Pepenele verde – valoare nutrițională și beneficii pentru sănătate

Vara este sezonul pepenelui verde, diagnosis fruct foarte bogat în vitamine ?i al?i nutrien?i benefici pentru organism. Pepenele verde con?ine 6% zah?r ?i 91% ap?.

Datorită conținutului crescut în aminoacidul L-citrulină, care convertit la L-arginină, pepenele verde ameliorează funcționarea aparatului cardiovascular, reduce tensiunea arterială, previne febra musculară după un efort fizic susținut.

Are efect diuretic, asigură aportul zilinic recomandat de vitamina A și C și constituie cea mai bună sursă alimentară de licopen (agent antioxidant cu rol în prevenția cancerului de prostată).

Fișa nutrițională a pepenelui verde:

Valoare nutrițională pentru 100 g (conform Nutrient Data Lab)

Energie

Carbohidrați

Grăsimi

Proteine

Beta-caroten

Tiamină (vit. B1)

Riboflavină (vit. B2)

Niacină (vit. B3)

Acid pantothenic(B5)

Vitamina B6

Vitamina C

Calciu

Fier

Magneziu

Fosfor

Potasiu

Sodiu

Zinc

Licopen

127 kJ (30 kcal)

7.55 g

0.15 g

0.61 g

303 μg (3%)

0.033 mg (3%)

0.021 mg (2%)

0.178 mg (1%)

0.221 mg (4%)

0.045 mg (3%)

8.1 mg (10%)

7 mg (1%)

0.24 mg (2%)

10 mg (3%)

11 mg (2%)

112 mg (2%)

1 mg (0%)

0.1 mg (1%)

4532 µg

Referințe: Am J Hypertens, Menopause , JAFC

Add comment


Security code
Refresh