Calciparine (heparină calcică) - prospect

Calciparine (heparin? calcic?) - prospect

Formă farmaceutică: Soluţie injectabilă s.c. 25000 UI/ml. Seringi preumplute de 5000 UI (0,2 ml). Fiole de 12500 UI (0,5 ml) sau 25000 UI (1 ml), cu sau fără seringi.

Indicaţii: Prevenirea şi tratarea maladiei trombo-embolice şi a stărilor trombogenice.

Contraindicaţii: Manifestări sau tendinţe hemoragipare datorate în special deficienţei factorilor de coagulare (trombopenie, hipofibrinogenemie, hemofilie) şi/sau tulburărilor de permeabilitate vasculară (purpură) cu excepţia celor manifestate printr-o coagulopatie de consum. Alergie la heparină. Orice leziune hemoragică activă (cum ar fi ulcer gastroduodenal). Endocardite bacteriene acute. Perioada postoperatorie după o intervenţie chirurgicală pe sistemul nervos central sau periferic. Accidente vasculare cerebrale hemoragice. Asocieri nepermise cu: acid acetilsalicilic, antiinflamatorii nesteroide, ticlopidină.

Precauţii: Preveniţi medicul în caz de: sarcină, insuficienţă hepatică, insuficienţă renală, hipertensiune arterială, ulcere gastroduodenale în antecedente sau în caz de tratamente în curs cu anticoagulante orale, glucocorticoizi, dextran 40.

Reacţii adverse: Hematom sau mic nodul la locul injectării. Posibilitate de sângerare (sângerări nazale şi gingivale, urină închisă la culoare sau roz). Scăderea numărului de plachete sanguine.

Mod de administrare: Numai pe cale subcutanată. A nu se injecta intramuscular. În cazul accidentelor tromboembolice apărute sau iminente: Ziua I: Prima injecţie: doza test standard (0,1 ml adică 2500 UI pentru 10 kg corp). După 5-7 ore: se controleaza timpul Howell sau timpul de cefalină activată pe plasmă citratată pentru a verifica dacă doza test este adaptată (trebuie să fie dublul sau triplul timpului-martor). A II-a injecţie: la 12 ore după prima injecţie. Doza test se modifică sau nu în funcţie de rezultatele controlului. Zilele următoare: O injecţie subcutanată o dată la 12 ore cu o doza egală cu doza de la a II-a injecţie din prima zi. Se face un nou control la 5-7 ore după injecţie, apoi la fiecare 3-4 zile până la apariţia scăderii trombofiliei. După reajustarea posologiei, tratamentul va fi urmat ţinând cont de evoluţia clinică. Tehnica injectării: Fiola autocasantă: pentru a o deschide, apăsaţi uşor la nivelul inelului colorat. Injecţia trebuie să fie realizată în ţesutul celular subcutanat al centurii abdominale antero-laterale şi postero-laterale, alternativ la dreapta şi la stânga. Acul trebuie introdus perpendicular într-un pliu cutanat realizat între police si index. Pliul trebuie menţinut pe toata durata injecţiei. Întrerupeţi injecţia dacă introducerea acului determină o durere puternică (aceasta înseamnă că s-a atins un vas). În acest caz, scoateţi acul şi faceţi injecţia în partea opusă.

Valabilitate: A nu se depăşi data limită inscripţionată clar pe ambalaj.

Add comment


Security code
Refresh