Rosalind Franklin, femeia din spatele descoperirii structurii ADN-ului

Google celebreaz? azi printr-un logo pe Rosalind Franklin, recipe clinic biofiziciana britanic? ale c?rei cercet?ri au contribuit la descoperirea structurii ADN-ului.

Cercetătoarea s-a născut la Londra în 25 iulie 1920 și a decedat pe 16 aprilie 1958, la vârsta de 37 ani, în urma unui cancer ovarian.

În ultimii ani ea a fost recunoscută ca femeia căreia i-a fost refuzat premiul Nobel pentru contribuția sa la descoperirea structurii ADN. Franklin a folosit razele X pentru a fotografia ADN-ul, iar imaginea ei – Photo 51 – a fost folosită de James Watson, Francis Crick și Maurice Wilkins (sub îndrumarea căruia a lucrat la King’s College London) pentru a definitiva structura dublu helix a AND-ului. Cei 3 au primit premiul Nobel în 1962, însă ulterior Crick a recunoscut contribuția Rosalindei Franklin în această descoperire.

Comments  

# tSTELUTA TUDOR 2016-06-21 16:58
IN ROMANIA EXIATA MEDICAMENTE CARE CONTIN HORMONUL TIROIDIAN FREE T3? SUB CE DENUMIRE? ELE CONTIN NUMAI FT3 SAU SI FT4,SI IN CE PROPORTIE? VA ROG MULT SA -MI RASPUNDETI LA ACESTE INTREBARI,PENTU CA AM MARE NEVOIE DE HORMONUL FT3.
Reply | Reply with quote | Quote
# Val 2016-06-27 15:15
Cel mai intalnit este Novothyral 100, care contine ambii hormoni:T4 (levotiroxina sodica)-100 micrograme si T3 (liotironina sodica)-20 micrograme. Nu stiu daca exista la noi si Novothyral in alte concentratii.
Multa sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh