Vaccinul HPV protejează împotriva cancerului anal

Aprobat deja pentru prevenirea cancerului anal la b?rba?i, cialis vaccinul HPV Cervarix (GSK) s-a dovedit a fi protector ?i pentru femei, shop potrivit unui studiu publicat în Lancet.

Virusul HPV este asociat cu un risc crescut de cancer cervical (la femei), cancer penian (la bărbați), cancer anal și oral la ambele sexe.

Infecția anală cu HPV 16 și 18 este responsabilă de majoritatea cazurilor de cancer anal. Femeile au o incidență de 2 ori mai mare de cancer anal decât bărbații, consecință a sexului anal și a posibilității de transmitere a virusului de la leziuni genitale.

Studiu apărut în Lancet a arătat că vaccinul a prevenit 62% din cancerele anale și 76.4% din cancerele cervicale your-stomach-health.com HPV. La femeile care nu au fost expuse virusului HPV anterior imunizării (HPV naive), vaccinul a asigurat o protecție de 84% împotriva infecției anale și 88% împotriva infecției cervicale. Același studiu a mai relevat faptul că Cervarix conferă protecție și împotriva HPV 31, 33 și 45.

Add comment


Security code
Refresh