Ceaiul și cafeaua scad tensiunea arterială

Veste bun? pentru iubitorii de cafein?: consumul de ceai sau cafea este asociat cu o reducere a tensiunii arteriale sistolice ?i diastolice, order cialis precum ?i a frecven?ei cardiace, decease potrivit unui studiu derulat de echipa Dr. Bruno Pannier din Paris, Fran?a prezentat la ESH 2013 Scientific Sessions.

Studii anterioare sugeraseră un efect cardioprotector al consumului de ceai/cafea însă analizele nu fuseseră concludente.

Cercetătorii francezi au chestionat pacienții privitor la consumul de ceai și cafea și au împărțit respondenții în 3 loturi: cei care nu consumau deloc ceai/cafea, care consumau 1-4 cești/zi și peste 4 cești/zi. Rezultatele au arătat că bărbații consumau mai frecvent cafea, iar femeile ceai. După ajustarea pentru factorii de confuzie, atât consumul de cafea cât și cel de ceai au fost asociate cu o reducere semnificativă statistic a tensiunii arteriale sistolice și diastolice.

Explicația pentru acest efect hipotensor observat ar putea fi dată de acțiunea vasodilatatoare a flavonoizilor din ceai și cafea.

Add comment


Security code
Refresh

Ultimele comentarii

 • [quote name="Popa Minerva"]Trebui e sa va contrazic,imi pare rau. Am avut un chist ...

  Read more...

   
 • Eu iau folixin pentru a mai opri stoparea caderii parului, dar pana acum nu prea ...

  Read more...

   
 • Bunicul meu are psa 471 și vsh 89 a fost diagnosticat cu cancer de prostata . Ce ...

  Read more...

   
 • Buna ziua!As dori sa imi interpretati si mie ecografia.Ficat -antero-posteri ...

  Read more...

   
 • Buna seara am si eu o intrebare am un baietel de 2 ani si trei luni si in urma ...

  Read more...