Kiwi – valoare nutrițională și beneficii pentru sănătate

Fructul de kiwi este o surs? excelent? de vitamine C, treatment find K ?i E, precum ?i de fibre.

Ajută la digestie (datorită conținutului crescut de fibre are efect laxativ), asigură protecție cardiovasculară prin prezența de acizi grași omega-3 (scade colesterolul și trigliceridele, inhibă agregarea plachetară) și previne apariția degenerescenței maculare. Conferă senzația de sațietate după consum, ceea ce poate fi util în curele de slăbire. Conține actinidain, o enzimă proteolitică care poate da alergii (și care impune nevoia ca deserturile cu lactate/gelatină și kiwi să fie consumate rapid după preparare, întrucât enzima dizolvă proteinele din lapte/colagenul și lichefiază desertul).

Fișa nutrițională a fructului de kiwi:

Valoare nutrițională pentru 100 grame (conform Nutrient Data Lab)

Energie

Carbohidrați

Fibre

Lipide (grăsimi)

Proteine

Vitamina B1 (Tiamină)

Vitamina B2 (Riboflavină)

Vitamina B3 (Niacină)

Vitamina B5 (Acid Pantotenic)

Vitamina B6

Folat (vitamina B9)

Vitamina C

Vitamina E

Vitamina K

Calcium

Fier

Magneziu

Fosfor

Potasiu

Sodiu

Zinc

255 kJ (61 kcal)

14.66 g

3 g

0.52 g

1.14 g

0.027 mg (2%)

0.025 mg (2%)

0.341 mg (2%)

0.183 mg (4%)

0.063 mg (5%)

25 μg (6%)

92.7 mg (112%)

1.46 mg (10%)

40.3 μg (38%)

34 mg (3%)

0.31 mg (2%)

17 mg (5%)

34 mg (5%)

312 mg (7%)

3 mg (0%)

0.14 mg (1%)

Add comment


Security code
Refresh