Idarucizumab (Praxbind), antidot pentru dabigatran

Idarucizumab (Praxbind), un anticorp monoclonal dezvoltat de Boehringer Ingelheim Pharmaceuticals, a fost aprobat pentru reversarea efectului anticoagulant al dabigatran.

Dincolo de avantajele pe care le oferă față de acenocumarol sau heparine, una dintre problemele noilor anticoagulante orale (NOAC) era lipsa unor molecule antidot.

Dabigatran (Pradaxa) este un anticoagulant oral care acționează ca inhibitor al trombinei și este utilizat pentru prevenția accidentelor vasculare la pacienții cu fibrilație atrială non-valvulară și pentru prevenția/tratamentul tromboembolismului venos. Deși dabigatran este asociat cu un risc mai mic de sângerare majoră decât acenocumarol (sintrom, trombostop), episoade hemoragice semnificative pot apărea; în plus, pacienții tratați cu dabigatran pot avea nevoie de intervenții chirurgicale de urgență, iar tratamentul anticoagulant crește riscul de sângerare perioperatorie în acest caz.

Pentru astfel de situații (chirurgie/intervenții în urgență sau sângerări necontrolate/amenințătoare de viață), se poate folosi idarucizumab ca antidot al dabigatran. Această reversare a efectului anticoagulant este rapidă (în decurs de câteva minute) și completă, fără a produce efecte procoagulante.    

Referințe: Idarucizumab for Dabigatran Reversal. NEJM 2015 

Add comment


Security code
Refresh

Ultimele comentarii

 • Zenella Med este ovul, barbatul nu are unde sa-l introduca. Incercati canesten ...

  Read more...

   
 • Doresc sa stiu daca zenela este bun si la barbati in mancarime intima sub scrot.

  Read more...

   
 • Bună! !VREAU SA VA ÎNTREB CU ABLAȚIA ȘANȚ ȘANSE DE SCĂPAT BOALA SAU CUM SANTETI AȚI ...

  Read more...

   
 • Leucocite 10.3 si hemoglobina 14.3.va rog să îmi spuneți dacă sunt bune.am 27 ...

  Read more...

   
 • Anti-TPO = 49.4 Ul/mL TSH = 0.454 uUl/ml Daca se poate sa-mi spuneti si mie ce ...

  Read more...