Espumisan picături - prospect

Espumisan (simeticon?) pic?turi, sovaldi sale ampoule flacon 30 ml - prospect

Actiuni terapeutice:

Espumisan contine ingredientul activ numit simeticona - care actioneaza pe suprafata de bule si scade tensiunea de suprafata sau intrerupe golurile de aer rezultand ruperea acestora.Bulele de gaz eliberate sunt absorbite de pereti si intestine fiind eliminate de asemenea, ca urmare se reduce presiunea interna.

Indicatii:

Espumisan este indicat in urmatoarele conditii:
Meteorism sau meteorism abdominal (Presiunea dureroasa in cazul meteorismului este provocata de excesul de gaze din stomac si intestine)
Aerofagie, Dispepsie, Sindromul gastrocardiac

Contraindicatii si precautii:

Ar trebui sa fiti foarte atenti inainte de a lua Espumisan in urmatoarele conditii:
Tulburari hepatice sau renale, Sarcina, Alaptatul

Mod de administrare

Sugari: doza uzuala zilnica este de 1 ml emulsie orala (20 picaturi) Espumisan administrata cu biberonul sau lingurita inainte de masa.
Copii 1-6 ani: 1 ml solutie de 3-5 ori pe zi.
Adulti: 1-2 ml emulsie (20-40 picaturi) de 3-5 ori pe zi.

Efecte adverse:

Sunt posibile reactii adverse asociate cu acest medicament, care pot sa difere de la caz la caz in functie de persoana. Faptul ca o reactie adversa este sau nu este trecuta in acest prospect nu inseamna ca puteti / nu puteti fi afectat de aceasta.
In cazuri rare pot sa apara reactii alergice.
Reactiile adverse enumerate mai sus pot sa nu includa toate reactiile adverse raportate de catre producatorul de medicamente.
Pentru mai multe informatii despre orice alte posibile riscuri asociate cu Espumisan, va rugam sa cititi informatiile furnizate cu Espumisan sau adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Interactiuni:

Este important sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului ce medicamente luati deja, inclusiv cele eliberate fara prescriptie medicala si medicamente din plante, inainte de a incepe tratamentul cu Espumisan. In mod similar, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a lua orice medicament nou in timp ce luati deja Espumisan, pentru a va asigura ca este o asociere in conditii de siguranta.

Add comment


Security code
Refresh