Euvirox - prospect

Euvirox (aciclovir), viagra crem? - prospect

Formă de prezentare: Tub de aluminiu vernisat conţinând 15 g cremă.

Compoziţie: Cremă conţinând aciclovir 5%, conservanţi (nipagin, nipasol), excipienţi până la 100 g.

Acţiune terapeutică: Euvirox cremă conţine ca principiu activ aciclovir, un agent antiviral cu activitate inhibitorie specifică faţă de virusul herpes simplex tip I (HSV-1) şi II (HSV-2) şi virusul varicelei zoster. Pentru a fi activ, aciclovirul trebuie transformat în aciclovir trifosfat. Acest lucru îl pot face, datorită unei enzime virale, numai celulele infectate cu virus herpetic. Aciclovirul inhibă multiplicarea virală prin blocarea ADN polimerazei, fără interferarea metabolismului celulei normale. Trecerea aciclovirului în circulaţia generală este slabă după aplicarea cutanată. Concentraţia plasmatică regăsită după aplicaţii repetate este nesemnificativă.

Indicaţii terapeutice: În faza acută a herpesului zoster şi a varicelei. Infecţii genitale primare cu virusul Herpes simplex şi eventualele recidive. Herpesul labial şi recidivele. Aciclovirul nu poate eradica virusul latent.

Contraindicaţii: Hipersensibilitate la aciclovir sau la una din componentele formulei. Aplicarea cremei pe mucoasa oculară.

Reacţii adverse: Senzaţie de înţepătură sau mâncărime trecătoare la aplicarea cremei. Poate determina uneori apariţia de eriteme sau uscăciune a pielii, care regresează la întreruperea tratamentului.

Mod de administrare: Euvirox cremă se aplică pe piele (uz extern exclusiv). Aplicaţii locale de 5 ori/zi, la 4 ore interval, timp de 5-10 zile. Se recomandă ca tratamentul să se înceapă pe cât posibil la primele semne ale infecţiei, pentru a se preveni erupţia, şi să se continue cel puţin 3 zile după vindecare.

Sarcină şi alăptare: Sarcină: Studii efectuate până în prezent pe animale nu au demonstrat efecte teratogene la aciclovir, dar produsul nu a fost studiat la femeile însărcinate. Pe perioada sarcinii trebuie evaluate avantajele şi riscurile terapeutice atât pentru pacienţi, cât şi pentru făt. Alăptare: Nu există suficiente date privind distribuirea aciclovirului în laptele matern. Totuşi există posibilitatea de a trece în laptele matern în cantităţi semnificative după administrarea topică, dat fiind faptul că aciclovirul prezintă o absorbţie moderată la nivelul pielii lezate.

Condiţii de păstrare: Se va păstra ferit de căldură şi umezeală

Add comment


Security code
Refresh