Dieta în acnee

Dincolo de factorul hormonal care intr? în ac?iune la pubertate, treat infec?ia cu Propionibacterium acnes ?i hipersecre?ia de sebum, acneea poate fi agravat? ?i între?inut? de anumite alimente.

Se și spune că pielea este oglinda organismului și ea poate reflecta consecințele unei diete necorespunzătoare.

  • Alimente de evitat: cafea, dulciuri rafinate (ciocolată, prăjituri), produse fast-food, chipsuri, lactate grase (frișcă, smântână), prăjeli, paste făinoase rafinate, mezeluri, băuturi carbogazoase, condimente, maioneze, carne grasă.
  • Alimente recomandate: iaurturi probiotice, kefir, sucuri de legume (morcovi), salată, urzici, ţelină, usturoi, cereale integrale, ceapă, pește, suplimente alimentare (echinaceea, acizi grași omega-3).

În general, trebuie adoptată o dietă săracă în carbohidrați (în special alimente cu indice glicemic mare, care cresc brusc glicemia și declanșează o secreție mare de insulină, hormon incriminat în agravarea erupției acneice) și în lactate (care stimulează secreția glandelor sebacee).

Deși rolul alimentație în patogenia acneei este controversat, unii dermatologi recomandă dieta ca parte a tratamentului pentru acnee.

foto: sciencedaily.com

Comments  

# Larysalary 2014-01-23 20:33
Buna. am 14 ani si vreau sa scap de cosuri ma obosesc cu ele de mult timp .. nu stiu ke sa fac am incercat si cu pasta de dinti si cu lamaie si cu usturoi pisat nu mi-a folosit ..!! ajutatima..
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh