Ceaiul și cafeaua scad tensiunea arterială

Veste bun? pentru iubitorii de cafein?: consumul de ceai sau cafea este asociat cu o reducere a tensiunii arteriale sistolice ?i diastolice, order cialis precum ?i a frecven?ei cardiace, decease potrivit unui studiu derulat de echipa Dr. Bruno Pannier din Paris, Fran?a prezentat la ESH 2013 Scientific Sessions.

Studii anterioare sugeraseră un efect cardioprotector al consumului de ceai/cafea însă analizele nu fuseseră concludente.

Cercetătorii francezi au chestionat pacienții privitor la consumul de ceai și cafea și au împărțit respondenții în 3 loturi: cei care nu consumau deloc ceai/cafea, care consumau 1-4 cești/zi și peste 4 cești/zi. Rezultatele au arătat că bărbații consumau mai frecvent cafea, iar femeile ceai. După ajustarea pentru factorii de confuzie, atât consumul de cafea cât și cel de ceai au fost asociate cu o reducere semnificativă statistic a tensiunii arteriale sistolice și diastolice.

Explicația pentru acest efect hipotensor observat ar putea fi dată de acțiunea vasodilatatoare a flavonoizilor din ceai și cafea.

Add comment


Security code
Refresh

Ultimele comentarii

 • Doresc sa stiu daca zenela este bun si la barbati in mancarime intima sub scrot.

  Read more...

   
 • Bună! !VREAU SA VA ÎNTREB CU ABLAȚIA ȘANȚ ȘANSE DE SCĂPAT BOALA SAU CUM SANTETI AȚI ...

  Read more...

   
 • Leucocite 10.3 si hemoglobina 14.3.va rog să îmi spuneți dacă sunt bune.am 27 ...

  Read more...

   
 • Anti-TPO = 49.4 Ul/mL TSH = 0.454 uUl/ml Daca se poate sa-mi spuneti si mie ce ...

  Read more...

   
 • Buna Alina! Ai scapat pana la urma de vulvodinie? Ce tratament ai facut?

  Read more...