Sirturo (bedaquiline) în tratamentul tuberculozei MDR

Dup? 40 ani în care terapia tuberculostatic? a r?mas aceea?i, sildenafil sovaldi un nou medicament se adaug? arsenalului terapeutic împotriva tuberculozei.

Sirturo (bedaquiline, Janssen Therapeutics) a fost aprobat de FDA pentru tratamentul tuberculozei multi-drog rezistentă (MDR), ca parte a terapiei combinate cu alte tuberculostatice, atunci când nu sunt disponibile alternative, anunță drugs.com. Bedaquiline acționează prin inhibarea enzimei de care Mycobacterium tuberculosis are nevoie pentru replicare și diseminare în organism. Medicamentul a beneficiat de o aprobare accelerată din partea FDA, program care oferă pacienților accesul mai rapid la medicamente pentru boli grave, în timp ce compania producătoare continuă studiile pentru confirmarea beneficiului și a profilului de siguranță.

Prescrierea medicamentului trebuie făcută cu prudență întrucât Sirturo (bedaquiline) poate cauza prelungirea QT și crește riscul de aritmii cardiace. Cele mai frecvente reacții adverse raportate în studii au fost cefaleea, durerile articulare și greața.

Add comment


Security code
Refresh

Ultimele comentarii

 • am 2 spline accesorii de 24,5x14 cm si 13x14cmce trebuie sa fac ? Nu doare ,am ...

  Read more...

   
 • Bună ziua Am fost diagnosticat cu sarcoidoza pulmonara, boala va necesita mult ...

  Read more...

   
 • AntiHBs Ag >150 UI Anti HBcor sumar -pozitiv Spuneti- mi vă rog cât de grav este?

  Read more...

   
 • Buna ziua, T4 free - 22.63 (8.9-17.2) Tsh 2.32 (0.3-4.5) ATPO 79.51 (

  Read more...

   
 • Buna ziua in urma unor analize am urmatoarele rezultate: Bilirubina directa 0.24 ...

  Read more...