Ceaiul și cafeaua scad tensiunea arterială

Veste bun? pentru iubitorii de cafein?: consumul de ceai sau cafea este asociat cu o reducere a tensiunii arteriale sistolice ?i diastolice, order cialis precum ?i a frecven?ei cardiace, decease potrivit unui studiu derulat de echipa Dr. Bruno Pannier din Paris, Fran?a prezentat la ESH 2013 Scientific Sessions.

Studii anterioare sugeraseră un efect cardioprotector al consumului de ceai/cafea însă analizele nu fuseseră concludente.

Cercetătorii francezi au chestionat pacienții privitor la consumul de ceai și cafea și au împărțit respondenții în 3 loturi: cei care nu consumau deloc ceai/cafea, care consumau 1-4 cești/zi și peste 4 cești/zi. Rezultatele au arătat că bărbații consumau mai frecvent cafea, iar femeile ceai. După ajustarea pentru factorii de confuzie, atât consumul de cafea cât și cel de ceai au fost asociate cu o reducere semnificativă statistic a tensiunii arteriale sistolice și diastolice.

Explicația pentru acest efect hipotensor observat ar putea fi dată de acțiunea vasodilatatoare a flavonoizilor din ceai și cafea.

Add comment


Security code
Refresh

Ultimele comentarii

 • Buna ziua daca alaptez ce pot lua pentru viermi cate zile trebuie intrerupta ...

  Read more...

   
 • Am efectuat un test IDR acum 2 zile si a 3a zi am efevtuat un test de sarcina ...

  Read more...

   
 • Buna ziua! Ma numesc Carmen am 58 ani si v-as ruga o interpretare a analizelor. Bilirubina ...

  Read more...

   
 • Vreau sa va Multumesc pt postarea Dvs .Daca nu-l citeam ne chinuiam mult si bine ...

  Read more...

   
 • Am limfocite%23 si limfocite(#)!0, 91 ce trebuie sa fac sa le aduc la normal?

  Read more...