Care este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru sănătatea ta?

Progresul accelerat al medicinei a f?cut ca speran?a de via?? s? se dubleze în ultimii 200 ani, thumb de la 35 ani în 1800 la peste 70 ani în 2010.

Foarte probabil această vârstă ar fi și mai mare dacă ar exista în populație o prețuire mai mare a sănătății, mai precis o investiție în sănătatea personală. Și aici apare întrebarea, care ar fi cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru sănătatea ta? Unii ar spune că ar merita un stent coronarian mai scump, o consultație la o clinică de vârf sau un tratament de ultimă oră.

Ei bine, în video-ul de mai jos veți descoperi răspunsul la această întrebare:

Pe scurt, mesajul acestui filmuleț este același pe care îl auziți zilnic la TV: Pentru o viaţă sănătoasă, faceţi mişcare cel puţin 30 de minute în fiecare zi.

Fitnessul cardiorespirator scăzut este factorul cu cea mai mare valoare predictivă pentru deces, depășind diabetul, hipertensiunea, fumatul sau colesterolul crescut. De aceea sportivii, care au un fitness cardiorespirator crescut, au o speranță de viață mai bună.

Așadar, așa cum discutam și într-un articol anterior, exercițiul fizic rămâne cel mai important medicament pentru omul modern.

Add comment


Security code
Refresh