananca doarme, e vioaie se joaca. rezultatele hemoleucogramei sunt:
Leucocite 9.74
Hematii 4.32
Hemoglobina 12.2
Hematocrit 34.3
VEM: 79.4
HEM 28.2
CHEM 35.6
TROMBOCITE 192
RDW-SD 37.5
RDW-CV 13.3
PDW 10.7
MPV(VOLUM TROMBOCITAR MEDIU)9.8
NEUTROFILE 2.09
LIMFOCITE 6.62
MONOCITE 0.82
EOZINOFILE 0.18
bAZOFILE 0.02
nEOTROFILE% 21.5
LIMFOCITE% 68.1
MONOCITE% 8.4
EOZINOFILE% 1.8
bAZOFILE% 0.2
VA ROG SA-MI SPUNETI PAREREA DUMNEAVOASTRA AM FOST LA 2 MEDICI CARE MI-AU SPUS DOAR CA ARE O USOARA ANEMIE.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-09-12 17:15
Valoarea hemoglobinei este in limite normale corespunzatoare varstei, deci nici macar anemie constituita nu are. Are volumul eritrocitar (VEM) la limita inferioara a normalului, ceea ce poate sugera o carenta de fier (stadiu incipient de anemie). Ar fi bine sa faceti si o dozare a sideremiei. Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# Oana Radu 2012-09-10 09:49
Buna ziua,

Am 24 de ani, sarcina in evolutie sapt 36 si rezultatele hemoleucogramei nu imi sunt in limitele normale majoritatea si anume:

Hemoglobina 11.6
Hematocrit 36.9
Leucocite 11.3
Neutrofile % 83.8
Neutrofile 9.50
Limfocite% 7.97
Limfocite 0.904
Monocite 0.807
MCH 26.8
MCHC 31.4
MPV 11.1

Va rog sa-mi spuneti ce reprezinta deorece ma ingrijoreaza si nu am reusit sa ajung la dr de fam pentru interpretari.
Va multumesc, o zi buna !
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-09-10 14:29
Buna ziua,
Aveti o anemie usoara care poate fi prin hemodilutie, datorita retentiei hidrosaline din sarcina. Leucocitoza usoara este de asemenea normala in sarcina. Nastere usoara si un bebe sanatos!
Reply | Reply with quote | Quote
# CARMEN S. 2012-08-29 13:39
Buna ziua.I-am facut fetitei mele de 6 ani analize acum 3 luni si nu au iesit cine stie modificari la hemoleucograma, dar fiindca de atunci si pana acum a facut de vreo 2 ori febra fara o cauza anume si cum medicul de familie nu imi spune nimic,doar sa o urmaresc am fost la un medic pediatru si mi-a dat sa ii fac niste analize si i le-am repetat acum o saptamana si mi-a spus ca ar fi suspecta de leucemie.Va rog din suflet sa ma ajutati cu o parere...iata rezultatele la analize:

WBC 3.39 (10^3/uL) (3.60-10.00) RBC 4.13 (10^6/uL) (4.00-5.50) HGB 10.8 (g/dL) HCT 31.4 (%) (36.0-50.0) MCV 76.0 (fL) (80.0-95.0) MCH 26.2 (pg) (27.0-31.0) MCHC 34.4 (g/dL) (32.0-36.0) PLT 271 (10^3/uL) (150-450) RDW-SD 37.4 (fL) (37.0-54.0) RDW-CV 13.8 (%) (11.0-16.0) PDW 11.3(fL) (9.0-17.0) MPV 9.9 (fL) (7.0-11.0) P-LCR 24.5 (%) (13.0-43.0) PCT 0.27(%) (0.17-0.35) NEUT 1.46 (10^3/uL) (1.50-7.00) LYMPH 1.50 (10^3/uL) (1.0-3.70) MONO 0.33 (10^3/uL) (0.00-0.70) EO 0.08 ( 10^3/uL) (0.00-0.40) BASO 0.02 (10^3/uL) (0.0-0.10) FIBRINOGEN 362 MG % PROT TOTALE 63
ALBUMINE 69.80 GLOBULINE 30.20 GLOBULINE ALFA 1 3.1% ALFA 2 10.3% BETA 9.10% TETA 7.7% FIER 44 (u/gL) (50-140) TGO 24 (U/L) (0.0-37) TGP 23 (U/L) (0.0-40) TGG 11 (U/L) (7-32) UREE 25(mg/dl) (15-40) CREA 0.67 (mg/dl) (0.50-1.30) acid uric 3.6 (g/dl) (2.5-6.0) GLUC 91 (mg/dl) (70.0-105.0) PRO T 63(g/l) (62.0-80.0)
sumar de urina normal,fara modificari urocultura-neg.

I s-a mai facut si ecografie abdominala,la inima,radiograf ie la inima si plamani,EKG ,control ORL,nu are nodulii mariti -toate acestea au iesit foarte bune,fara modificari sau alte probleme,doar la sange .Nu stiu ce sa mai cred :sad:( Va rog din suflet sa imi raspunde-ti! Multumesc anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-08-29 16:44
Are o anemie feripriva si leucopenie usoara, necesita investigatii suplimentare. Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# ionela 2012-08-27 18:00
baieteii mei de 7 si 5 ani le a iesit urmatoarele valori: cel de 5 ani:eozinofile 5.56,bazofile 2,75, iar cel de 7 ani: eozinofile 6.24,bazofile 1,76.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-08-27 18:38
Analizele postate nu sunt semnificativ modificate. Este dificil de dat o interpretare doar pe 2 valori, mai ales ca exista boli cu hemograma normala. Numai bine!
Reply | Reply with quote | Quote
# Ioana 2012-08-23 15:50
Buna ziua, am fost la stomatologie pentru o extractie si mi a recomandat sa mi fac analizele cu timpul de coagulare si sangerare. TS 6,3 min si TC 8,3 min. in urma la asta mi a recomandat analize la sange. rezultatele sunt:
glicemie 98
tgp 22
tgo 15
proteina c reactiva 0.6
timp quick 13,4
timp quick - ip 80
inr 1,2
aptt 30,5.
Din hemoleucograma completa mi au iesit in regula toate in afara de RBC 3,77, HGB11,5, Hct 34,7, Eos 0,2. de o luna de zile am niste carcei la pulpa piciorului si epistaxis. este din cauza anemiei?
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-08-23 16:52
Nu ati precizat prin ce metoda s-a masurat timpul de sangerare pentru a raporta la valoarea normala (care este de 2-3 minute pentru metoda Duke - ce consta intr-o intepatura in lobul urechii si 7-9 minute pentru metoda Ivy, care se face printr-o mica incizie pe antebrat).
Hemograma ati facut-o cumva dupa extractia dentara? Ati sangerat mult in timpul interventiei? Aveti o anemie usoara pentru care trebuie depistata cauza.
Reply | Reply with quote | Quote
# CHIRIACA 2012-08-23 08:43
buna ziua, am varsta de 60 de ani si o stare de oboseala, slabiciune ,lipsa poftei de mancare, slabire in greutate, va arat si rezultatul hlg complete:
leuccocite: 11.1
eritrocite: 3.18
hemoglobina: 7.7
hematocrit: 24.8
MCV: 78
MCH: 24.2
MCHC: 31.1
PLT: 736
MPV: 7.8
LIMFOCITE(%): 35.8
MONOCITE: 7.3
NEUTROFILE: 53.7
EOSINOFILE: 2.5
BASOFILE: 0.7
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-08-23 13:42
Buna ziua,
Aveti o anemie moderata hipocroma microcitara, ceea ce inseamna ca pierdeti sange pe undeva - digestiv, genital, urinar. Trebuie sa ajungeti cat mai repede la un medic internist pentru investigatii suplimentare care sa depisteze cauza anemiei. Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# gabriela toma 2012-08-20 12:04
buna ziua!fiului meu in varsta de 7 ani si 2 luni i-au iesit urmatoarele valori la hemoleucograma:
leucocite: 7.59k/ul
neutrofile: 33.40%
limfocite:45.4%
monocite:8.3%
eozinofile:11.00%
bazofile:2%
neutrofile:2.54#
limfocite: 3.5#
monocite: 0.6#
eozinofile: 0.84#
bazofile: 0.14#
PDW:19.4%
Motivul pentru care am efectuat aceste analize a fost lipsa poftei de mancare si o suspiciune personala cu privire la o parazitoza,exam enul coproparazitolo gic: proba 1 .oua,larve,chis ti nu au fost observati .imi puteti explica va rog aceste analize?mention ez ca valori marite au avut eozinofilele,mo nocitele,bazofi lele si pdw-ul fata de valorile normale ale buletinului de analize.este cazul sa ma ingrijorez sau are o forma de paraziti?
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-08-21 17:38
Cele mai frecvente cauze de eozinofilie (eozinofile crescute) la copii sunt bolile alergice si cele parazitare.
Deoarece eliminarea prin scaun a oualelor, larvelor sau chistilor unor paraziti se poate face intermitent, un singur examen coproparazitolo gic negativ nu exclude o infestare parazitara. Se recomanda sa se recolteze 3 probe la interval de 2-3 zile pentru a creste sansa depistarii parazitozei. Ar fi bine asadar sa repetati examenul coproparazitolo gic.
Reply | Reply with quote | Quote
# mantea 2012-08-17 06:42
Numar leucocite 13.1 4.0 - 10.0 / 10^3/ul
Limfocite% 68.4 20 - 55 / %
Monocite% 4.3 0 - 15 / %
Neutrofile% 23.8 40 - 75 / %
Eozinofile% 1.1 0 - 7 / %
Bazofile% 2.4 0 - 2 / %
Limfocite# 9.0 1 - 6.5 / 10^3/ul
Monocite# 0.6 0 - 1 / 10^3/ul
Neutrofile# 3.1 2 - 7.6 / 10^3/ul
Eozinofile# 0.1 0 - 0.7 / 10^3/ul
Bazofile# 0.3 0 - 0.2 / 10^3/ul
Numar eritrocite 4.81 3.8 - 5.3 / 10^6/uL
Hemoglobina 14.3 11.7 - 16 / g/dl
Hematocrit 42.4 35 - 47 / %
Volum eritrocitar mediu 88.2 81 - 102 / fl
Hemoglobina eritrocitara medie 29.7 27 - 35 / pg
Concentratie medie hemoglobina/eri trocit 33.6 32 - 36 / g/dl
Latimea distributiei eritrocitare% 12.8 11 - 16 / %
Trombocite 230 150 - 450 / 10^3/ul
Volum mediu trombocitar 7.5 6 - 11 / fl
Latimea distributiei trombocitare 13.6 11 - 18 / %
Plachetocrit 0.17 0.05 - 0.5 / %
Comentariu Leucocitoza cu limfocitoza. Se recomanda monitorizarea HLG.

