Diclofenac, physician tablete, supozitoare, fiole - prospect
Antireumatic, antiinflamator, analgezic, antipiretic
Compoziţie: Fiecare formă de prezentare conţine: diclofenac de sodiu 25 mg (tablete), 75 mg/3ml (fiolă), 100 mg (supozitor).
Proprietăţi: Declophen este un medicament nesteroidic cu proprietăţi antireumatice, antiinflamatorii, analgezice şi antipiretice. Diclofenacul de sodiu, ingredientul activ din tabletele, fiolele şi supozitoarele de Declophen, are un efect puternic inhibitor al ciclo-oxigenazei, enzimă ce intervine în sinteza prostaglandinelor. Aceasta produce o scădere remarcabilă a cantităţii de prostaglandine şi, în consecinţă, răspunsul la reacţiile dureroase şi inflamatorii este abolit. Concentraţia maximă în plasmă se atinge aproximativ în 1,5 - 2 ore după administrarea orală şi mai repede după injecţii i.m. cu Declophen. Concentraţiile echivalente cu cele din plasmă se ating rapid în lichidul sinovial şi persistă mult mai mult. Nu se produc acumulări în corp în timpul administrării prelungite de Declophen, deoarece este rapid metabolizat şi excretat în principal prin urină, cu un timp de înjumătăţire de 2 ore. Aceste proprietăţi recomandă Declophen-ul ca medicament de primă alegere în tratamentul inflamaţiilor, ameliorând mobilitatea şi durerea articulară cu efecte secundare minime.
Indicaţii: Artrite reumatoide; osteoartrite; spondilită anchilopoetică; artrita gutoasă; sindrom de umăr dureros (peritendinite, capsulite, bursite şi artrite acute); reumatism non-articular; condiţii inflamatorii dureroase posttraumatice şi postoperatorii; dismenoree primară; diverse afecţiuni în sfera ginecologică.
Contraindicaţii: Ulcer peptic; hipersensibilitate la Diclofenac de sodiu; în primul trimestru de sarcină.
Precauţii: Ca şi pentru alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene, medicamentul trebuie să fie dat cu prudenţă pacienţilor care primesc tratament anticoagulant oral. Funcţia renală trebuie testată în timpul tratamentului de lungă durată.
Efecte secundare: Deşi moderate şi rare, la unii pacienţi pot apărea: tulburări gastrointestinale, dureri epigastrice, greaţă, prurit, cefalee, edem.
Dozare: Tablete: 1-2 tablete de trei ori pe zi sau după recomandarea medicului. Fiole (pentru injecţii i.m.): o fiolă pe zi sau o fiolă la 12 ore în cazurile severe sau la recomandarea medicului. Supozitoare: 1 pe zi sau la recomandarea medicului.
Formă de prezentare: Cutii conţinând 20 tablete, 3 fiole, 5 supozitoare.
Condiţii de păstrare: Locuri uscate şi reci. Nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor.
Comments