Omega-3 crește riscul de cancer de prostată?

Consumul crescut de ulei de pește sau suplimente cu omega-3 ar putea fi nocive pentru sănătatea bărbaților, după ce un amplu studiu prospectiv publicat în JNCI a arătat o asociere cu un risc crescut de cancer de prostată.

Promovați pentru beneficiile cardiovasculare, acizii grași omega-3 prezenți în concentrații crescute în sânge au fost asociați cu un risc cu 43% mai mare de a dezvolta cancer de prostată. Datele privind această asociere sunt contradictorii, existând studii care au arătat că acizii grași omega-3 au efect protector și altele că reprezintă un factor de risc. Mecanismul prin care acizii grași omega-3 ar putea fi implicați în cancerul de prostată nu este elucidat, însă se presupune că produșii rezultați din metabolizarea lor pot produce leziuni ADN.

Studiul are însă și o limită majoră și anume faptul că măsurarea concentrației de acizi grași omega-3 s-a făcut printr-o singură determinare, ceea ce nu reflectă consumul pe termen lung și poate fi mult afectată de aportul alimentar recent.

Comments  

# Dorin 2013-11-05 15:12
Studiul in discutie vorbeste despre suplimentele alimentare cu ulei de peste sau cu acizi Omega 3, deci putem concluziona ca barbatii trebuie sa nu ia aceste suplimente farmaceutice , ci sa manance peşte o data sau de doua ori/ saptamana . Probabil intervine si aici dictonul ,, tot ce este mult , strica".
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh

Ultimele comentarii

 • Doresc sa stiu daca zenela este bun si la barbati in mancarime intima sub scrot.

  Read more...

   
 • Bună! !VREAU SA VA ÎNTREB CU ABLAȚIA ȘANȚ ȘANSE DE SCĂPAT BOALA SAU CUM SANTETI AȚI ...

  Read more...

   
 • Leucocite 10.3 si hemoglobina 14.3.va rog să îmi spuneți dacă sunt bune.am 27 ...

  Read more...

   
 • Anti-TPO = 49.4 Ul/mL TSH = 0.454 uUl/ml Daca se poate sa-mi spuneti si mie ce ...

  Read more...

   
 • Buna Alina! Ai scapat pana la urma de vulvodinie? Ce tratament ai facut?

  Read more...