ANALIZE


REZULTATE


INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

VSH *
6

0 - 20 / mm/h
va rog spuneti-mi care credeti ca este cauza si daca este grav.
multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-08-17 16:38
Leucocitoza (cresterea leucocitelor) cu limfocitoza (cu predominanta limfocitelor) poate sugera o infectie virala sau o infectie cronica cu organisme intracelulare de tipul tuberculozei. Va recomand sa repetati hemograma peste 1 luna. Numai bine!
Reply | Reply with quote | Quote
# Diana 2012-08-14 15:59
Buna seara ! Am facut o hemoleucograma. ..si ma cam incurca un pic deoarece la leucocite(%) am 47.28 ( limite normale de 25-40%) iar la limfocite(#) sunt 2.99 ( valorile normale fiind intre ( 1.3-4.00)...sun t crescute sau nu ? Va multumesc mult!
Reply | Reply with quote | Quote
# carmen 2012-08-11 16:13
Buna seara asi avea si eu niste analize care m-au cam bagat in ceata .Am fost la un control la san si mi s-a spus ca totul este in regula la ambii sani dupa ce am facut ecografia dar sub axile mi-au gasit multiple adenopatii de 10-15,20 mm
supraclavicular bilateral multiple adenopatii 6-10 mm
laterocervical bilateral anterior si posterior superior si inferior multiple adenopatii de 8-14-19 mm.Recomandarea dr a fost sa fac o hemoleucograma completa si vsh.
Acum 4 ani am avut probleme la gat raceam si raceam pana a fost nevoie de interventie chirurgicala de scoatere a amigdalitelor ma gandesc de acolo sa nu fie cauza mentionez ca in perioada aceea aveam si un streptococ si ala a fost tratat din cate stiu
Va redau analizele medicale facute in ideea de a ma putea lamuri
denumire analize rezultat um interval de referinta
VSH 20 MM/h 20
Nr eritrocite 4,34 4-5,50
Hematocrit 35,7 % 37-47
HEM 26,6 PG 27-32
Nr trombocite 93 x 10^3/ul 150-500
distributie trombocitara(pd w) 21,8 % 8-18
nr leucocite 2,8 x 10^3/ul 4-10
neutrofile 1,13 x10^3/ul 2-7,5
neutrofile% 40,9 % 50-80
Restul mi-au iesit in barem .Va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-08-12 05:18
Cu rezultatul acestei hemograme trebuie sa mergeti la un medic specialist hematolog. Poliadenopatiil e (adenopatiile multiple) pot ascunde o boala hematologica sau un proces infectios. Mai aveti ganglioni mariti si prin alte zone - la plica cotului, inghinal?
Reply | Reply with quote | Quote
# ELA 2012-08-06 17:27
Hematologie (sange integral)
Hemoleucograma completa *
ANALIZE
REZULTATE
INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

Numar leucocite 12.1 4.0 - 10.0 / 10^3/ul
Limfocite% 17.0 20 - 55 / %
Monocite% 5.3 0 - 15 / %
Neutrofile% 76.3 40 - 75 / %
Eozinofile% 0.9 0 - 7 / %
Bazofile% 0.5 0 - 2 / %
Limfocite# 2.1 1 - 6.5 / 10^3/ul
Monocite# 0.6 0 - 1 / 10^3/ul
Neutrofile# 9.2 2 - 7.6 / 10^3/ul
Eozinofile# 0.1 0 - 0.7 / 10^3/ul
Bazofile# 0.1 0 - 0.2 / 10^3/ul
Numar eritrocite 4.71 3.8 - 5.3 / 10^6/uL
Hemoglobina 14.9 11.7 - 16 / g/dl
Hematocrit 43.7 35 - 47 / %
Volum eritrocitar mediu 92.7 81 - 102 / fl
Hemoglobina eritrocitara medie 31.7 27 - 35 / pg
Concentratie medie hemoglobina/eri trocit 34.2 32 - 36 / g/dl
Latimea distributiei eritrocitare% 12.4 11 - 16 / %
Trombocite 167 150 - 450 / 10^3/ul
Volum mediu trombocitar 10.6 6 - 11 / fl
Latimea distributiei trombocitare 15.8 11 - 18 / %
Plachetocrit 0.18 0.05 - 0.5 / %
ANALIZE
REZULTATE
INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

VSH *
18 0 - 20 / mm/h

Biochimie (ser)
ANALIZE
REZULTATE
INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

Calciu seric total *
9.96 8.40 - 10.20 / mg/dl

Colesterol seric total *
219.6 COLESTEROL OPTIM 240 md/dl

Glicemie *
78 70 - 115 / mg/dl

Magneziemie *
1.71 1.6 - 2.5 / mg/dl

Sideremie *
127.1 50 - 170 / mg/dl

TGO *
21.3 5 - 35 / UI/l

TGP *
36 5 - 40 / U/L

Trigliceride serice *
106.4 OPTIM 500 mg/dl

Calciu ionic seric *
4.4 4.1 - 5.1 / mg/dl

Imunologie (ser)
ANALIZE
REZULTATE
INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

Progesteron (Lumatic)
12.82 Copii (1-10 ani): 0.07-0.52 ng/ml
Barbati: 0.13-1.22 ng/ml
Femei:
-faza foliculara: 0.15-1.40 ng/ml
-faza luteala: 2-25 ng/ml
-menopauza: 0.06-1.60 ng/ml
Gravide:
-trim I: 7.25-90.0 ng/ml
-trim II: 19.5-91.0 ng/ml
-trim III: 49.0-422.0 ng/ml
Femei postmenopauza: 0.0 - 0.80ng/ml

Prolactina (Lumatic)
9.72 Barbati: 1.8-17.0 ng/ml
Femei: 1.2-19.5 ng/ml
Femei postmenopauza: 1.5-18.5 ng/ml

TSH (Lumatic)
0.70 0.39 - 6.16 uUI/mL
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-08-06 17:39
Ati mai postat o data aceleasi analize, aveti raspuns mai sus!
Reply | Reply with quote | Quote
# ELA 2012-08-06 17:25
BUNA SEARA! AM 36 ANI SI AS VREA SA MA AJUTATI SI PE MN CU INTERPRETAREA ANALIZELOR DEOARECE MEDICUL MEU ESTE PLECAT IN CONCEDIU SI PANA SE INTOARCE AS VREA SA STIU DACA SUNT BUNE SAU NU. VA MULTUMESC DIN SUFLET PT AJUTOR!
Reply | Reply with quote | Quote
# mihaela 2012-08-06 16:48
buna ziua,

de aproximativ o luna ma simt foarte rau(am momente de slabiciune, simt ca si cum imi vine sa lesin, tot corpul mi se inmoaie, mainile imi tremura) si medicul meu de familie mi-a recomadat sa fac analizele. acestea sunt rezultatele:
WBC-10 (5-23 1O^3/UL)
NE% 51.4 (20-45%)
LY-36.7 (46-76%)
MO 8.9(1-5%)
EO-0.6( 0.9-2.9%)
BA 0.4(0.2-1%)
RBC 4.87 (5-6 10^6/UL)
HGB 14.5 (15-25 10^6/UL)
HCT 44 (42-64%)
MCV 90.5 (99-137 FL)
MCH 29.8 (23-29 PG)
MCHC 33 (31-35 G/DL)
RDW 13.6 (11.5-15.5 10^3/UL)
PLT 333 (150-45010^3/UL)
MPV 10.9(6.5-11FL)
PCT 0.36(0.11-0.28%)
PDW 13(9-17%)
SIDEREMIE 73 (37-145)
CA IONIC-1.15(1.12 -1.32 MMOL/L)
MG 2.04(1.8-2.5 MG/DL)
GLICEMIE 81(70-115 MG/DL)

imi puteti spune daca este ceva in neregula cu aceste rezultate?
Reply | Reply with quote | Quote
# Mihaela 2012-08-09 07:28
sex feminin, 30 ani. am facut si sumar de urina si got si gpt si au iesit bine(in limitele normale ale laboratorului). nu iau pastile si singura problema de sanatate pe care o am este la coloana(acum 2 ani am suferit o operatie de hernie de disc si acum mai am probleme, un alt disc este fisurat, dar prin kinetoterapie tin sub control problema si nu iau calmante sau antiinflamatoar e). medicul meu de familie mi-a prescris fier, o sa-l iau si daca starea mea nu se imbunatateste o sa repet vizita la medic si o sa-mi fac si analizele recomandate de dumneavoastra.
multumesc frumoa spentru raspuns!
Reply | Reply with quote | Quote
# Mihaela 2012-08-09 06:55
sumarul de urina a iesit bine, la fel si got si gpl(sunt in limitele normale ale laboratorului). sex feminin, 30 ani, nu sufar de nici o boala (acum 2 ani am facut o operatie de hernie de disc, l3-l4 si acum am o fisura la un alt inel, dar in rest nu aveam alte probleme). medicul meu de familie mi-a prescris fier si in caz ca nu ma simt mai bine o sa repet vizita.
multumesc frumos pentru raspuns!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-08-06 17:01
Analizele postate sunt normale. Ar trebuie completate cu un bilant hepatic (GOT/AST, GPT/ALT, bilirubina totala+directa, GGT, Ag HBs, Ac anti-VHC) si renal (uree, creatinina, sumar urina), TSH. Ce sex si varsta aveti? Suferiti de vreo boala sau luati vreun tratament zi de zi?
Reply | Reply with quote | Quote
# ELENA 2012-07-31 15:52
va rog frumos daca puteti sa-mi explicati si mie cam care este interpretarea analizelor mele pt ca sincer ma cam sperie.VA MULTUMESC ANTICIPAT!!!

