Ce conține cafeaua ta zilnică?

O savurezi în fiecare dimineață înainte de a începe ziua – dar te-ai întrebat vreodată ce se ascunde în cana zilnică de cafea?

Ei bine 98% este apă, iar restul de 2% sunt “the good stuff”. Când te gândești la cafea primul lucru care îți vine în minte este aroma: aceasta este data de 2-etilfenol, compus care are un miros medicinal puternic dar care este folosit și de gândaci ca mijloc de comunicare pentru a se avertiza unii pe alții de pericole. Un alt compus care conferă aroma cafelei este dimetil-disulfit, care în cantități mari nu ar putea fi suportat olfactiv.

Savoarea cafelei este dată de acetil-metil-carbinol (gust untos) și de trigonelina (gust ușor dulceag). Adevăratul component-vedetă din cafea este însă acidul 3,5-dicafeoilquinic, care protejează creierul împotriva radicalilor liberi.

Dincolo de stimularea mirosului și a papilelor gustative, ingredientul pe care noi îl vânăm în cafea este cafeina – un alcaloid care blochează receptorii de adenozină din creier, menținându-ne treji.

Add comment


Security code
Refresh

Ultimele comentarii

  • Problemele cu acneea pot sa apara mai ales din cauze hormonale.

    Read more...

     
  • Zenella Med este ovul, barbatul nu are unde sa-l introduca. Incercati canesten ...

    Read more...

     
  • Doresc sa stiu daca zenela este bun si la barbati in mancarime intima sub scrot.

    Read more...

     
  • Bună! !VREAU SA VA ÎNTREB CU ABLAȚIA ȘANȚ ȘANSE DE SCĂPAT BOALA SAU CUM SANTETI AȚI ...

    Read more...

     
  • Leucocite 10.3 si hemoglobina 14.3.va rog să îmi spuneți dacă sunt bune.am 27 ...

    Read more...