Sirturo (bedaquiline) în tratamentul tuberculozei MDR

Dup? 40 ani în care terapia tuberculostatic? a r?mas aceea?i, sildenafil sovaldi un nou medicament se adaug? arsenalului terapeutic împotriva tuberculozei.

Sirturo (bedaquiline, Janssen Therapeutics) a fost aprobat de FDA pentru tratamentul tuberculozei multi-drog rezistentă (MDR), ca parte a terapiei combinate cu alte tuberculostatice, atunci când nu sunt disponibile alternative, anunță drugs.com. Bedaquiline acționează prin inhibarea enzimei de care Mycobacterium tuberculosis are nevoie pentru replicare și diseminare în organism. Medicamentul a beneficiat de o aprobare accelerată din partea FDA, program care oferă pacienților accesul mai rapid la medicamente pentru boli grave, în timp ce compania producătoare continuă studiile pentru confirmarea beneficiului și a profilului de siguranță.

Prescrierea medicamentului trebuie făcută cu prudență întrucât Sirturo (bedaquiline) poate cauza prelungirea QT și crește riscul de aritmii cardiace. Cele mai frecvente reacții adverse raportate în studii au fost cefaleea, durerile articulare și greața.

Add comment


Security code
Refresh

Ultimele comentarii

 • Buna,am început sa iau Karisa in urma cu 10 zile. Nu iau anticoncepționa le de ...

  Read more...

   
 • Fa proasto albinele ințeapa nu musca

  Read more...

   
 • Mersul la sala e indicat mai ales daca vrei sa pui masa musculara. Daca pe langa ...

  Read more...

   
 • Bună ziua, am făcut niște analize și AgHbs are valoarea 3428.41. Ce înseamnă?

  Read more...

   
 • Bună ziua, Foarte bun articolul care se afla aici! Va sfătuiesc sa urmați tratamentul ...

  Read more...