ANALIZE
REZULTATE
INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

Numar leucocite 12.1 4.0 - 10.0 / 10^3/ul
Limfocite% 17.0 20 - 55 / %
Monocite% 5.3 0 - 15 / %
Neutrofile% 76.3 40 - 75 / %
Eozinofile% 0.9 0 - 7 / %
Bazofile% 0.5 0 - 2 / %
Limfocite# 2.1 1 - 6.5 / 10^3/ul
Monocite# 0.6 0 - 1 / 10^3/ul
Neutrofile# 9.2 2 - 7.6 / 10^3/ul
Eozinofile# 0.1 0 - 0.7 / 10^3/ul
Bazofile# 0.1 0 - 0.2 / 10^3/ul
Numar eritrocite 4.71 3.8 - 5.3 / 10^6/uL
Hemoglobina 14.9 11.7 - 16 / g/dl
Hematocrit 43.7 35 - 47 / %
Volum eritrocitar mediu 92.7 81 - 102 / fl
Hemoglobina eritrocitara medie 31.7 27 - 35 / pg
Concentratie medie hemoglobina/eri trocit 34.2 32 - 36 / g/dl
Latimea distributiei eritrocitare% 12.4 11 - 16 / %
Trombocite 167 150 - 450 / 10^3/ul
Volum mediu trombocitar 10.6 6 - 11 / fl
Latimea distributiei trombocitare 15.8 11 - 18 / %
Plachetocrit 0.18 0.05 - 0.5 / %
ANALIZE
REZULTATE
INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

VSH *
18 0 - 20 / mm/h


Biochimie (ser)
ANALIZE
REZULTATE
INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

Calciu seric total *
9.96 8.40 - 10.20 / mg/dl

Colesterol seric total *
219.6 COLESTEROL OPTIM 240 md/dl

Glicemie *
78 70 - 115 / mg/dl

Magneziemie *
1.71 1.6 - 2.5 / mg/dl

Sideremie *
127.1 50 - 170 / mg/dl

TGO *
21.3 5 - 35 / UI/l

TGP *
36 5 - 40 / U/L

Trigliceride serice *
106.4 OPTIM 500 mg/dl

Calciu ionic seric *
4.4 4.1 - 5.1 / mg/dl


Imunologie (ser)
ANALIZE
REZULTATE
INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

Progesteron (Lumatic)
12.82 Copii (1-10 ani): 0.07-0.52 ng/ml
Barbati: 0.13-1.22 ng/ml
Femei:
-faza foliculara: 0.15-1.40 ng/ml
-faza luteala: 2-25 ng/ml
-menopauza: 0.06-1.60 ng/ml
Gravide:
-trim I: 7.25-90.0 ng/ml
-trim II: 19.5-91.0 ng/ml
-trim III: 49.0-422.0 ng/ml
Femei postmenopauza: 0.0 - 0.80ng/ml

Prolactina (Lumatic)
9.72 Barbati: 1.8-17.0 ng/ml
Femei: 1.2-19.5 ng/ml
Femei postmenopauza: 1.5-18.5 ng/ml

TSH (Lumatic)
0.70 0.39 - 6.16 uUI/mL

--------------------------------------------------------------------------------

Tiparit de: 2760903433020 Inregistrat de: Florea Maria
Data tiparirii: 31 Jul 2012 19:32:36
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-07-31 17:05
Analizele dvs sunt bune. Aveti o usoara leucocitoza cu neutrofilie, poate ati avut o infectie recenta? Colesterolul este putin marit, ar trebui sa urmati un regim alimentar cu mai putine grasimi. In rest, totul e ok (nu ati mentionat in ce faza a ciclului menstrual erati in momentul recoltarii, banuiesc ca era dupa ovulatie). Numai bine!
Reply | Reply with quote | Quote
# PANA MAGDALENA 2012-07-31 14:57
Va rog daca puteti sa-mi spuneti ce reprezentare clinica pot avea urmatoarele analize:
- PLT 169.00
- EO% 7.90
- uree sanguina 57.00
- la biochimia urinara SG 1.02
Analizele sunt ale mamei mele care este diabetica.
Va multumesc anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-07-31 15:04
Buna ziua,
Sunt 4 analize scoase din context despre care nu se poate face nicio apreciere clinica. Postati va rog analizele complete si istoricul medical al mamei dvs (de cand are diabetul, daca are complicatii ale diabetului, cat de bine e controlat si cu ce medicatie, daca mai are si alte boli). Numai bine!
Reply | Reply with quote | Quote
# Valy 2012-07-23 18:01
Va rog mult ca rezultatele sa mi le spuneti corect fara ocolisuri.Nu conteaza ce este.Astept raqspunsul lor cat mai repede posibil.Multume sc anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-07-31 18:09
Apropos de rezultatul FSH, nu ati precizat daca erati inainte sau dupa ovulatie.
Trebuie sa mergeti la un medic specialist endocrinolog, aveti markerii de autoimunitate tiroidiana si TSH crescute.
Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# Valy 2012-07-23 18:00
Si ultimele;sper sa-mi incapa.

PROLACTINA
Prolactina (electrochemilu miniscenta) rezultatul 268 μUI/mL , valori de referinta 127 - 637
.................................................................................................... ..........................
FT4 ( Tiroxina libera )
Electrochemiluminiscenta kit 3 rezultatul 14.1 pmol/L , valori de referinta 12 - 22
.................................................................................................... ..........................
TSH ( Hormon de stimulare tiroidiana )
Electrochemiluminiscenta rezultatul 5.36 μUI/mL , valori de referinta 0.27 - 4.2
__________________________________________________________________
CALCIU IONIC
__________________________________________________________________
Calciu ionic rezultat 3.7 mg/dL , valori de referinta 3.82 - 4.82
Calciu seric rezultat 8.7 mg/dL , valori de referinta 8.6 - 10.2
Proteine totale serice rezultat 7.4 g/dL , valori de referinta 6.6 - 8.7
Reply | Reply with quote | Quote
# Valy 2012-07-23 17:50
Mai sunt ceva analize nu mi-au incaput sa le scriu.

VSH rezultatul 15 mm/h , valoare de referinta
Anti- tiroglobulina
Electrochemilum iniscenta rezultaul 307 UI/mL , valoare de referinta ≤ 115
.................................................................................................... ...............................
Anti-TPO (Anti - tiroidperoxidaza)
Electrochemilum iniscenta kit 2 rezultatul 68 UI/mL , valoare de referinta aparatului.
.................................................................................................... ...............

FSH (hormon de stimulare foliculara)
Electrochemilum iniscenta kit 2 rezultatul 9.6 mUI/mL , valori de referinta Copii:
≤ 1 luna: .7
menopauza 25.8 - 134.8
Reply | Reply with quote | Quote
# Valy 2012-07-23 17:40
Buna seara.Mi-au venit analizele.Nu le cunosc in termeni iar ca sa caut ce inseamna dureaza.Va rog mult sa-mi spuneti daca unele ma-r putea ingrijora.Va trimit analizele pt.verificare si a-mi da un raspuns corect.
``BIOCHIMIE``:
Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) rezultatul este 23 U/L , valoare de referinta__________________________________________________________
``HEMATOLOGIE``
Hemograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si indici
Numar leucocite rezultatul 7.26 mii/μL , valoare de referinta 4 - 10
Numar eritrocite rezultatul 4.35 mil./μL , valoare de referinta 3.8 - 5.1
Hemoglobina {Hb} rezultatul 12.9 g/dL , valoare de referinta 11.7 - 15.5
Hematocrit rezultatul 38.8 % , valoare de referinta 35 - 45
Volum eritrocitar mediu {VEM} rezultatul 89.2 fL , valoare de referinta 81 - 100
Hemoglobina eritrocitara medie {HEM} rezultatul 29.7 pg/cell , valoare de referinta 27 - 34
Concentratie medie a Hb/eritrocit rezultatul 33.2 g/dL , valoare de referinta 32 - 36
Largimea distributiei eritrocitare rezultatul 13.3 % , valoare de referinta 11.6 - 14.8
Numar trombocite rezultatul 233 mii/μL , valoare de referinta 150 - 450
Volum trombocitar mediu {VTM} rezultatul 11.2 fL , valoare de referinta 7.4 - 13
Largimea distributiei trombocitare rezultatul 12.5 % , valoare de referinta 8 - 16.5
Neutrofil rezultatul 66.3 % ,valoare de referinta 45 - 80
Neutrofil rezultatul 4.81 mii/μL , valoare de referinta 2 - 8
Limfocit rezultatul 24.9 % , valoare de referinta 20 - 55
Limfocit rezultatul 1.81 mii/μL , valoare de referinta 1 - 4
Monocit rezultatul 6.6 % , valoare de referinta ≤ 15
Monocit rezultatul 0.48 mii/μL , valoare de referinta 0.3 - 1
Eozinofil rezultatul 1.8 % , valoare de referinta ≤ 7
________________________________________________________________

Hemograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si indici :
Eozinofil rezultatul 0.13 mii/μL valoare de referinta 0.05 - 0.7
Bazofil rezultatul 0.4 % , valoare de referinta ≤ 2
Bazofil rezultatul 0.03 mii/μL , valoare de referinta ≤ 0.2
Reply | Reply with quote | Quote
# olga 2012-07-20 11:36
Buna ziua! As vrea sa va cer parerea in legatura cu rezultatele unor analize. Fetitei mele ,in varsta de 2ani si 5 luni,i-au iesit urmatoarele valori :nr.leucocite-5 ,26; limfocite-46,60 ; monocite-14,30; neutrofile-35,9 0; eozinofile-2,30 ; bazofile-0,90; limfocite atipice-0,67; celule mari imature-1,92; limfocite(#)-2, 45; monocite(#)-0,7 5; neutrofile(#)-1 ,89;eozinofile( #)-0,12; bazofile(#)-0,0 5; limfocite atipice(#)-0,04 ; celule mari imature(#)-0,10 ; nr.eritrocite-4 ,88; hb.-12,02; ht.-37,78; vem-77,45; hb.eritrocitara medie-24,65; concentratia medie hb./eritrocit.- 31,83; latimea distrib.eritroc itare-13,46; trombocite-334, 00; volum mediu trombocitar-8,5 7; plachetocrit-0, 29; latimea distrib.tromboc itare-14,50
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-07-31 18:01
Nu sunt motive de ingrijorare. Numai bine!
Reply | Reply with quote | Quote
# luminita 2012-07-19 21:48
Buna seara am si eu o rugaminte la dvs. i-am facut fetitei mele de 4 ani analizele i le fac pe fiecare an si am urmatoarele rezultate , ce ma supara pe mine foarte tare sunt limfocitele care ii ies tot timpul mari am fost la mai multi medici si ne-au spus ca nu este nimic grav dar eu tot nu cred dvs. ce parere aveti
leucocite 5,78,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,3-14
limfocite 67,2%...........................................20-40
mon% 6,7%..................................................2-10
gra% 25%.....................................................30-70%
eos%1,1%..........................................................0-4%
lym 3,95........... ............... ............... ............... .0,5-5,6 x10 ^9! l
mon# 0,39.......................................................0,1-1,4
gra# 1,44..........................................................0,9-10
eos# 0,10-.....................................................0-1
hematii 4,79......................................................4,2-4,5
HGB 12,8.........................................................12-16
HCT 38,7%....................................................37-45%
MCV 81 FL ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,82-94
MCH 26,6pg......... ............... ............... .............30 -34 PG
MCHC 33.........................................................32-34
RDW 15%........................................................10,9-15,7%
MPV 7,4FL.......... ............... ............... .............8- 15 fl
PLT 344.........................................................150-400
PCT 0,25%................................................0,15-0,32
VSH 8mm............ ............... ............... .......3-10 mm
UREE SERICA 29...........................................10-50
CREATININA SERICA 0,40..............................0,5-0,9
GLICEMIE 63...................................................75-115
AST-TOG 41........................................................0-31
ALT-TGP 28.........................................................32
ANTIGEN GIARDIA POZITIV.................................NEGATIV
UROCULTURA NU S-AU DEZVOLTAT GERMENI
EXUDAT FARINGIAN- STREPTOCOC -ABSENT
STAFILOCOC-ABSENT
EXUDAT NAZAL STAFILOCOC AUREU- PREZENT
EXAMEN COMPLET URINA
LEUCOCITE 150
PROTEINE 30 SI TREBUIA NEGATIV
SEDIMENT URINAR frecvent mucus, rare celule rotunde
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-07-21 18:54
Buna seara,
Pana la varsta de 4-6 ani este normal ca limfocitele sa fie procentual mai multe. Daca nu are semne de boala, chiar nu aveti motive de ingrijorare. Tratament pentru Giardia a facut?
Reply | Reply with quote | Quote
# LUMINITA 2012-07-21 21:06
Multumesc pentru raspuns, am facut tratament pentru giardia i-am dat zentel 5 zile 10 ml, la varsta de 2 ani si 9 luni apoi la 6-7 luni i-am repetat tot cu zentel apoi acum 2 luni iarasi i-am dat zentel bineanteles am fost la medicul de familie am luat si noi zentel am respectat reguli de igena, am facut timp de 5 luni si un tratament hemeopat la un medic hemeopat dar nu a dat rezultat si ne-am intors la zentel, i-am dat seminte de dovleac, ulei de dovleac, helmiflores, giardinophit, am incercat sa-i dam usturoi dar nu vrea, cred ca si fapul ca merge la camin este principalul factor pentru care nu ii trece, chiar nu stiu ce sa mai fac daca ma puteti sfatui sa-i dau ceva. va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# sergiu 2012-07-18 07:21
Buna ziua,Imi puteti da un mail unde sa va pot trimite o HEMOLEUCOGRAMA? va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-07-21 18:54
Puteti posta aici hemograma.
Reply | Reply with quote | Quote
# Otilia 2012-07-02 12:31
Buna ziua. Am 45 de ani si urmatoarele analize le-am facut in urma unui sindrom vertiginos.
WBC - 11.2 (4-10)
RBC - 6.77 (3.7-5.1)
HGB - 20.3 (12-15)
HCT - 60.7 (26-46)
GR - 9.0 (2-7)
RDW - 15.7 (11.5-15.5)
LY% - 15.8 (25-40)
GR% - 81.1 (45-72)
Biochimie(uree, glicemie, TGP, colesterol, trigliceride, Ca total, Magneziu se incadreaza in valori normale).
Multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-07-03 17:03
Buna seara,
Sunteti fumator? Stati intr-o zona montana?
Aveti ceea ce se numeste eritrocitoza, adica prea multe celule rosii in sange. Trebuie sa faceti investigatii suplimentare pentru elucidarea cauzei ei.
Reply | Reply with quote | Quote
# otilia 2012-08-07 10:39
Buna ziua.

Nu sunt fumatoare. Nu am fumat niciodata. Locuiesc in orasul Iasi. Voi face din nou analize la sange sa vad daca imi ies la fel.
Numai bine.
Otilia
Reply | Reply with quote | Quote
# zara 2012-06-30 15:07
am hepatita c descoperita acum 2 luni fara tratament o sa incep peste o saptamina
hemograma: leucocite:3,60 hematii:4,44; hemoglobina:14, 80; hematocrite:42; VGM:95; TCMH:33,20; CCMH:35,10; plachete:104; VMP:9; neutrofile:1,71 ; eosinophile:0,0 5; basophile:0,01; limfocite:1,51; monocrite:0,31; uree:2,3; creatinina:64; asat:56; alat:88; ggt:43; posphatalcaline :62; bilirubina totala:7; glucoza:4,7? asi dori sa intreb din ce cauza sint asa mici leucocitele si plachetele acum doua luni inainte de a face regim leucocitele erau 4,46 si plachetele:131 trebuie sa ma ingrijorez? ce sa fac sa le cresc inapoi?
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-07-03 17:13
Trebuie sa urmariti atent cum evolueaza hemograma pe parcursul tratamentului cu interferon si ribavirina, posibil sa fie nevoie de ajustarea dozelor sau de administrarea unor factori de crestere pentru celulele sangelui. Pastrati legatura cu medicul care v-a facut dosarul de tratament si care va urmareste!
Reply | Reply with quote | Quote
# Ionelia 2012-06-29 10:25
Buna ziua,

Ma numesc Ionelia si am 42 de ani . Astazi mi-au venit rezultatele la hemograma si as dori , daca se poate sa imi spuneti ce se intampla daca valorile sunt urmatoarele :

nr. leucocite : 6.64 mii/ul
nr. eritrocite : 4.06 mil/ul
hemoglobina : 12.10 g/dl
hematocrit : 37 %
volum med. eritrocit : 91.47
hb. med. eritrocit : 29.54 pg / cel
MCHC : 32.30 g / dl
distr. vol eritrocitar : 10.73 %
nr. trombocite : 208 mii/ ul
vol. med tromb : 9.09
PCT : 0.19 %
PDW : 16.50 %
neutrofile : 56.10 %
limfocite : 36.20 %
monocite : 6.30 %
eozinofile : 1.10 %
bazofile : 0.30 %
nr .neutrofile : 3.53 mii/ul
nr. limfocite : 2.40 mii/ul
nr. monocite : 0.62 mii/ul
nr. eozinofile : 0.07 mii/ul

Analizele sunt facute de rutina , va multumesc anticipat !
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-06-29 14:08
Analizele sunt normale. Numai bine!
Reply | Reply with quote | Quote
# maria 2012-06-26 14:18
Indraznesc sa cer o intrerpetare a analizelor mele: rbc 4.15, hgb 9.8, hct 31.9, mcv77, mch 23.7, mchc 30.8, rdw 17.5, plt 218, mpv 7.8, pdw 13.8, pct 0.171, wbc 5.7, neu 60.7, lym 28.1, mon8, eos 2.6, bas 0.6, aly0.7, lic0.4, sideremie 12, magnezemie 2, calciu seric total 9.27. Adaug ca in urma cu 9 ani aveam hemoglobina 6. Am uter fibromatos si menstre abundente, iar in ultimul an nu am mai luat fier. Din 2003 nu am avut HGB mai mare de 10.5. Va multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-06-30 05:27
Aveti o anemie hipocroma, microcitara, hiposideremica, cauzata de pierderea de sange, cel mai probabil genital (totusi ar trebui luate in considerare si alte cauze, cum ar fi pierderile digestive). Trebuie sa luati tratament cu fier si sa va adresati medicului ginecolog pentru discutarea optiunilor de tratament. Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# diaconu cristina 2012-06-21 12:29
buna ziua. va rog mult sa imi spuneti ce inseamna limfocite atipice cu val de 0.91. si LIC 0.83. mentionez ca hemoglobina este 10.79 si hematocritul 32.23. o zi buna
Reply | Reply with quote | Quote
# Stela 2012-06-18 20:59
Buna seara. Ma numesc Stela si am 40 de ani. Azi am primit rezultatele analizelor si sunt cateva valori care nu corespund normelor. Astfel, RDW - 12,1 (12,6-15,8)MPV - 9,2, Fosfataza alcalina 37 (38-126). Colesterolul total - 221. Sunt motive de ingrijorare? multumesc mult
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-06-19 16:10
Modificarile sunt nesemnificative , doar colesterolul este putin crescut, ar trebui sa tineti regim hipolipidic.
Reply | Reply with quote | Quote
# anca 2012-06-17 11:03
buna ziua
wbc 14.95 *103/ul (4-10)
pct 0.45 fl (0.17-0.35)
neut% 10.7 *103/ul (2-8)
lymph% 18.9 % (20-55)
mono# 1.19 *103/ul (0-1)
vsh 22 mm/h (2-12)
fibrinogen inr 460 mg/dl (200-400)
glicemie 69 mg/dl (70-115)
magneziemie 1.54 mg/dl (1.59-2.56)
proteina c reactiva 12 mg/l (0-6)
restul sunt ok, si tsh-ul si negativ la helicobacter pylori
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-06-17 18:48
Analizele arata ca aveti o infectie, trebuie interpretate in context clinic (cu simptomele dvs) si prescris un tratament.
Reply | Reply with quote | Quote
# George 2012-06-05 06:38
MPV 6.5 7.4 - 10.4 fL
NE 2.50 2.54 - 7.48 *10^3/mm3
NE % 51.4 53 - 68 %
Buna ziua,
Rezultatele postate mai sus sunt cele care s-au incadrat
in afara limitelor optime in urma unor analize.
Puteti sa-mi spuneti daca sunt ceva motive de ingrijorare
legat de aceste rezultate.
Va afisez in continuare si ceilalti parametrii ai analizei in caz
ca e nevoie o corelatie intre mai multi parametrii:
RBC 4.53 4.5 - 5.5 *10^6/mm3
HGB 13.8 13.0 - 17.0 g/dl
HCT 40.2 40 - 50 %
MCV 88.7 80 - 96 fL
MCH 30.5 28 - 34 pg
MCHC 34.4 32 - 36 g/dl
RDW 14.0 11.5 - 16 %
PLT 284 150 - 450 *10^3/mm3
PDW 16.3 12 - 16.5 %
PCT 0.18 0.16 - 0.47 %
WBC 4.87 4.8 - 11 *10^3/mm3
EO 0.119 0.09 - 0.88 *10^3/mm3
BA 0.047 0.0 - 0.10 *10^3/mm3
LY 1.91 1.20 - 4.95 *10^3/mm3
MO 0.292 0.09 - 0.88 *10^3/mm3
EO % 2.45 0 - 4 %
BA % 0.96 0.0 - 1.0 %
LY % 39.2 25 - 45 %
MO % 6.00 2 - 8 %
Glucoza serica 81 60 - 105 mg/dl Chimie umeda
Colesterol total 197 optim : 240 mg/dl Chimie umeda
HDL Colesterol 49 r isc major de afectare cardiaca 60 mg/dl Chimie umeda
LDL 134 optim: 160 mg/dl Chimie umeda
Trigliceride 68 optim: 200 mg/dl Chimie umeda
TGP 17 0 - 55 U/L Chimie umeda
TGO 17 5 - 34 U/L Chimie umeda
Acid uric 6.8 3.5 - 7.2 mg/dl Chimie umeda
Creatinina serica 0.92 meda
Fibrinogen 196.9 - % - 180-350 Coagulometric
VSH 2 ptamani, aveam rosu in gat,
iar cam de o saptamana ma dor mainile, picioarele, incheieturile.
E vreo legatura intre analize si simptomele din ultima saptamana?

Va multumesc anticipat,
George
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-06-06 15:26
Hemograma este ok, nu ar trebui sa va ingrijorati pentru volumul plachetar scazut avand in vedere ca restul valorilor sunt normale. Eventual sa repetati o hemograma peste 3 luni. Analizele de ficat, rinichi, glicemia si profilul lipidic sunt in regula. Pentru durerile articulare ar fi bine sa va adresati unui reumatolog.
Reply | Reply with quote | Quote
# SILVIOTTE 2012-05-31 05:57
MAMA MEA A FACUT NISTE ANALIZE,PRINTRE CARE SI HEMOLEUCOGRAMA COMPLETA.NU SUNT LAMURITA CE REPREZINTA PCT-0.16%(E LA MIE PROCENTUL) CARE ARE O VALOARE SUB LIMITA NORMALA,SI PDW-18% CARE ESTE DEPASIT. VA MULTUMESC
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-05-31 15:44
PCT este plachetocrit, iar PDW largimea distributiei trombocitare. Nu sunt motive de ingrijorare, sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# Claudia 2012-05-30 14:19
Buna ziua,
Va rog sa-mi dati cateva indicii despre starea de sananate a baietelului meu in varsta de 7 ani ale carui analize m-au pus pe ganduri:
-Leucocite: 9.97
-Hematii: 5.13
-Hemoglobina: 12.8
-Hematocit: 37.0
-Media volumului globulelor: 72.1
-Media globulara a hemoglobinei: 25.0
-Concentratia medie a hemoglobinei:34.6
-Trombocite: 309
-RDWCV: 13.5
-MPV: 11.6
-Lym%: 38.2
-Neutrofile nesegmentate: 5.04
-Monocite: 6.3
-Neutrofile segmentate: 50.6
-Basofile: 0.5
-Eozinofile: 4.4
-VSH: 5
Va multumesc anticipat pentru opinie.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-05-30 17:09
Volumul eritrocitar (MCV) si hemoglobina eritrocitara medie (MCH) sunt usor scazute (sugerand microcitoza si hipocromie), dar nu exista anemie deci nu trebuie sa va ingrijorati. Poate fi o etapa premergatoare unei anemii feriprive (ati facut cumva si o sideremie?), o hemoglobinopati e sau poate sa nu insemne nimic.
Reply | Reply with quote | Quote
# malina 2012-05-30 11:24
Buna ziua, dl doctor. Daca sunteti amabil, as dori o parere in leg cu urm analiza la hemoleucograma:
leucocite-11,6 (valoare normala 3,5-8,5)
trombocite-56 (128-434mii)
neutrofile-8,3 (1,60-6,90)
PDW-23 (9,40-18,10)
MPV-13,6 (8,50-12,40)]
PLCR-53,4 (14,30-44,00)
Mentionez faptul ca celelalte rezultate sunt normale si am consultat un hematolog dar ... fara niciun raspuns.
Multumesc anticipat.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-05-30 11:56
Buna ziua,
V-as recomanda sa faceti o hemograma cu frotiu si numaratoare de trombocite pentru a vedea daca intr-adevar aveti trombocitele scazute.
Uneori in sangele recoltat pe anticoagulant pot aparea trombocite agregate, care sunt numarate de analizorul automat drept leucocite, rezultatul fiind o falsa trombocitopenie si leucocitoza. O alta situatie de pseudotrombocit openie este prezenta de macrotrombocite , care sunt numarate tot ca leucocite.
Daca se confirma trombocitopenia trebuie sa faceti analize suplimentare.
Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# cosmin 2012-05-23 07:08
continuare ...
Creatinina serica 0.41 82 50 - 80 mg/dl
Magneziu 2.1 1.6 - 2.8 mg/dl
Sideremie 38 25 - 101 ug/dl
TGO 37 dl
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-05-23 15:13
Atat hemograma cat si analizele de biochimie sunt normale. Numai bine!
Reply | Reply with quote | Quote
# Cosmin 2012-05-23 07:07
Buna ziua. Putei interpreta analizele fetitei mele, varsta 2 ani s 4 luni. Va multumesc.
RBC 4.98 3.9 - 5.3 *10^6/mm3
HGB 12.0 10.7 - 14.1 g/dL
HCT 36.1 30 - 43 %
MCV 72.5 72 - 88 fL
MCH 24.1 23 - 31 pg
MCHC 33.2 32 - 36 g/dL
RDWCV 13.3 11.5 - 14.5 %
PLT 423 150 - 450 *10^3/mm3
PDW 9.2 12 - 16.5 %
PCT 0.37 0.16-0.48 %
MPV 8.7 7.4 - 10.4 fL
WBC 8.77 4 - 12 *10^3/mm3
GR
NE 1.24 0.72 - 5.28 *10^3/mm3
EO 0.10 0.08 - 0.96 *10^3/mm3
BA 0.08 0.0 - 0.2 *10^3/mm3
LY 6.36 1.84 - 9.12 *10^3/mm3
MO 0.99 0.08 - 0.96 *10^3/mm3
GR
NE 14.2 18 - 44 %
EO 1.1 2 - 4 %
BA 0.9 0 - 2 %
LY 72.5 46 - 76 %
MO 11.3 2 - 8 %
Biochimie
Calciu seric total 10.20 8.8 - 10.8 mg/dl
Colesterol total: 175 convenabil:
Reply | Reply with quote | Quote
# ELLE 2012-05-10 18:09
Buna seara,

De 3 saptamani am probleme cu incheieturile mainilor si piciaorelor si cu spatele. Brusc intr-o dupa amiaza m-am trezit cu dureri in partea dreapta a corpului. Ochii mi s-au inrosit, sunt sensibili la lumina. Am fost de doua ori la urgenta mi-au facut analizele si au spus ca am infectie urinara (odata) infectie la rinchi (a 2a oara). Pana la urma am fost la oftalmologie si la reumatologie la o clinica privata. Reumatoloaga mi-a spus ca este ceva mai complex si mi-a dat f multe analize de facut pentru a elimina din boli.

Va atasez o parte din rezultate care pe mine ma ingrijoreaza f tare. Chiar daca o sa sun doctorul maine dimineata, nu pot dormi.

Hemoleucograma
Test Rezultat Rez. optim
RBC 4.42 3.8 - 4.8 *10^6/mm3
HGB 12.9 12 - 15 g/dl
HCT 39.7 36 - 46 %
MCV 89.8 80 - 96.0 fL
MCH 29.2 28 - 34 pg
MCHC 32.5 32 - 36 g/dl
RDW 14.0 11.5 - 14.5 %
PLT 718 150 - 450 *10^3/mm3
PDW 9.9 12 - 16.5 %
PCT 0.65 0.16-0.48 %
MPV 9.1 7.4 - 10.4 fL
WBC 12.76 4.8 - 11.0 *10^3/mm3
GR
NE 8.93 2.54 - 7.48 *10^3/mm3
EO 0.17 0.09 - 0.88 *10^3/mm3
BA 0.03 0.0 - 0.2 *10^3/mm3
LY 2.79 1.20 - 4.95 *10^3/mm3
MO 0.84 0.09 - 0.88 *10^3/mm3
GR %
NE % 70.0 53 - 68 %
EO % 1.3 2 - 4 %
BA % 0.2 0.0 - 2.0 %
LY % 21.9 25 - 45 %
MO % 6.6 2 - 8 %
Frotiu sanguin LEUCOCI TOZA CU NEUTROFILIE
TROMBOCITOZA
Biochimie
Test Rezultat Interval de referinta Metoda
CRP cantitativ 31.82 1
Hematologie
Test Rezultat Interval de referinta Metoda
VSH 54 mm/1h
103 mm/2h
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-05-11 19:49
Poate fi o artrita reactiva sau o alta boala reumatica. E nevoie de investigatii suplimentare!
Reply | Reply with quote | Quote
# Elle 2012-05-12 14:19
Multumesc pentru raspuns.

Am fost ieri cu analizele aceste la dr, si mi-a spus ca este posibil sa am sarcoidoza.
Mi-a spus sa-mi fac tomografie pulmonara si abdominala.

Va precizez ca am facut:
Doua echografii la toate organele;
Tomografie la ochi;
Radiografie pulmonara.
si la niciuna nu a iesit nici un ganglion marit; nimic suspect.

In afara de ochi care ma deranjeaza (urmez tratament) am o stare generala buna. Doctorul mi-a dat Prednison chiar in aceste conditii.

