Cuprenil (penicilamina) - prospect

Cuprenil (penicilamina) - prospect

Compoziţie: Comprimate cu 0,250 g de d-Penicilaminum.

Acţiune terapeutică: Cuprenilul captează ionii metalici mai ales de plumb, mercur anorganic, cupru, fier, arsen, zinc. Complecşii solizi netoxici care se formează cu această ocazie sunt eliminaţi prin rinichi, respectiv urină.

Indicaţii: Este agentul selectiv în boala Wilson (degenerare hepatolenticulară) provocată de tulburări ale metabolismului cuprului şi care conduce la depunerea cuprului în ficat. Cuprenilul este activ în tratamentul intoxicaţiilor cu theliu şi plumb. Este activ în artrite reumatoide.

Efecte adverse: Preparatul produce reacţii alergice, care sunt erupţii cutanate, prurit, cefalee, greaţă şi afectare ganglionară. Uneori produce suficienţă de fier. În aceste cazuri este necesar să se reducă doza, sau temporar, întreruperea tratamentului. Tratamentul va trebui reînceput cu doze mici, care se vor mări gradat mai târziu. Eozinofilie, leucopenie, agranulocitoză, trombopenie, anemie aplastică. Nefroză. Tulburări ale hepatocitului până la icter colestatic fatal. Fenomene dispeptice. Tulburări imunologice cu manifestări de miastenia gravis. Dermatomiozită. Pemfigus. Sindrom lupoid. Întârzierea cicatrizării plăgilor. Efecte teratogene.

Contraindicaţii: Alergie la peniciline, leucopenie, trombopenie, boli renale şi hepatice.

Precauţii: Se recomandă în timpul tratamentului controlul sanguin.

Mod de administrare: Medicamentul se administrează la prescripţia medicului. În absenţa prescripţiei medicului, în mod normal se recomandă 3-6 comprimate pe zi, după mese, pentru adulţi şi copii. În cazuri grave, doza zilnică poate fi mărită până la 16 comprimate. La copiii peste 6 luni se recomandă 1 comprimat pe zi. În artritele reumatoide, Cuprenilul se administrează în doze crescute gradat, doza iniţială de 0,500-1,750 g pe zi fracţionat şi asociat cu vitamine, în special Vitamina B6 şi produse cu fier.

Formă de prezentare: Ambalaje cu 500 comprimate de 250 mg.

Comments  

# Buna ziua,am nevoie. 2020-06-30 08:55
Am nevoie foarte mare de aceste pastile sau cupripen unde pot sa il gasesc.
Reply | Reply with quote | Quote
# Emil 2013-02-22 09:02
Sulfasalazina e o gluma proasta. Cuprenilul e mult mai eficace in tratamentul si remisia bolilor reumatice! Lipsesc medicii cu experienta necesara.
Reply | Reply with quote | Quote
# cuprenil 2010-09-02 07:52
cuprenil este adus in tara prin Compania Nationala Unifarm Bucuresti, luati legatura cu ei.
daca aveti posibilitatea incercati sa-l procurati din strainatate, unde se gaseste sub diferite denumiri comerciale: cuprenil (bulgaria), cupripen (spania), cuprimine (canada, sua, suedia), penicillamine (grecia, anglia), metalcaptase (germania, cehia, slovacia), distamine (irlanda, anglia).
Reply | Reply with quote | Quote
# marianapripici 2010-09-01 22:19
din ce cauza nu se gaseste
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh

Ultimele comentarii