iPhone, cardiologul digital

Examinarea cardiologic? a unui bolnav poate fi f?cut? sumar cu ... un iPhone. Odat? cu dezvoltarea smartphone-urilor de ultim? genera?ie au ap?rut ?i diverse aplica?ii medicale pentru acestea:

Monitorizarea frecvenței cardiace

Folosind camera de la iPhone 4 se poate măsura frecvența cardiacă printr-un principiu similar puls-oximetriei: aplicația detectează modificările de culoare ale degetului determinate de fluxul de sânge sistolic și estimează astfel alura ventriculară. Aplicația creată de Chris Greening poate fi descărcată gratuit aici. O aplicație similară este disponibilă și pentru telefoanele cu Android.

iPhone ca stetoscop

iStethoscope este o aplicație creată de Peter Bentley de la University City College menită să transforme iPhone-ul într-un stetoscop. Aplicația permite utilizatorilor de iPhone să înregistreze bătăile inimii prin intermediul microfonului încorporat; după înregistrare, pe ecranul telefonului este afișat un grafic al bătăilor cordului care poate fi transmis prin e-mail unui specialist pentru interpretare. În plus, înregistrările pot fi păstrate în memoria telefonului pentru compararea cu rezultate anterioare. Aplicația este disponibilă aici.

Electrocardiogramă (EKG) la iPhone

Cu ajutorul unei carcase cu 2 electrozi (AliveCor iPhonECG), iPhone-ul poate fi transformat într-un mini-electrocardiograf cu 1 derivație. Electrocardiograma poate fi realizată ținând telefonul fie între cele 2 mâini, fie aplicat pe torace. Înregistrarea poate fi salvată și trimisă prin e-mail.

iPhone ca tensiometru digital

Tensiunea arterială poate fi ușor măsurată cu ajutorul unei manșete conectate la telefon. Detalii aici.

Add comment


Security code
Refresh