Alimentația heart-friendly

Conceptul de alimente heart-friendly (prietenoase pentru inim?) a ap?rut dup? ce numeroase studii internationale au confirmat relatia cauzal? între diet? si bolile cardiovasculare.  Cercetătorii au reusit astfel să grupeze alimentele în 2 categorii: cele cu rol protector, si cele care reprezintă factori de risc pentru bolile cardiovasculare.

Iată care sunt principalele alimente prietenoase pentru inimă:

  • grăsimi mononesaturate: ulei de măsline extravirgin, nuci, alune, migdale
  • lapte degresat, iaurt cu conținut redus de grăsimi
  • cereale integrale
  • fructe și legume
  • carne macră de pui, porc și vită
  • acizi grași omega-3 din pește, semințe
  • fibre solubile, legume, ovăz, orz
  • ceai verde sau ceai negru
  • proteine din soia

Alături de acestea, un program regulat de exercițiu fizic, controlul greutății corporale, renunțarea la fumat și diminuarea activităților stresante vă vor oferi o protecție sigură împotriva bolilor cardiovasculare, care sunt actualmente prima cauză de deces la nivel mondial, înaintea cancerului și bolilor infecțioase.

Add comment


Security code
Refresh