Ce ma sfatuiti?

Multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-05-12 18:46
Sigur mai aveti si alte analize modificate (angiotensin convertaza serica crescuta, hipercalcemie, hipercalciurie) daca vi s-a sugerat diagnosticul de sarcoidoza. De vazut daca iese ceva la tomografie ...
In cazul suspiciunii de sarcoidoza ar trebui facute si o spirometrie si o ecografie cardiaca.
Oricum problemele articulare si oculare pe care le aveti sustin o boala reumatica ce trebuie investigata.
Reply | Reply with quote | Quote
# Elle 2012-05-13 17:01
Buna seara,
Acestea sunt toate analizele, la care rezultatele au iesit si este care dr. s-a uitat.
Ciudat este ca la interval de o saptamana au crescut unele valori ale analizelor, cand am fost la urgenta universitar PLT de exemplu era 310 duminica si 415 marti, iar la interval de aprox o sapt a ajuns 718, la Medlife. Oare medicatia prescrisa poate influenta (Omez, Flamexin, Essentiale forte, Cystone, Ciprinol, Indometacin, Hypromeloza-p, maxitrol)?
Cautand despre boala, oamenii diagnosticati se confrunta cu stari deteriorate de sanatate, pulmonare in majoritatea cazurilor, eu in acest moment ma simt bine, exceptand ochii care ii simt ca se vindeca de la picaturi.

Sunt foarte confuza.
Mutumesc!
O seara frumoasa.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-05-14 14:07
Raman la parerea ca nu este vorba despre sarcoidoza, dar trebuie vazut ce spune si tomografia.
VSH-ul crescut, proteina C reactiva mare si trombocitoza definesc un sindrom inflamator ce poate aparea intr-o boala reumatica.
Reply | Reply with quote | Quote
# DORINA 2012-05-10 07:14
Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti cum sa interpretez aceste rezultate de sange si ce as putea avea?
RBC:2.21
HCT:25.2
HGB:8.3
WBC:3.2
MCV:114.1M3
MCH:37.5PG
ASTEA NU SUNT IN LIMIITELE NORMALE.SUNT FEMEIE SI AM 51 ANI.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-05-10 13:44
Aveti o anemie macrocitara care necesita investigatii suplimentare pentru stabilirea cauzei - deficit de vitamina B12, boala de ficat, hipotiroidism?
Reply | Reply with quote | Quote
# Ion 2012-04-18 14:29
Buna ziua.
Sunt putin nedumerit de unele valori din hemograma mea, spre exemplu valoarea HEM (MCH) de 27,6 e normala sau scazuta?
Leucocite 6.17
Hermatii 5.06
Hemoglobina 14.0
Hematocrit 42.40
Trombocite 218
Vol eritrocitar mediu 82
HEM (MCH) 27.6
CHEM (MCHC) 33.8
Limfocite 35.0
Monocite 4.8
Bazofile 0.1
Eozinofile 5.5
Granulocite segmentate 54.7
Indice distrib. eritrocitar 15.3
Vol trombocitar mediu 9.0
Indice distrib. trombocitar 39.0

Rezultatele biochimiei sunt toate in parametri. Varsta 35 de ani, Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-05-10 13:45
Hemograma este normala.
Reply | Reply with quote | Quote
# Vranceanu Bianca 2012-04-12 14:24
Buna seara, mama mea si-a facut analizele si i-au iesit numar neutrofile 8,22; neutrofile 78,2; limfocite 15,3; PCT trompocit 0,34 si la rezultatele urinii rata filtrarii glomerulare 63,45 si glicemia 112. Mi-ati putea spune ce reprezinta? Avem motive sa ne ingrijoram. Va multumesc. Va doresc o seara minunata in continuare.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-04-17 14:38
Buna ziua,
Va rog sa postati rezultatul complet al hemogramei nu doar unele valori.
Rata filtrarii glomerulare este scazuta (mama dvs sufera de vreo boala de rinichi?) iar glicemia este putin crescuta (daca a fost recoltata pe nemancate ar trebui facut un test de toleranta la glucoza orala - TTGO). Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# Ana Crangulescu 2012-04-07 10:38
Buna ziua,
Sunt insarcinata in 33 de saptamani si am avut urmatoarele rezultate la hemograma. Unele valori nu sunt in intervalul corect si v-as ruga f mult sa ma ajutati cu o interpretare. Multumesc anticipat.

5) Hemograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si indici
Nr leucocite : 6.07 mii/?L 4 - 10
Nr eritrocite : 3.48 mil./?L 3.8 - 5.1
Hemoglobina {Hb.} : 11.1 g/dL 11.7 - 15.5
Hematocrit : 35 % 35 - 45
Volum eritrocitar mediu {VEM} : 100.6 fL 81 - 100
Macrocitoza usoara.
Hemoglobina eritrocitara medie {HEM} : 31.9 pg/cell 27 - 34
Concentratie medie a Hb./eritrocit {CHEM}:31.7 g/dL 32 - 36
Largimea distributiei eritrocitare : 14.9 % 11.6 - 14.8
Nr trombocite : 232 mii/?L 150 - 450
Volum trombocitar mediu {VTM} : 10.1 fL 7.4 - 13
Largimea distributiei trombocitare : 11.1 % 8 - 16.5
Neutrofil : 69 % 45 - 80
Neutrofil : 4.19 mii/?L 2 - 8
Limfocit : 24.1 % 20 - 55
Limfocit : 1.46 mii/?L 1 - 4
Monocit : 6.4 %
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-04-09 15:41
Anemia usoara pe care o aveti poate fi dilutionala, din cauza retentiei de apa caracteristica sarcinii. Cresterea usoara a volumului eritrocitar este normala in sarcina.
Ati luat suplimente de fier si acid folic?
Reply | Reply with quote | Quote
# Bogdan 2012-04-04 20:44
Buna seara,
Valoarea normala a glicemiei este ( VN= 70-120 mg/dl ) nu e mare deviatia fata de VN, dar ar trebui ar trebui sa va refaceti testul. E foarte important sa va faceti testul pe stomacul gol, sa aveti un regim alimentar obisnuit cu o zi inainte, sa evitati activitatile intelectuale inaintea testului si sa nu faceti efort fizic.
Daca va ganditi sa faceti testul la glucoza administrata oral, va sfatuiesc sa aveti lamaie la dumneavostra pentru ca gustul foarte dulce al pulberei de glucoza va poate cauza neplaceri.
De asemenea daca doriti investigatii mai amanuntite puteti sa va dozati hemoglobina-gli cata, fiind un tip de Hb ce are o " memorie " a glucozei, pe baza careia se poate interpreta valorile glicemiei din ultima perioada,
Un alt sfat ar fi sa va controlati dieta, dar sa nu o modificati drastic fara sa consultati un diabetolog sau un nutritionist inainte.Sper ca v-am ajutat, multa sanatate.

" Sanatatea nu e doar o problema legata de stiinta, e si o problema de informare! "
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-04-05 14:12
Stimate Dle Bogdan,
Valoarea normala a glicemiei pe nemancate conform ghidurilor internationale este sub 100 mg/dl, nu pana la 120 mg/dl.
Orice glicemie intre 100 si 125 mg/dl este definita drept glicemie a jeun alterata (IFG, impaired fasting glucose) si trebuie evaluata prin TTGO (test de toleranta la glucoza orala).
Mai multe despre hemglobina glicata puteti citi aici. Actualmente si HbA1c poate fi folosita pentru diagnosticul tulburarilor metabolismului glucidic - prediabet, diabet.
Reply | Reply with quote | Quote
# Angela 2012-04-04 11:15
Buna ziua , am 42 de ani , va rog sa-mi spuneti cum este glicemia 122 mg/dl si daca este prea mare ce ar trebui sa fac ?
Multumesc anticipat
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-04-04 15:12
Buna ziua,
Daca glicemia a fost recoltata pe nemancate, este necesar sa efectuati un test de toleranta la glucoza orala (TTGO), care presupune testarea glicemiei inainte si dupa incarcarea cu o solutie de 75 glucoza. Acest test de provocare va stabili daca aveti un metabolism normal al glucozei, prediabet sau diabet. Cu regim puteti obtine normalizarea glicemiei.
Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# Angela 2012-04-04 10:57
Buna ziua, am 42 de ani si acesta este rezultatul de la hemograma mea :

WBC - 7,72 10^9/l
LYM - 2,41 10^9/l
MID - 0,28 10^9/l
GRA - 5,02 10^9/l
LY% - 31,2 %
MI% - 3,7 %
GR% - 65,1 %
....................................................
RBC 4,33 10^12/l
HGB 12,3 g/dl
HCT 35,74 %
MCV 82 fl
MCH 28,5 pg
MCHC 34,5 g/dl
RDWc 14,1 %
RDWs 46,1 + fl
..................................................
PLT 311 10^9/l
PCT 0,28 %
MVP 8,9 fl
PDWc 40,2 %
PDWs 12,4 fl
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-04-04 15:26
Hemograma este normala.
Reply | Reply with quote | Quote
# Alina 2012-03-29 09:38
Buna ziua! Ce credeti ca semnifica un MCH scazut constant (25-27 fata de limitele normale 28-34pg) si un MCV usor scazut 79.7 (fata de 80-96 fL) la ultima analiza efectuata? Precizez ca tatal meu a fost diagnosticat recent (are 53 de ani) cu hemoglobinopati e (nu a facut inca investitgatii suplimentare in acest sens). Singura afectiune a mea cunoscuta este o hipotiroidita autoimuna sub tratament (inclusiv la momentul recoltarii analizelor de la sus). Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-03-29 10:54
Nu am inteles prea bine daca analizele sunt ale dvs sau ale tatalui. Modificarile nu sunt foarte mari, mai ales daca restul hemogramei este normala. Ar fi utile analize pentru metabolismul fierului - sideremie, saturatia transferinei.
Reply | Reply with quote | Quote
# elena 2012-03-27 07:24
latimea distributiei plachetare este 19.1 , e o problema?
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-03-27 18:40
O valoare crescuta a PDW inseamna ca exista variatie in dimensiunea trombocitelor, adica pe langa trombocitele normale sunt si macrotrombocite . Un PDW de 19 nu este mult crescut.
Cand va mai faceti analize, repetati si hemograma cu frotiu.
Reply | Reply with quote | Quote
# dragos 2012-03-20 12:32
Buna ziua , am 23 ani si acestea sunt rezultatele la hemoleucograma completa
WBC 8.3 4.0/10.0
RBC 4.88 3.80/6.50
HGB 15.4 11.5/17.0
HCT 45.1 37.0/54.0
MCV 92 80/100
MCH 31.4 27.0/32.0
MCHC 34.1 32.0/36.0
RDW 10.2% 11.0/16.0 asta iese din grafic , in dreptul ei scrie "1"
PLT 209 150/500
MPV 8.8 6.0/11.0
PCT 0.184 0.150/0.500
PDW 14.5 11.0/18.0

