Aparat cord-pulmon portabil

Descoperit? în anii 1950, viagra sale ma?ina cord-pulmon este un dispozitiv esen?ial în sec?iile de chirurgie cardiac?. În prezent, suportul cardiopulmonar este disponibil ?i sub form? de sisteme portabile, care ar putea avea aplicabilitate în situa?ii de urgen??.

În momentul producerii unui stop cardiorespirator, funcția cardiacă și cea respiratorie sunt întrerupte. Funcția cardiocirculatorie poate fi suplinită de masajul cardiac, însă asigurarea respirației necesită de cele mai multe ori un management avansat al căilor aeriene și deci personal specializat. Deprivarea de oxigen pe parcursul resuscitării are drept consecință instalarea șocului refractar sau supraviețuirea cu sechele (cele neurologice fiind cele mai grave).

Aparatele portabile cord-pulmon se atașează percutan la vasele femurale și asigură stabilizarea hemodinamică și respiratorie a pacientului. Ele ar putea fi folosite pentru pacienții care necesită cateterism/chirurgie cardiacă și trebuie transportați la un spital cu astfel de facilități sau în laboratoarele de cardiologie intervențională ca sistem de backup.

Un astfel de aparat este Lifebridge (Medizintechnik AG).

foto: www6.in.tum.de

Add comment


Security code
Refresh