Beyaz, primul anticoncepțional cu acid folic

Beyaz, pilule o combina?ie contraceptiv? estrogen/progestin cu acid folic, a fost aprobat de FDA.

Beyaz este produs de Bayer HealthCare Pharmaceuticals Inc. și conține 0.02 mg etinilestradiol, 3 mg drospirenonă și 0.451 mg levomefolat de calciu. Levomefolatul de calciu este un metabolit al acidului folic, vitamină hidrosolubilă ce face parte din grupul vitaminelor B și care este administrat femeilor care doresc să rămână însărcinate pentru prevenirea defectelor de tub neural. Beyaz are la bază contraceptivul Yaz, care include aceleași cantități de estrogen și progestin și care este aprobat pentru:

  • prevenirea sarcinii
  • tratamentul tulburării disforice premenstruale la femeile care aleg un anticoncepțional oral ca metodă contraceptivă
  • tratamentul acneei vulgare moderată la persoanele de sex feminin peste 14 ani, care aleg un anticoncepțional oral ca metodă contraceptivă

Beyaz are ca indicație suplimentară creșterea nivelului de folat pentru reducerea riscului unui defect de tub neural în cazul unei sarcini care apare în timpul administrării contraceptivului sau după întreruperea acestuia. Produsul a fost evaluat într-un studiu multicentric, randomizat, dublu-orb, pe 379 femei sănătoase cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 săptămâni tratate fie cu Beyaz, fie cu Yaz timp de 24 săptămâni; rezultatele studiului au arătat că Beyaz produce o creștere persistentă timp de câteva săptămâni a nivelului de folat. Cele mai frecvente reacții adverse au fost sângerări uterine, greață, sâni sensibili, cefalee; alte reacții adverse raportate au fost evenimente vasculare trombotice și afectare hepatică. Femeile peste 35 ani nu ar trebui să folosească Beyaz, deoarece se expun unui risc crescut de evenimente cardiovasculare.

sursa

Add comment


Security code
Refresh