LYM% 55.6 4.64 1.00/4.00 asta iese din grafic , in dreptul ei scrie "h"
MON% 11.5 0.96 0.20/1.00
NEU% 28.8 2.40 2.00/7.50
EOS% 3.2 0.27 0.00/0.50
BAS% 0.9 0.08 0.00/0.20

ALY% 1.0 0.08 0.0/2.5 0.00/0.25
LIC% 1.0 0.08 0.0/3.0 0.00/0.30

Sunt diagnosticat cu foliculita disecanta , tinand cont ca este vorba de o infectie in organism , asa s-or justifica rezultatele ? multumesc anticipat
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-03-20 16:05
Aveti neutropenie cu limfocitoza relativa, adica procentul neutrofilelor din totalul leucocitelor este prea mic, iar cel al limfocitelor prea mare. Valorile lor ar trebui sa fie exact invers.
Poate insemna multe lucruri (de la o banala viroza la o boala autoimuna), ar putea fi si in cadrul bolii dvs, cel mai bine ar fi sa va adresati medicului dvs curant!
Reply | Reply with quote | Quote
# Georgiana 2012-03-15 19:43
Buna seara

Am 26 de ani si la ultimele analize facute indicele de distribuire al trombocitelor PDW imi iese mai mic decat limitele indicate(15%-17 %), in noiembrie era 11.4% si acum 10.6%. Restul hemoleucogramei complete este in limite. Totusi aceasta scadere ma ingrijoreaza si nu stiu la ce se refera (daca ascunde ceva boli). Va multumesc frumos!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-03-16 13:42
Daca numarul trombocitelor (PLT) si volumul trombocitar mediu (MPV) sunt normale, nu sunt motive de ingrijorare. Puteti repeta o hemograma cu frotiu peste 3-6 luni. Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
# MONY 2012-03-10 09:33
BUNA ZIUA IN URMA CU 3 ZILE AM LUAT REZULTATUL ANALIZELOR DAR TOATA LUMEA MI SPUS DOAR CA AM LIPSA DE FIER.DUMNEAVOAS TRA CE SPUNETI./eritro cite 4.56, hemoglobina 7.26, hematocrit 24.78, MCV 54.37, MCH 15.93, MCHC 29.29, NEU 41.2, MON 12.7,ASTEPT RASPUNSUL .MULTUMESC
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-03-10 09:47
Aveti o anemie hipocroma microcitara, probabil cu fier scazut (hiposideremica ). Pierdeti sange prin scaun, urina, genital? Sunt necesare investigatii suplimentare pentru depistarea cauzei anemiei. Adresati-va de urgenta unui medic internist!
Reply | Reply with quote | Quote
# baciu ramona 2012-03-06 11:55
Buna ziua Eu am facut analize pt sarcina in primul trimestru

leucocite 6.4*10^9/l
hematii 4.26*10^12/l
hemoglobina 13.5 g/dl
hematocrit 39.7%
vol mediu eritrocitar 93 fl
con med de hem erit 34.1 g/dl
indice de distr a erit 15%
trombocite 238*10^9/l
vol mediu trombocitar 13.8 fl
limfocite 1.60*10^9/l
monocite 0.40*10^9/l
granulocite 4.4*10^9/l
limfocite% 25%
monocite% 5%
trombocrit 0.320%
indice de distr a trombocitelor 14.1%
granulocite% 69.8%

Multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-03-06 14:23
Analizele sunt foarte bune. Sarcina usoara!
Reply | Reply with quote | Quote
# Lucian 2012-02-29 15:03
Buna seara,
in urma internarii mi s-au facut o serie de analize - pentru ca am facut o alergie la un antiinflamator - printre care hemoleucograma,
WBC - 12.08 !
rbc 5.15
hgb 15.7
hct 45.1 %
mcv 87.6
lym 1.86
LYM 15.4 % !
MON 1.20 !
mon 9.9 %
EOS 0.14
eos 1.2%
BAS 0.04
bas 0.3%
MCH 30.5
MCHC 34.8
PLT 270
MPV 11.4 !
NEU 8.84 !
NEU 73.2% !
RDW 12.5 %

in alte analize ce au iesit in neregula sunt TSH 0.18 si IgE totale 380.3
va rog sa imi interpretati si mie analiza, sunt nelinistit ca imi persista starea de slabiciune, lipsa de energie
va multumesc mult
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-03-01 18:05
Cum s-a manifestat alergia la antiinflamator?
Aveti leucocitele si neutrofilele crescute, trebuie evaluata si prezenta unei posibile infectii.
Pentru TSH scazut - este nevoie si de dozarea hormonilor tiroidieni (free T4) pentru a vedea cum este functia tiroidiana. Detalii gasiti in articolul despre interpretarea analizelor pentru tiroida.
Reply | Reply with quote | Quote
# Jidveian Florina 2012-01-25 15:54
Buna seara, i-am facut analizele fetitei mele de 2 anu, 10500gr, nu prea mananca de cand avea 3-4 luni, i-am facut in primul an de viata tot felul de analize dar nu a avut nimic decat anemie (din lipsa de fier). I-am faut azi analize la Synevo, Cluj si valorile sunt urmatoarele:
GPT/ALAT/ALT 16
GOT/ASAT/AST 37
Calciu seric 10.1
Creatinina serica 0.29
Glucoza serica 76
Magneziu seric 1.89
Sideremie 39
Numar leucocite 4.53 !
Numar eritrocite 4.42
Hemoglobina 11.8
Hematocrit 35.6
Vol eritrocitar mediu 80.5
Hemoglobina eritr medie 26.7
Concentr medie a Hb/eritrocit 33.1
Largimea distrib eritrocitare 13.4
Nr trombocite 228
Vol trombocitar mediu 10.9
Largimea distrib trombocitare 13.1
Neutrofil 23.8 %
Neutrofil 1.08 !
Limfocit 63.4%
Limfocit 2.87 !
Monocit 11.3 % !
Monocit 0.51
Eozinofil 1.3 %
Eozinofil 0.06
Bazofil 0.2 %
Bazofil 0.01

Analize i-am facut, cum spuneam pt ca nu prea mananca si tot timpul ma gandesc ca poate totusi are ceva, e bolnava de nu mananca. Inca nu am ajuns la medicul de familie.

