Limfocite killer care distrug cancerul, create în laborator

Pornind de la limfocite T mature, here cercet?torii japonezi au reu?it s? ob?in? în laborator limfocite killer ?intite împotriva celulelor canceroase, prescription potrivit unui studiu publicat în Stem Cell.

Astfel, cercetătorii de la RIKEN Research Centre for Allergy and Immunology din Japonia au folosit “factorii Yamanaka” (factori de creștere folosiți pentru obținerea de celule stem din celule deja specializate, denumiți după Shinya Yamanaka, câștigătorul premiului Nobel din 2012) pentru a reprograma limfocite T mature melanom-specifice în celule stem pluripotente induse (iPSC). Ulterior aceste celule stem pluripotente induse au generat limfocite T cancer-specifice. Aceste limfocite killer au dovedit activitate antitumorală prin sinteza de interferon-gamma.

Echipa Dr Kawamoto urmează să studieze dacă aceste celule T pot “ucide” selectiv celulele canceroase fără a produce leziuni celulelor sănătoase, fapt ce le-ar conferi superioritate față de chimioterapicele actuale. Astfel, aceste limfocitele T cancer-killer ar putea fi direct injectate pacienților în scop terapeutic.

Comments  

# Gabriela 2013-01-18 08:35
Ar fi bine daca s-ar gasi o varianta astfel incat celulele sanatoase sa nu mai aiba de suferit in tratamentul celor canceroase... dar oare cand?
Eu sunt studenta in anul I la medicina si ma inteerseaza in mod deosebit cancerul la san. O ruda de-a mea a avut cancer mamar si as vrea sa descopar sau macar sa ajut in tratarea acestei boli pe viitor. Pana atunci, insa, invat si ma documentez. Am avut norocul sa o intalnesc la o conferinta pe doamna dr. Claudia Teodorescu care este Medic primar radiologie si imagistica medicala Doctor in medicina si care ofera consultatii la clinica Donna Medical Center. O femeie deosebita, inteligenta, care stie cu adevarat multe lucruri despre cancerul mamar. Sper sa am ocazia sa lucrez cu dumneaei intr-o buna zi.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh