Alăptarea la sân, pe cale de dispariție

Potrivit unui studiu UNICEF, salve capsule doar 12% dintre proaspetele m?mici î?i al?pteaz? copiii la sân, restul preferând laptele de vac? sau laptele praf.

Printre motivele pentru care alăptarea la sân a devenit o raritate se numără teama femeilor de lăsare a sânilor sau de afectare a vieții sexuale, atitudinea celor din jur atunci când o femeie alăptează în locuri publice precum și lipsa de informare din partea medicilor.

Așa cum bine spunea reprezentanta unei asociații pentru mame într-un reportaj la ProTV pe această temă, funcția primară a sânilor este de a da lapte și “nu de a face paradă cu ei pe plajă”.

Alăptarea la sân este recomandată de OMS ca alimentație exclusivă în primele 6 luni de viață ale sugarului. Citește mai multe despre ce pierzi pentru tine și copilul tău dacă nu alăptezi la sân.

O măsură radicală la care se gândesc autoritățile este ca laptele praf să fie eliberat în aceleași condiții ca și antibioticele, doar pe bază de prescripție medicală. Deja există un proiect de lege privind eliminarea din maternități și cabinetele medicale a reclamelor pentru substituenții de lapte matern.

Add comment


Security code
Refresh