Va multumesc mult,
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-01-25 16:48
Buna seara,
Analizele sunt bune, nu arata anemie si nici carenta de fier (la synevo valorile normale ale sideremiei la copiii 1-3 ani pornesc de la 25 mg/dl).
Pentru lipsa poftei de mancare ar fi bine sa va adresati unui medic pediatru, greutatea este usor scazuta pentru 2 ani. Un examen coproparazitolo gic ati facut?
Reply | Reply with quote | Quote
# RAMONA 2012-01-24 17:25
Denumire Rezultat Unitate de masura Valori normale
Hemoleucograma
LEUCOCITE 15.3 *10³/µL 4.0-9.0
ERITROCITE 4.22 103*103/µ 3.7-4.9
HEMOGLOBINA 12.2 g/dl 12.0-14.6
HEMATOCRIT 37.3 % 36-46
VOLUM ERITROCITAR MEDIU 88.4 fL 80-96
HEMOGLOBINA ERITROCITARA MEDIE 28.9 pg 29-31
CONCENTRATIA DE HEMOGLOBINA ERITROCITARA MEDIE 32.7 g/dl 32-34
TROMBOCITE 613 *103/µL 150-450
LIMFOCITE% 20.5 % 25-40
LIMFOCITE 3.1 *103/µL 1.0-3.6
MONOCITE% 3.0 % 0-9.0
MONOCITE 0.5 *103/µL 0.2-0.8
GRANULOCITE% 76.5 % 54-63
GRANULOCITE 11.7 *103/µL 2.2-5.7
LATIMEA DE DISTRIBUTIE A ERITROCITELOR 12.4 % 11.5-14.5
TROMBOCITOCRIT 0.26 % 0.01-1
VOLUM TROMBOCITAR MEDIU 4.2 fL 7.4-10.4
LATIMEA DE DISTRIBUTIE A TROMBOCITELOR 15.9 % 9-30
VSH
VSH(1h) 78 mm 2-13v-AS RUGA DACA PUTETI SA IMI INTERPRETATI SI MIE ANALIZELE...MUL TUMESC
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-01-25 01:50
Aveti leucocitele crescute (leucocitoza cu neutrofilie), ceea ce sugereaza o infectie bacteriana pe undeva, iar trombocitele si VSH-ul sunt de asemenea crescute (probabil in cadrul unei inflamatii?). Pentru ce problema ati facut analizele?
Reply | Reply with quote | Quote
# daniela 2012-01-08 09:12
buna ziua !!am 34 ani si nu am menstruatie de 4 ani aseara am avut dureri mari abdominale si am fost la urgenta mi s-au facut analize iar rezultatele sunt creatinina 0.96 val nor max0.9,altgpt/3 5 val norm max31 nr leococite1o.55 val nor max 10.5 ,limfocite 17.9 val min 20 ,neutofile73.7 val max norm.70 ,nr absolut neutrofile 7.77 val norm 7.5, macrotrombocite 38.1 val norm max 20 trombocite 0.29 val max norm 0.28 v-am scris doar pe cele modificate mentionez ca aceste crize abdominale am mai facut de 3 ori in decurs de 3ani cu pirderea constiintei -lesin ,la urgenta mi se spune ca fac gastroenterocol ita agresiva ,e posibil sa lesin din cauza asta?
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-01-08 10:41
Este dificil de discutat doar pe baza informatiilor oferite de dvs. Analizele sunt foarte putin modificate. In afara de durerile abdominale, aveti si alte simptome digestive? Cat dureaza aceste crize abdominale si cu ce le-ati tratat? Ce alte analize ati mai facut? Si nu in ultimul rand, ati mers la un ginecolog pentru a vedea de ce nu aveti menstruatie de 4 ani?
Reply | Reply with quote | Quote
# corina 2012-04-08 09:00
va rog spuneti-mi si mie daca am motive de ingrijorare am facut analizele si acestea sunt rezultatele wbc=3.25 rbc=4.40 hgb=13.54 hct=41.13 PLT=142 MPV=10.24 PCT=0.146 PDW=19.75 MON=13.60 NEU=1.16
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2012-04-09 15:34
Aveti un numar cam mic de leucocite, adica leucopenie.
V-as ruga sa reveniti cu un mesaj in care sa scrieti rezultatul complet al hemogramei asa cum va apare pe buletinul de analize.
Vreo viroza recenta?
Reply | Reply with quote | Quote
# doctorasul 2011-12-29 22:04
vezi ca are o inversie limfomonocitara , cu valorile procentuale e mai greu. ceva eruptii pe corp?
Reply | Reply with quote | Quote
# monica ancuta 2011-12-19 14:08
Buna seara,
Baietelul meu in varsta de 4 ani face febra foarte mare de 3 zile, peste 39.3, dupa un vaccin prevenar. Este clinic sanatos, la examinare. Dr mi-a recom analize, am si valori:
nr leucocite 21.29 10^3ul (5-12)
nr eritrocite = 4.43 10^6ul (3.9-5.1)
hemoglobina = 12.2 g/dl (10-14)
hematocrit = 34.6 % (31-43)
VEM = 78.1 fl (84-96)
HEM = 27.5 Pg (22-34)
CHEM = 35.3 g/dl (32-36)
nr trombocite = 240 10^3/ul (156-408)
nr neutrofile segmentate = 68.7 % (25-60)
nr limfocite = 19.2 % (25-55)
nr monocite = 11.8 % (1-8)
nr eozinofile = 0.2 (1-5)
nr bazofile = 0.1 % (0-1)
Microscopia urinii: rare epiteliale plate, rare leucocite, prezenti urati amorfi, prezent mucus.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2011-12-19 15:49
Buna seara,
Si febra si leucocitoza pot fi reactii la vaccinare. Totusi leucocitele sunt cam mari, iar daca febra persista si nu cedeaza la antitermice consultati medicul de familie/pediatr u pentru a vedea daca nu cumva exista si o infectie suprapusa care trebuie tratata.
Numai bine!
Reply | Reply with quote | Quote
# Sencovici Alina 2011-12-19 06:27
Buna ziua.
Am o pneumonie urata pe care o tratez intravenos.La urgente mi-a facut analize iar singura care nu a iesit in valori normale a fost WBC:2,91.Este cazul sa ma ingrijorez sau in cazul unor infectii urate poate scadea atat?Multumesc anticipat.
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2011-12-19 07:17
Leucopenia (scaderea leucocitelor) poate aparea in formele mai severe de pneumonie.
Reply | Reply with quote | Quote
# symona 2011-12-01 05:38
Multumesc pentru raspuns,
sa aveti parte de Sarbatoriiiii Fericite!
Reply | Reply with quote | Quote
# Symona 2011-11-30 05:36
Revin cu datele complete
nr leucocite 10.79 x10^3/ul
limfocite 15.20 %
monocite 10.20 %
neutrofile 73.00 %
eozinofile 1.30 %
bazofile 0.30 %
limfocite 1.64 x10^3/ul
momocite 1.10 -II-
neutrofile 7.88 -II-
eozinofile 0.14 -II-
bazofile 0.03 -II-
nr eritrocite 4.04 x10^6/ul
hemoglobina 12.50g/dl
hematocrit 35.00%
volum eritrocitar mediu 86.60fl
hemoglobina eritrocitara medie 30.90pg
concentratia medie hb/eritrocit 35.70g/dl
trombocite 272 x10^3/ul
volum mediu trombocitar 10.70 FL
VDRL negativ
Biochimie urinara:
corpi cetonici, bilirubina, eritrocite,gluc oza, leucocite, nitrili,protein a, urobilinogen-negativ
ph=7
leucocite 25WBC/ul
densitate 1.015
sed urinar rare celule epiteliale plate, rare leucocite, rara flora microbiana
Multumesc anticipat pt raspun!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2011-11-30 10:01
Rezultatele hemogramei sunt ok, nu aveti motive de ingrijorare. In sarcina sunt normale o usoara leucocitoza si modificari ale formulei leucocitare.
Nu uitati sa mergeti cu analizele si la urmatorul consult prenatal.
Toate cele bune!
Reply | Reply with quote | Quote
# symona bada 2011-11-29 16:41
Buna seara sunt in varsta de 34 de ani insarcinata in 17 saptamani si am o nelamurere la rezultatele urmatoare:
nr leucocite 10.79
limfocite 15.20
monocite 10.20
restul sunt valori normale acestea trei ma ingrijoreaza.
Multumesc de raspuns!
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2011-11-29 17:48
Va rog sa reveniti cu rezultatul complet al hemogramei asa cum este trecut pe buletinul de analize, cu unitatile de masura.
Reply | Reply with quote | Quote
# Nicoleta 2011-11-07 09:05
Buna ziua,
Astazi am luat rezultatele analizelor fetitei mele in varsata de 11 ani si sunt unele care nu se incadreaza in valori normale:
Leucocite 14,06(5,6-12)
Limfocite% 10,20(25,5-55) Limfocite# 1,44(1,20-4,80)
Neutrofile% 84,60(42,20-74) Neutrofile# 11,89(1,40-6,80)
Eozinofile% 0.10(1-6) Eozinofile# 0,02(0,08-0,06)
Hematocrit 46,30(31-43) -cu Hemoglobina 12,7(10-15)
Eritrocite 5,69(,90-5,20)
Proteina C reactiva 1(0-0,5)
Fibrinogen 423(200-400)
Calciu total 8,26(8,4-10,8)
Calciu ionic 3,51( 3,6-5,2)
Mentionez ca la momentul recoltarii era debutul unei enteroviroze si ca medicul a suspectat-o si de infectie cu helicobacter pilori .Celelalte rezultate se incadreaza in valori normale.
Sunt ingrijorata si pana ajung la medicul de familie as dori o parere. Va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# Je 2013-11-06 11:41
Quoting Nicoleta:
.
Sunt ingrijorata si pana ajung la medicul de familie as dori o parere. Va multumesc

Asa distrugeti copii, vacilor, din pareri si pareri, totul numai din auzite!
Reply | Reply with quote | Quote
# doctorasul 2011-12-29 22:07
helicobacter pilori la varsta pediatrica.....
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2011-11-07 11:19
Buna ziua,
Leucocitele crescute cu neutrofile crescute si probele inflamatorii (proteina C reactiva, fibrinogen) sunt compatibile cu infectia digestiva de care spuneti.
Daca copilul are simptomatologie sugestiva pentru o gastrita, se poate face un test pentru depistarea Helicobacter pylori in scaun. Daca se confirma infectia, se face un tratament antibiotic combinat cu un protector gastric (tripla terapie).
Numai bine!
Reply | Reply with quote | Quote
# Nicoleta 2011-11-08 15:21
Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
# naq alis 2011-11-01 05:57
Buna ziua
Analizele sunt facute la synevo constanta si sunt de rutina, dar la baza au o stare foarte proasta .
-nr leucocite 4.98 mii/ul (4-10)
-nr eritrocite 4.28 mil/ul (3.8-5.1)
-hemoglobina{Hb} 11.6 g/dl (11.7-15.5)
-hematocrit 36.7% (35-45
-vol. eritrocitar mediu {VEM} 85.7 fl (81-100)
-hemoglobina eritrocitara {HEM} 27 .1 pg/cell (27-34)
-concentratie medie a Hb/eritrocit 31.6g/dL (32-36)
-largimea distributiei eritrocitare 13.3% (11.6-14.8)
-nr trombocite186 mii/ul (150-450)
-vol. trombocitar mediu {VTM}10.6fL (7.4-13)
-largimea distributiei trombocitare 12.4% (8-16.5)
-neutrofil 26.8% (45-80)
-neutrofil 1.33 mii/ul (2.-8)
-limfocit 59.8% (20-55)
-limfocit 2.98 mii/ul (1-4)
-monocit 11.6% (
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2011-11-01 06:21
Buna ziua,
Valoarea pentru hemoglobina este la limita inferioara a normalului dat de laborator dar nu sunt motive de ingrijorare (poate ati avut de curand menstra?)
Limfocitele sunt crescute, ceea ce apare frecvent dupa o infectie virala (o raceala recenta?).
In rest, analizele sunt ok.
Daca starea proasta persista, consultati medicul de familie pentru efectuarea unor investigatii suplimentare! Numai bine!
Reply | Reply with quote | Quote
# ana 2011-10-28 12:18
daca am la leucocite 4.3 este bine
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2011-10-28 13:04
daca unitatea de masura e x10^3/mm3 si se incadreaza in valorile normale ale laboratorului, da e bine
Reply | Reply with quote | Quote
# Naq Alis 2011-10-31 16:03
Buna seara.
Numele meu e Alis si sunt o tanara de 27 de ani.Azi mi-au venit rez la hemograma facuta vineri si as vrea ,daca se poate sa-mi spuneti ce se intampla daca:
-hemoglobine este 11.6
-eritrocite 31.6
-neutrofile 26.8%
-neutrofile 1.33mii/ul
-limfocite 59.8
va multumesc anticipat
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2011-10-31 17:51
Buna seara,
Hemoglobina este usor scazuta, depinde si de valorile normale ale laboratorului unde ati facut analiza. Daca valoarea 31.6 reprezinta hematocritul, este de asemenea scazut.
Neutrofilele sunt cam putine, iar limfocitele crescute (limfocitoza).
Va rog reveniti cu rezultatul complet al hemogramei si cu raspunsul la o intrebare: pentru ce ati facut analiza? de rutina sau ati avut o recomandare?
Reply | Reply with quote | Quote
# irina u. 2017-10-20 20:44
hematologie..LY M.3.84..LYM% 55,6,..GRA% 36,4..HGB 15,2..RDWcv 15,9..crestere la rezultat,va rog dati un raspuns ,multumesc
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh