Ce conține cafeaua ta zilnică?

O savurezi în fiecare dimineață înainte de a începe ziua – dar te-ai întrebat vreodată ce se ascunde în cana zilnică de cafea?

Ei bine 98% este apă, iar restul de 2% sunt “the good stuff”. Când te gândești la cafea primul lucru care îți vine în minte este aroma: aceasta este data de 2-etilfenol, compus care are un miros medicinal puternic dar care este folosit și de gândaci ca mijloc de comunicare pentru a se avertiza unii pe alții de pericole. Un alt compus care conferă aroma cafelei este dimetil-disulfit, care în cantități mari nu ar putea fi suportat olfactiv.

Savoarea cafelei este dată de acetil-metil-carbinol (gust untos) și de trigonelina (gust ușor dulceag). Adevăratul component-vedetă din cafea este însă acidul 3,5-dicafeoilquinic, care protejează creierul împotriva radicalilor liberi.

Dincolo de stimularea mirosului și a papilelor gustative, ingredientul pe care noi îl vânăm în cafea este cafeina – un alcaloid care blochează receptorii de adenozină din creier, menținându-ne treji.

Add comment


Security code
Refresh

Ultimele comentarii

  • Buna florentina... Tatalui meu i-a fost recomandat sintrom pe care l-a si luat ...

    Read more...

     
  • [quote name="Popa Minerva"]Trebui e sa va contrazic,imi pare rau. Am avut un chist ...

    Read more...

     
  • Eu iau folixin pentru a mai opri stoparea caderii parului, dar pana acum nu prea ...

    Read more...

     
  • Bunicul meu are psa 471 și vsh 89 a fost diagnosticat cu cancer de prostata . Ce ...

    Read more...

     
  • Buna ziua!As dori sa imi interpretati si mie ecografia.Ficat -antero-posteri ...

    Read more...