Ceaiul și cafeaua scad tensiunea arterială

Veste bun? pentru iubitorii de cafein?: consumul de ceai sau cafea este asociat cu o reducere a tensiunii arteriale sistolice ?i diastolice, order cialis precum ?i a frecven?ei cardiace, decease potrivit unui studiu derulat de echipa Dr. Bruno Pannier din Paris, Fran?a prezentat la ESH 2013 Scientific Sessions.

Studii anterioare sugeraseră un efect cardioprotector al consumului de ceai/cafea însă analizele nu fuseseră concludente.

Cercetătorii francezi au chestionat pacienții privitor la consumul de ceai și cafea și au împărțit respondenții în 3 loturi: cei care nu consumau deloc ceai/cafea, care consumau 1-4 cești/zi și peste 4 cești/zi. Rezultatele au arătat că bărbații consumau mai frecvent cafea, iar femeile ceai. După ajustarea pentru factorii de confuzie, atât consumul de cafea cât și cel de ceai au fost asociate cu o reducere semnificativă statistic a tensiunii arteriale sistolice și diastolice.

Explicația pentru acest efect hipotensor observat ar putea fi dată de acțiunea vasodilatatoare a flavonoizilor din ceai și cafea.

Add comment


Security code
Refresh

Ultimele comentarii

 • Buna,am început sa iau Karisa in urma cu 10 zile. Nu iau anticoncepționa le de ...

  Read more...

   
 • Fa proasto albinele ințeapa nu musca

  Read more...

   
 • Mersul la sala e indicat mai ales daca vrei sa pui masa musculara. Daca pe langa ...

  Read more...

   
 • Bună ziua, am făcut niște analize și AgHbs are valoarea 3428.41. Ce înseamnă?

  Read more...

   
 • Bună ziua, Foarte bun articolul care se afla aici! Va sfătuiesc sa urmați tratamentul ...

  Read more...