Tiroida vara – sfaturi pentru hipo/hipertiroidieni

Variațiile de temperatură din sezonul cald/rece pot influența funcționarea glandei tiroide. Astfel, find temperatura scăzută din timpul iernii poate induce un status ușor hipotiroidian, iar temperatura crescută de vară poate induce un status hipertiroidian.

Fiind un excitant al funcției tiroidiene, căldura poate crea probleme pacienților cu hipertiroidism și poate fi benefică celor cu hipotiroidism.

Sfaturi pentru pacienții cu hipertiroidism

Vara poate precipita o decompensare a bolii la pacienții hipertiroidieni, ca urmare a temperaturii crescute din mediul extern. Din acest motiv, dozele de antitiroidiene de sinteză trebuie crescute în perioada de vară și scăzute iarna.

Hipertiroidienii trebuie să evite concediile la mare, întrucât climatul marin este unul excitant și stimulează sinteza de hormoni tiroidieni. Dacă totuși aleg să meargă la mare, pacienții cu hipertiroidism trebuie să crească dozele de antitiroidiene.

Sfaturi pentru pacienții cu hipotiroidism

La pacienții cu hipofuncție tiroidiană aflați în tratatament de substituție, necesarul de hormoni tiroidieni poate fi crescut iarna și scăzut vara.   Pentru hipotiroidieni vacanțele la mare sunt prielnice, întrucât este stimulată producția de hormoni tiroidieni; climatul marin este astfel o metodă de auto-tratament a insuficienței tirodiene.

Add comment


Security code
Refresh