Interactiuni medicamentoase pentru noile tratamente interferon-free

In momentul prescrierii noilor antivirale directe pentru infectia cu virus hepatitic C (VHC), trebuie avut in vedere ca aceste regimuri terapeutice sunt asociate cu un risc crescut de interactiuni cu medicatia concomitenta prescrisa pacientului.

În acest context, înaintea inițierii terapiei cu antivirale directe medicul trebuie să facă o anamneză atentă cu privire la medicația de fond administrată de pacient. Totodată, este necesară consultarea specialiștilor care au stabilit indicația pentru medicația de fond și discutarea eventualei renunțări temporare la această medicație, dacă se impune, pe durata terapiei antivirale.

Așadar, atunci când se prescriu antivirale directe pentru tratamentul infecției VHC, se recomandă evaluarea interacțiunilor medicamentoase prin parcurgerea prospectului medicamentelor sau prin intermediul platformei online HEP Drug Interactions (University of Liverpool) disponibilă aici. Platforma poate fi accesată și pe telefon, prin intermediul aplicației HEP iChart.

Aplicația furnizează informații despre potențialul de interacțiune al regimurilor terapeutice anti-VHC cu majoritatea medicamentelor folosite în mod curent și afișează o recomandare de tipul – “a nu se coadministra”, “potențială interacțiune”, “nu sunt așteptate interacțiuni”.

Add comment


Security code
Refresh

Ultimele comentarii

 • va rog cititi asta smart-publications.com/.../...

  Read more...

   
 • Mama are numar trombocite 145 normal 150-400 vol mediu trombocitar 13.4 normal ...

  Read more...

   
 • Si eu am avut 2 sarcini extrauterine si acum in octombrie 2016 am avut o sarcina ...

  Read more...

   
 • Buna. Am si eu o problema. Am facut analiza hcg miercuri si a iesit 1015 si azi am ...

  Read more...

   
 • la fel si eu zic hemoglobina 92 nu are cum, eu am 15.8 i in parametri normali ...

  Read more...