Studiul din 1998 care asocia vaccinul ROR cu autismul a fost un trucaj

Studiul lui Wakefield din 1998 despre legătura dintre vaccinul ROR (MMR) și autism a fost un trucaj elaborat, acuză prestigioasa publicație BMJ într-un articol publicat în 5 ian 2011.

La acea vreme, studiul a stârnit panică în rândul părinților din Marea Britanie și a redus semnificativ rata imunizărilor împotriva rubeolei, rujeolei și oreionului. În februarie 2010, The Lancet a retras oficial studiul lui Wakefield care dovedea existența unei legături dintre vaccinul MMR și dezvoltarea autismului la copii. Redacția recunoscuse încă din 2004 că nu ar fi trebuit să publice acel studiu. Rezultatele studiului din 1998 au fost contrazise de peste 20 cercetări ulterioare. General Medical Council (GMC) a constatat că au existat erori în conducerea studiului din 1998 și a invalidat rezultatele acestuia.

În martie 2010, justiţia din SUA a respins orice legătură între vaccinul ROR administrat bebeluşului William Mead şi simptomele de autism pe care le-a dezvoltat după şase luni; alte procese similare au primit același verdict.

Dincolo de imunizarea propriu-zisă, considerată de unii autori ca o traumă psihică (ce poate fi responsabilă de apariția unor tulburări psihocomportamentale ulterior în viață), suspiciunea privind implicarea vaccinurilor în etiologia unor afecțiuni nervos centrale a apărut de la doza infimă de mercur  care intră în compoziția vaccinurilor. Tiomersalul este un derivat de mercur folosit pentru proprietățile sale de bun conservant și pentru împiedicarea contaminării produsului. Cantitățile de mercur care se găsesc în vaccinuri nu declanșează reacții alergice, toxice sau sistemice. La o doză de 0,5 ml de vaccin, există 0,01 micrograme de derivat, riscurile pentru sănătate apărând prin prezenţa a peste 50 de micrograme thiomersal.

Add comment


Security code
Refresh