Diazepam, buy viagra comprimate - prospect
Prezentare farmaceutică: Comprimate conţinând diazepam 2 mg sau 10 mg (flac. cu 30 buc.); fiole a 2 ml soluţie injectabilă conţinând diazepam 10 mg (cutie cu 5 buc.).
Acţiune terapeutică: Tranchilizant din grupa benzodiazepinelor; miorelaxant şi anticonvulsivant, antispastic uterin, slab parasimpatolitic; efectul este rapid, de durată relativ scurtă la începutul tratamentului, dar durabilă la prelungirea acestuia.
Indicaţii: Stări de anxietate în nevroze, sindrom psihovegetativ, sindrom de menopauză, stări depresive cu agitaţie, afecţiuni diverse însoţite de tensiune psihică şi anxietate; insomnie prin anxietate, pavor nocturn şi somnambulism; pentru sedare, în cadrul curei de dezintoxicare la alcoolici; spasme musculare în boli reumatice, traumatisme, fracturi, accidente cerebro-vasculare; tetanos, stare de rău epileptic; ca medicaţie pre- şi postoperatorie; în iminenţa de avort sau naşterea prematură, pentru uşurarea naşterii în caz de hipertonie uterină.
Mod de administrare: Oral, la adulţi şi copii mari 2 mg, 5 mg sau 10 mg de 1-2 ori/zi (după situaţie); la bătrâni 2 mg de 1-2 ori/zi (se poate creşte, cu prudenţă); la copii mici câte 1-2 mg de 2 ori/zi (se poate creşte, cu prudenţă, până la 0,5 mg/kg corp şi zi). I.m. sau i.v. (lent, cu multă prudenţă) la adulţi şi copii mari 2-20 mg (se poate repeta, după 3-4 ore), în tetanos 200-400 mg/zi; la copiii mici 0,1-0,25 mg o dată (se repetă, la nevoie, după 15-30 minute).
Reacţii adverse: Somnolenţă, oboseală, ameţeli, slăbiciune musculară, uscăciunea gurii, constipaţie, tulburări de vedere, hipotensiune, diminuarea libidoului, rareori ataxie, agiaţie psihimotorie, foarte rar neutropenie, icter; dozele mari, administrate timp îndelungat, pot provoca dependenţă. Injectarea i.v. (mai ales când se face repede) poate fi cauză de deprimare respiratorie marcată (sunt necesare mijloace pentru asistarea respiraţiei). Injecţia i.m. este dureroasă; uneori dureri de-a lungul venei injectate.
Contraindicaţii: Stări comatoase, colaps, miastenie gravă, alergie specifică; se evită la sugarii mai mici de o lună, prudenţă în timpul sarcinii şi alăptării; prudenţă la bolnavii cu glaucom, doze mici la cerebrovasculari, în insuficienţa cardio-respiratorie, la bătrâni şi la debilitaţi; injectarea nu este recomandabilă în caz de insuficienţă respiratorie decompensată şi impune multă prudenţă la bolnavii cu ateroscleroză cerebrală avansată şi la cei cu insuficienţă respiratorie cronică. Nu se administrează ca tratament ambulator la şoferi şi la cei cu alte profesiuni care impun concentrarea intensă şi prelungită a funcţiilor psihice; se recomandă evitarea băuturilor alcoolice; prudenţă la asocierea cu alte deprimante centrale şi cu substanţe antidepresive; forma injectabilă nu se amestecă cu alte medicamente şi nu se adaugă soluţiilor perfuzabile i.v..
Sinonime: Faustan, Relanium, Seduxen, Valinil, Valium.