Pe cât sunt de utile în combaterea congestiei nazale ?i rinoreei, viagra pe atât pot fi de sup?r?toare decongestivele atunci când dau fenomene de dependen??.
Abstinența de la picăturile de nas poate deveni o adevărată provocare atunci când în lipsa lor nasul se înfundă și blochează respirația. Dependența trebuie însă combătută deoarece tratamentul cronic cu decongestive este asociat cu diminuarea simțului olfactiv, uscăciunea, iritația și atrofia mucoasei nazale.
Principalele decongestive incriminate de pacienți a provoca fenomene de dependență sunt: xilometazolină (Olynth, Bixtonim), nafazolină (Rinofug), fluticasonă (Flixonase).
Iată o serie de sfaturi pe care trebuie să le urmezi pentru a scăpa de dependența la decongestive: flaconul normal de picături se diluează cu ser fiziologic, astfel încât să se obțină progresiv concentrații din ce în ce mai mici ale substanței active (spre exemplu inițial se prepară 1 fiolă de ser fiziologic cu 20 picături de decongestiv, apoi cu 10 picături, apoi cu 5, apoi cu 3); din compoziția diluată se adminstrează picături la intervale de timp din ce în ce mai mari. Astfel, există premisele obținerii efectului decongestiv dorit la concentrații din ce în ce mai mici ale substanței active și la administrări din ce în ce mai rare. Se pot face și instilații cu apă cu sare grunjoasă (1 linguriță de sare la 250 ml apă). Alte remedii constau în badijonări cu ulei de cătină sau folosirea de picături pe bază de propolis sau muguri de brad/pin.